Turte de quinoa

Așa cum v-am promis, continuăm rețeta de săptămâna trecută – vezi aici – cu niște turte delicioase și sănătoase de quinoa. Dacă nu vă place sau nu aveți quinoa puteți să o înlocuiți fără probleme cu mei, iar dacă nu aveți pulpă rămasă de la gazpacho, puteți să o înlocuiți cu morcov și praz tocate cât mai mărunt.

INGREDIENTE

  • 250g quinoa
  • 600ml apă purificată de la AqueenaPro sau Edel Wasser
  • 1 ceașcă de pulpă rămasă de la gazpacho
  • 3-4 linguri de făină de grâu
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare Himalaya
  • Ulei de măsline

Pentru sos:

  • 400g iaurt grecesc
  • Zeama de la ½ de lămâie
  • Sare Himalaya
  • Cimbru proaspăt
  • Ulei de măsline

Pentru garnitură:

  • Ardei gras roșu
  • Brocolli
  • Roșii cherry

MOD DE PREPARARE

  • Frigeți ușor pulpa rămasă de la gazpacho la foc mic/temperatură joasă timp de 10 minute sau până când lichidul se evaporă. Lăsați să se răcească.
  • În acest timp pregătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Adăugați pulpa și quinoa într-un bol împreună cu un vârf de sare, făina de grâu, cimbrul proaspăt și cățelul de usturoi mărunțit. Amestecați și lăsați aromele să se întrepătrundă timp de 30 de minute.
  • Începeți să pregătiți amestecul în formă de turte pe care le frigeți la foc mic/temperatură joasă (90°C pentru plita cu inducție) în puțin ulei de măsline.
  • Pentru sos, amestecați într-un bol iaurtul grecesc, zeama de lămâie și cimbrul, adăugând puțină sare și ulei de măsline.
  • Serviți turtele cu sos și garnitura de broccoli (pregătit în prealabil la abur), ardei roșu și roșii cherry.

POFTĂ BUNĂ CU ZEPTER!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *