TherapyAir iOn

Te târăști bară la bară sâmbătă spre Valea Prahovei (sau în alte locuri de la munte) și la fel, înapoi, duminica, spre casă, doar pentru 30 de ore de aer curat.
Dacă aerul curat este atât de important pentru tine (și este!), de ce să nu-l ai permanent în casă?

Testez de câteva săptămâni un purificator de aer, TherapyAir iOn, de la Zepter.
Trece aerul din locuință prin cinci filtre, dar îl și ionizează. În plus, captează mirosurile neplăcute.
Este inteligent și vigilent. Prima oară când l-am folosit, m-a făcut să mă simt vinovat: am aprins o țigară pe balcon și la întoarcere a pătruns doar un pic de fum în casă, suficient însă ca TherapyAir iOn să-și aprindă ledul roșu de alarmă și să pornească la viteză maximă filtrele de purificare.

Deci ce știe să facă?

Dimensiuni decente. Arată bine și pe perete
TherapyAir iOn poate fi mutat cu ușurință prin casă (8,8 kg), poate sta pe podea, dar arată bine și prins pe perete. Fabricat din materiale de calitate, cu finisaje atente, își găsește locul natural chiar și în cele mai sofisticate interioare.
Dimensiuni: 54x51x18 cm – un pic mai gros decât un televizor, să zicem.

purificator aer

Cinci filtre, inclusiv unul bacterian. Argint, cărbune activ, extract de Ginkgo Biloba
Filtrele TherapyAir iOn sunt ușor de înlocuit și curățat (vei primi instrucțiuni clare la ce perioadă și cum).
Sunt în număr de cinci, dar funcționează ca o singură unitate de filtrare:
1) Filtrul antistatic – este primul gardian al aerului, pentru că elimină particulele mai mari de praf, mucegai, păr etc
2) Filtrul antibacterian – reține bacteriile mai mari de un micron, polenul, particulele microscopice de praf care au scăpat de primul filtru.
3) Filtrul Hepa – elimină cele mai mici particule de praf, fumul de țigară. Tiabenzadolul din componență neutralizează bacilii, sporii de mucegai și germenii care pot provoca infecții.
4) Filtrul antialergic – o combinaţie de argint, apatit (un mineral) şi un agent antibacterian eficient în special împotriva bacteriilor Legionella (aparatele vechi de aer condiționat eliberează astfel de bacterii), periculoase mai ales în cazul copiilor.
Filtrul conţine extract din frunze de Ginkgo Biloba, eficient în tratamentul astmului, afecţiunilor plămânilor şi problemelor de circulaţie, cât şi în eliminarea cauzelor alergiilor, virusurilor gripale şi bacteriilor.
5) Filtru de carbon activ – elimină mirosurile neplăcute din bucătărie, gazele toxice (mai puțin bioxodul de carbon) şi alte mirosuri dezagreabile, datorită capacităţii sale mari de absorbţie.

therapyair ion zepter

Dincolo de explicațiile tehnice, m-am convins că aceste filtre sunt chiar eficiente. După două săptămâni de funcționare, am scos panoul central și am constata că filtrul electrostatic (primul în ordinea montării) își făcuse datoria – era plin de praf, cam cum găsești sub o mobilă veche nemutată ani în șir.
Iar altă dată, am pus pe grătar niște cârnați de oaie, savuroși dar care „parfumaseră” toată casa cu miros de seu. Modul Turbo și filtrul de carbon activ al TherapyAir iOn de la Zepter au eliminat mirosul neplăcut înre-un timp rezonabil.

Generator de ioni negativi
De ce ne simțim bine într-o pădure sau lângă o cascadă? Pentru că aerul este ionizat negativ.
TherapyAir iOn purifică aerul, dar prin generatorul încorporat, îl și ionizează, printr-un mecanism asemănător cu cel din natură. Fiziologii au demonstrat că un aer îmbogățit cu ioni negativi (aer „de stațiune”) crește nivelul de energie fizică, elimină stresul și depresiile, întărește sistemul imunitar, elimină insomniile, plus multe alte beneficii pentru sănătate.

Inteligent prin senzori, silențios.
Un led de pe panoul frontal ne indică permanent, prin culoare, calitatea aerului din încăpere. Dacă este albastru, avem aer foarte curat, iar dacă se colorează în roșu înseamnă că a detectat noxe și Therapy Air intră imediat în modul turbo de filtrare.
Un alt senzor, de lumină, trece automat purificatorul pe modul silențios, de noapte, după ce becurile din cameră au fost stinse.
Între modurile de funcționare putem selecta și „Child” – viteza de circulație a aerului este redusă pentru a proteja copiii, inclusiv sugarii, de senzația de răcoare.
Am plasat TherapyAir iOn la un metru de pat. Noaptea a funcționat permanent, dar nu l-am auzit. Nici în cursul zilei nu face zgomot supărător.

Consum mic
În modul Auto (echipamentul are patru viteze de circulație a aerului, plus turbo), consumul este de aproximativ 30 de wați, mic față de beneficiile oferite.

De ce purificatorul de aer TherapyAir iOn nu este un moft
Deschide fereastra și plimbă degetul pe exteriorul geamului. Dacă locuiești într-un oraș mare, degetul se va cam înnegri. Praful, particule poluante eliberate de mașini, industrie și centralele termice nu se depun doar pe fereastră, ci intră și în case.
Totodată, mobila nouă elimină în timp o mulțime de substanțe toxice din cauza adezivilor, ca și aparatele electronice. Substanțele pe care le folosim la curățenie, detergenții ne otrăvesc de asemenea, lent, aerul.
Medicii au detectat Sindromul clădirii bolnave – o afecțiune asemănătoare gripei cauzată de materialele ieftine cu care sunt finisate unele dintre clădirile noi.
Cazurile de astm și alergii sunt în creștere (plus 50% ca număr de noi îmbolnăviri, la fiecare zece ani), inclusiv la copii, din cauza poluarii aerului.

Concluzie: probabil cel mai avansat astfel de echipament pentru uz casnic *
Therapy Air iOn sterilizează aerul prin cinci filtre, vine cu funcționare inteligentă și  silențioasă. Adăugăm capacitatea mare de filtrare (328 metri cubi pe oră), generatorul pentru ionizarea aerului, consumul mic de energie, designul deosebit și tehnologia de vârf.
Toate aceste avantaje îl fac să fie, probabil, cel mai avansat astfel de echipament de pe piața românească.
Pentru familiile cu copii, sensibili la afecțiunile respiratorii, este o achiziție aproape obligatorie.

Preț de listă 850 Euro, preț pentru membrii ClubLive 100 765 Euro.

Pare mare, dar dacă ne gândim că uneori plătim mai mult pe un televizor de ultimă generație, care nu ne aduce niciun beneficiu pentru sănătate, prețul devine acceptabil.
Este o investiție în starea de bine, te vei convinge la scurt timp după cel vei băga în priză și după prima noapte dormită în aer curat.

Facilitati de achiziție
Therapy Air iOn  poate fi cumpărat și în rate fără dobândă (6 – 12 luni, în funcție de banca parteneră) pentru deținătorii de carduri de credit de la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Card Avantaj de la CEB.
De asemenea, există și posibilitatea ca după plata unei garanții de 30% să obții și să folosești acest echipament, contra unei chirii lunare timp de 6, 9, 12, 18 sau 24 luni.

În 2016, TherapyAir iOn a fost testat independent de o organizație din Germania și a fost declarat ca fiind numărul 1 comparativ cu alte dispozitive de purificare a aerului. Vezi aici.

Autor: www.victorkapra.ro