Trei soluţii eficiente pentru micşorarea porilor

Sunt mai vizibili în perioadele calde ale anului, deşi pot fi lesne remarcaţi şi în anotimpul rece, nu îţi agravează starea pielii, cu toate că derivă din anumite afecţiuni cutanate şi dat fiind că sunt foarte dificil de ameliorat, necesită consecvenţă şi răbdare. Porii al căror aspect este vizibil dilatat se numără printre condiţiile pielii care în ciuda faptului că nu pot fi complet rezolvate, îşi găsesc aliaţi de încredere în cosmetice cu eficacitate mare şi instantă. Astăzi îţi împărtăşim trei soluţii performante pentru pori semnficativ micşoraţi şi un ten mai curat şi mai sănătos.

În epoca filtrelor foto care încearcă să mimeze tenul de porţelan, porii dilataţi par să îşi fi găsit camuflarea perfectă. Cel puţin în mediul virtual, preţ de câteva zeci sau sute de like-uri. În realitate însă, aspectul porilor dilataţi nu poate fi rezolvat permanent nici măcar cu o baghetă magică. Motivul: moştenirea genetică determină mărimea porilor, aşadar tot ceea ce poţi face este să recurgi la o îngrijire specifică care să ajute la diminuarea porilor dilataţi şi să permită refacerea şi retexturizarea pielii.

De regulă, porii dilataţi constituie o caracteristică a tenului cu tendinţă de îngrăşare, deoarece principalul factor care contribuie la lărgirea inestetică a porilor îl reprezintă activitatea crescută a glandelor sebacee. Nu degeaba pielea netedă şi uniformă este asociată cu starea de sănătate. Totul are o logică: sebumul în exces determină înfundarea porilor şi implicit dilarea acestora. Porii astfel „sufocaţi” constituie mediul propice de dezvoltare a bacteriilor, favorizând apariţia comedoanelor şi a pustulelor inflamatorii. Aşadar, pe lângă faptul că aspectul lor este unul deranjant şi inestetic, porii dilataţi se înscriu într-un areal cosmetic mai larg, ce vizează tratarea acneei şi prevenţia manifestărilor tipice asociate acestei condiţii: puncte negre, puncte albe, coşuri etc.

Chiar dacă nu te confrunţi cu puseuri acneice frecvente, gândeşte-te la numeroasele puncte negre care se formează inevitabil pe ten – dacă rămân mult timp fără să fie extrase, pot creşte în dimensiuni, determinând astfel şi dilatarea porilor. Ideal ar fi ca porii respectivi să îşi revină la dimensiunile iniţiale, însă acest lucru este puţin probabil să se întâmple, mai ales dacă pielea şi-a pierdut din elasticitate şi din „reflexele tinereţii”.

Ce este de făcut?

Porii al căror aspect este vizibil dilatat nu pot dispărea complet. Asta am stabilit deja şi oricât de dur ar suna, preferăm să îţi prezentăm adevărul aşa cum este el, fără vreo promisiune deşartă. Păstrând aceeaşi francheţe, îţi dezvăluim şi ce poţi face concret pentru a preveni blocarea porilor şi a reduce dimensiunea acestora:

1. Un produs bun de curăţare face cât o mie de tratamente cosmetice

Printr-un produs bun de curăţare a tenului înţelegem o soluţie cosmetică cu acţiune concentrată, blândă şi care respectă ph-ul natural al pielii. Una dintre cele mai mari greşeli pe care o poţi face este să exagerezi cu etapa de purifiere a tenului, insistând cu aplicarea unor produse de gomaj sau a unor exfoliante. Este perfect adevărat că pentru a nu da ocazia bacteriilor să stagneze prea mult pe piele şi să blocheze porii, tenul trebuie să fie curăţat în profunzime, însă utilizarea unor cosmetice inadecvate sau în exces, poate genera exact efectul opus: o uscare accentuată a tenului (soluţiile gomante şi exfoliantele au acest efect), urmată de o secreţie şi mai pronunţată de sebum (tenul se vede lipsit de apărare în faţa factorilor externi şi compensează prin a produce o cantitate şi mai mare de sebum).

Gelul de curăţare Active Spa Ocean Gifts din colecţia Swisso Logical este formulat pentru a înlătura eficient impurităţile şi celulele moarte de pe suprafaţa tenului, ameliorând aspectul general şi promovând starea de sănătate. Vei observa că după doar câteva utilizări pielea arată mai luminoasă, iar textura este mult mai uniformă. Secretul constă atât în concentraţia mare de ingredienţi activi, cât şi în originea acestora. Toate extractele incluse în formulă sunt naturale şi organice, ceea ce înseamnă că sunt perfect tolerate de piele, nu au nici cel mai mic potenţial iritativ şi pot fi utilizate pe timp nedeterminat la orice vârstă. Mai mult decât atât, planctonul, extractele de alge şi corali, au proprietăţi extraordinare de energizare, remineralizare, detoxifiere şi hidratare a pielii.

2. Apelează la o mască-tratament cel puţin o dată pe săptămână

Tratamentele efectuate la salon pentru curăţarea profundă a porilor sunt o soluţie, însă una de moment, nicidecum pe termen lung. Majoritatea tratamentelor au drept consecinţă o uşoară sensibilizare a pielii, aşadar îţi recomandăm să optezi pentru o soluţie cosmetică non-invazivă, la îndemână, cu rezultate excepţionale şi fără niciun efect advers: masca cu argila. Cu siguranţă ai încercat până acum mai multe măşti din această categorie, însă îţi garantăm că niciuna nu se compară cu rezultatele imediate, garantate de aplicarea măştii cu argilă din colecţia Swisso Logical.

Masca cu argilă Swisso Logical conţine pe lângă argila cu efect detoxifiant şi purifiant, extract de echinacea verde din Alpii elveţieni, care revigorează în doar câteva minute tenul şi îl face să arate mai proaspăt şi mai luminos. În plus, masca cu argilă Swisso Logical nu deshidratează pielea, aşa cum se întâmplă în cazul altor măşti pe bază de argilă, ci ajută la echilibrarea hidrică a acesteia şi la stimularea funcţiilor naturale de protecţie şi refacere.

Când şi cum o foloseşti: de două-trei ori pe săptămână, după demachiere şi curăţarea tenului cu gelul purifiant Swisso Logical Active Spa Ocean Gifts.

3. Protejează-ţi pielea împotriva stresului oxidativ şi al poluării

Ultimul, dar nu cel din urmă pas absolut necesar în rutina de îngrijire specifică unui ten cu pori dilataţi, constă în folosirea unei creme-tratament, cu o textură lejeră şi formulată astfel încât nu doar să ofere o soluţie estetică de moment, ci rezultate pe termen lung. Chiar dacă eşti tentată să utilizezi un primer magic cu efect de blurare/estompare instantanee a porilor lărgiţi sau o cremă colorată de tip BB menită să creeze un efect optic de netezire prin uniformizarea nuanţei pielii, te sfătuim să îţi îndrepţi atenţia înspre cosmetice care nu doar să mimeze rezultatele dorite, ci să ţi le şi ofere în mod concret. Nu contestăm eficienţa produselor din categoriile menţionate anterior, unele dintre ele sporind rezistenţa machiajului, însă ideal ar fi să încerci să tratezi şi să controlezi problema, nu să o maschezi.

Gelul cremă pentru matifiere din gama Swisso Logical Active Spa Ocean Gifts a fost conceput special pentru a trata, a regenera şi a oferi protecţie pielii în faţa factorilor de mediu nocivi. Te vei îndrăgosti de la prima aplicare de textura proaspătă de gel şi de senzaţia răcoroasă imprimată pe ten, mai ales în zilele caniculare de vară. Formula este îmbogăţită cu plancton marin, extract de alge şi caviar preţios, beneficiile pe termen lung fiind unele de excepţie: un tonus mai bun al pielii, o nuanţă uniformă, un plus de luminozitate şi pori vizibil reduşi ca dimensiune.

Te invităm să descoperi cosmeticele potrivite tipului tău de ten şi nevoilor acestuia, în showroom-ul Zepter situat pe Blv. Unirii nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *