Un concept unicat Zepter România: Airplane Mode Dining, la tine acasă

Când s-a lansat în România, Zepter a fost prima companie care a introdus conceptul „petrecerilor de prezentare”, la care puteai invita acasă câțiva prieteni, pentru a descoperi împreună produsele Zepter. După 25 de ani, Zepter lansează „Airplane Mode Dining”: o cină delicioasă și sănătoasă, ca într-un avion privat de lux, dar în intimitatea casei tale.

La finalul lui 2017, Zepter România a organizat pentru prima oară o cină „Airplane Mode”. Ce înseamnă asta? Un concept implementat pentru prima dată în țara noastră și gândit special pentru oamenii activi, ocupați, dar și tot mai preocupați de un stil de viață sănătos.

Uneori, schimbările importante din viață au nevoie de un context potrivit: un mediu în care să te simți în siguranță și între prieteni, o persoană avizată care să-ți ofere toate informațiile de care ai nevoie și ocazia de a vedea cu proprii ochi ce ar presupune să faci niște ajustări în rutina zilnică.

Tocmai de aceea, Zepter România a gândit holistic prima experiență de tip „Airplane Mode Dining”: cu multă informație venită de la o un chef cu experiență, într-o conjunctură în care oaspeții să poată descoperi sau redescoperi pe îndelete produsele.

Chef Petra Geric, private chef pe iahtul JoyMe al lui Philip Zepter și chef oficial Zepter International, a venit în România pentru acest eveniment privat cu totul special: o experiență culinară gândită pentru unii dintre cei mai vechi și loiali clienți ai companiei.

Petra – a cărei poveste palpitantă am scris-o integral aici – a participat cândva la Masterchef Croația, dar acum este integrată complet în universul Zepter, pe care l-a descoperit treptat, cu cinci ani în urmă. La momentul respectiv, înainte de a deveni oficial chef internațional Zepter, a făcut o înțelegere cu Philip Zepter însuși: va lua vasele acasă timp de două luni, timp în care va încerca să gătească în stilul Zepter. Dacă îi reușește, va accepta oferta. Dacă nu, va rămâne o încercare și atâta tot.

În ciuda tuturor dubiilor inițiale, normale pentru un chef obișnuit de-o viață să gătească în stil franțuzesc, cu mult unt, uleiuri și sare, Petra s-a convins în doar două luni că poate găti gustos fără niciun pic de ulei, sare sau condimente, ba chiar și fără apă în cele mai multe cazuri. Așa a ajuns să petreacă șase luni pe mare, pe iahtul personal al lui Philip Zepter, iar în celelalte șase luni să facă demonstrații și training-uri în toată lumea, împărtășind din experiența ei bucătarilor și clienților Zepter.

Această parte din povestea Petrei este esențială pentru „Airplane Mode Dining”, pentru că, după ce a gătit pe loc 4 feluri de mâncare oaspeților de la eveniment, ea le-a explicat în detaliu, pas cu pas, cum se folosește sistemul de gătit Zepter.

Intuitiv, logic și prin sfaturi simple, la fel cum ea l-a descoperit cu ani în urmă, trecând prin toate încercările și întrebările de la început.

Ideea „Airplane Mode Dining” a venit tocmai din această nevoie de a le explica oamenilor pe înțeles sistemul și filozofia Zepter, oferindu-le și o experiență inedită, inspirată din viața de jet-setter.

Conceptul a fost creat de Sales & Marketing Officer-ul Alina Dumitru (a cărei poveste de succes am scris-o AICI), fiind indirect inspirat din experiența de ani de zile ca însoțitor de bord pe avionul privat al familiei Zepter.

Pentru veridicitate și pentru o experiență offline trăită deplin, cu atenție la detalii și cu simțurile răsfățate la maximum, fără perturbări, cina în Airplane Mode a avut un amendament esențial: și telefoanele participanților au fost ținute tot pe Airplane Mode, pe toată durata serii.

Atât Alina cât și Petra pot confirma faptul că acest „Airplane Mode Dining” este doar transpunerea într-un spațiu nou a stilului de viață pe care Philip și Madlena Zepter îl au în multele lor călătorii prin aer sau pe mare, ei fiind cel mai bun exemplu al unui stil de viață imaginat, creat și trăit sută la sută în „Zepter mode”. Practic, familia Zepter este exemplul viu al filozofiei pe care o promovează compania care îi poartă numele.

„Domnul Zepter nu e pretențios, vrea doar mâncare sănătoasă și gustoasă. Preparate simple, ingrediente gătite cum trebuie, fără să ne complicăm”, explică Petra. „Dacă nu am decât paste, îi fac niște paste cu legume și e fericit. Dacă n-am găsit pește proaspăt, că lui îi place foarte mult peștele, nu-i problemă, îi fac altceva. Îmi face viața ușoară”.

Exact așa s-a gătit și la ”Airplane Mode Dining”: gustos și sănătos, cu ingrediente savuroase, preparate la adevărata lor valoare. După acest episod-pilot, conceptul va continua și în 2018, în casele și birourile clienților Zepter, dar și ale celor care își doresc să descopere rețeta unui stil de viață mai sănătos, într-un mod inedit și adaptat vieții hiper-ocupate din prezent.

Mai mult, pentru că parte din activitatea Petrei Geric o reprezintă pregătirea bucătarilor din toate colțurile lumii și familiarizarea lor cu stilul de gătit Zepter, prima ediție Airplane Mode Dining a marcat și o premieră promițătoare. Câțiva bucătari din București au participat la un training complet ținut de Petra, ceea ce înseamnă că anul acesta preparatele gătite „Zepter-style” vor fi disponibile publicului larg în câteva restaurante selectate din Capitală. Oricine se va putea convinge, printr-o masă delicioasă luată în oraș, de faptul că stilul Zepter chiar aduce sănătatea și gustul în aceeași farfurie.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *