Sportul ca mod de viață: cum te ajută Zepter să faci sport mai inteligent?

Oamenii pentru care sportul este o componentă constantă a vieții au nevoi specifice, extrem de importante pentru a putea ține în echilibru activitatea fizică și restul lucrurilor de peste zi. Pentru că Zepter este despre simplificare, îți arătăm cum poți să folosești în avantajul tău câteva descoperiri ingenioase.

De multe ori, oamenii se gândesc la sportivi ca fiind acei atleți de performanță care își dedică viețile aproape în totalitate mișcării. Deși aceștia reprezintă un eșalon foarte important, cu necesități complexe la nivel fizic, marea masă a sportivilor contemporani e formată în procent de 90% din oameni obișnuiți, cu vieți normale, dar care iau sportul ca pe o relaxare, o pasiune sau o formă de a rămâne mai bine-conectați la ei înșiși.

În ultimii ani s-a vorbit mai mult ca oricând despre maratoane, yoga și tipuri de antrenamente derivate din orice, de la militărie la balet. Automat, a început să se vorbească tot mai mult și despre nutriția necesară pentru a ține pasul cu ele, mai ales fiind vorba despre „civili”: oameni care nu vin cu o pregătire temeinică în spate, ci doar cu o pasiune și dorința de a fi în formă.

Dacă faci sport de trei ori pe săptămână, vei descoperi rapid că noul tonus și corpul tău încep să aibă alte cerințe nutriționale și de toate felurile. În același timp, oboseala, epuizarea și solicitarea musculară se instalează mult mai repede. Prin urmare, în vârtejul activităților zilnice trebuie să mai strecori, undeva, și răgazul de a te ocupa de toate astea pentru a nu fi nevoit să întrerupi șirul antrenamentelor.

Am spus de multe ori că Zepter este despre simplificare și, automat, este gândit să fie cât mai simplu, intuitiv și ușor de folosit. Iată, așadar, cum poți folosi tehnologia Zepter pentru ca sportul să nu afecteze cu nimic viața ta zilnică, ba chiar din contră, s-o îmbunătățească și s-o facă mai senină. Ba chiar mai mult: să-ți poți permite chiar și mici răsfățuri alimentare fără să stai cu grija că la următorul antrenament corpul se va resimți și-ți va da semnale de avertizare.

  1. Ce mâncăm când facem sport?

Orice persoană care s-a apucat la un moment dat de sport știe foarte bine că e aproape imposibil să mănânci ceva foarte greu și apoi să dai randament la mișcare, indiferent dacă alergi, faci yoga sau sală în stil clasic. Corpul are nevoie de combustibil de calitate pentru a funcționa, iar ceea ce putea fi cândva trecut la capitolul „răsfățuri sau abateri” este sancționat tot mai drastic în momentul în care devii sportiv.

Cum se întâmplă această „sancțiune”? Prin stări de rău, prin greață, prin randament redus, lipsă de energie și incapacitatea de a duce un antrenament la capăt. Asta nu înseamnă însă că de a doua zi din care te apuci de sport trebuie să uiți tot ce ai mâncat vreodată, ci să faci alegeri conștiente și asumate.

Mai precis, trebuie să renunți la orice tip de balast de tip alimentar: să mănânci gustos și să-ți satisfaci plăcerile, fără a abuza de sare, ulei, zahăr și alți potențatori de gust. Soluția este invenția Zepter de la care a pornit însăși povestea brandului, cu 31 de ani în urmă: vasele create pentru gătit la temperatură joasă și fără nevoie de „artificii” care să dea gust. Știință în cea mai pură formă.

Aceleași preparate, gătite în sistemul Zepter, vor fi la fel sau chiar mai gustoase ca înainte, cu aport mai mic de calorii din sare, ulei și alte mixuri de arome și potențatori și cu un impact mult mai redus asupra organismului. În plus, gătind la temperatură joasă, vitaminele și mineralele se păstrează în procente mai mari, ceea cea ajută considerabil un corp care are nevoie de energie pentru a rezista antrenamentelor.

2. Ce bem înainte și după antrenament?

În locul shake-urilor și produselor puternic chimicalizate care se iau înainte sau după antrenamente, poți folosi dispozitivul MoreJuicePress  pentru a-ți prepara propriile sucuri sau smoothie-uri (fiindcă pulpa iese integral uscată și poate fi utilizată în multiple feluri), personalizate în funcție de nevoile nutriționale de la momentul respectiv. 

Este dovedit că într-un pahar de suc obținut prin more juicepress rămân de 4 ori mai multe enzime și de 6 ori mai mulți nutrienți decât în același pahar extras la un juicer obișnuit, iar adăugând inclusiv pudră proteică, lapte de migdale sau orice alte combinații de ingrediente îți trec prin minte, poți să experimentezi zilnic cu un alt mix, până îl găsești pe cel care-ți place cel mai mult.

Ah, și încă ceva: dacă într-una dintre zile simți nevoia să te premiezi cu o înghețată după un antrenament mai greu, poți s-o faci fără procese de conștiință legate de calorii sau sănătate: more juicepress are o funcție unică de „frozen”, prin care poți strivi fructele în loc să le storci, amestecându-le apoi cu lapte de migdale, pudre proteice și alte ingrediente delicioase și sănătoase, care nu vor interfera sub nicio formă cu dieta ta sportivă. 

  1. Cum gestionăm partea de recuperare post-antrenament?

Una dintre cele mai importante chestiuni legate de sport ține de „cât de mult e prea mult” și cum facem față începutului, când febra musculară este inevitabilă iar lipsa de antrenament sau de exercițiu poate duce la mici accidentări, crampe sau alte probleme. 

Pentru sportivii de performanță, acestea sunt mai dure și mai periculoase decât își poate imagina un amator, uneori fiind nevoie chiar de luni sau ani de recuperare. Nici oamenii obișnuiți nu sunt însă scutiți de pericole, elanul și dorința de a ajunge rapid în formă forțându-i pe unii dintre ei aproape de limitele lor fizice sau chiar dincolo de ele.

Deloc întâmplător, una dintre aplicațiile principale ale Bioptron se leagă de prevenția și de recuperarea în domeniul sportiv, atât pentru atleții amatori care se resimt după antrenamente mai dure, cât și pentru profesioniștii care au nevoie să reziste mai mult și să revină mai repede înapoi în competiție.

Dincolo de faptul că Bioptron este un tratament neinvaziv și fără contraindicații – ce contraindicație ar putea avea lumina identică celei produse natural de soare, fără radiații UV și fără încălzire? – dispozitivul stimulează blând capacitatea corpului de a se vindeca singur, de a-și regenera țesuturile și a reduce inflamația. Practic, folosirea anumitor lungimi de undă benefice declanșează un șirag pozitiv de răspunsuri la nivel profund, biochimic, accelerând vindecarea.

Lumina polarizată policromatică are un efect profund asupra vindecării tendoanelor și a inflamațiilor, iar printre cele mai frecvente afecțiuni asociate sportului pe care Bioptron le tratează cu brio se numără cotul tenismenului (pe numele științific epicondilita laterală, o afecțiune dureroasă a cotului, generată, de regulă, de suprasolicitare) și respectiv cotul jucătorului de golf (epicondilita medială). La ambele afecțiuni este suprasolicitat cotul, doar că sunt porțiuni diferite în care se localizează durerea și inflamația. Ambele sunt tratate blând și ameliorate cu câteva minute de lumină Bioptron pe zi.

În aceeași categorie se află și tendinita, accidentările la nivelul coapselor și al gambelor, întinderea mușchilor inghinali, spasmele și cârceii, durerile la nivelul cefei, fasciita plantară, precum și senzația de greutate și înțepenire de după antrenamente.

Prin aplicarea luminii polarizate policromatice timp de câteva minute zilnic pe zonele afectate, capacitatea de vindecare a organismului este stimulată, iar recuperarea merge mult mai rapid și mai eficient. 

Pentru că la Congresul Anti-Aging de la Paris Bioptron a primit de două ori (2014 și 2015) premiul pentru cel mai bun dispozitiv bazat pe energie, efectul său asupra colagenului din piele este dovedit, practic și științific în același timp. 

Această relație cu colagenul poate fi folosită și în favoarea atleților, nu doar a celor care vor să păcălească trecerea timpului. Crescând producția naturală de colagen și îmbunătățind vizibil sinteza lui, Bioptron crește rezistența țesuturilor și accelerează puternic procesul de recuperare. De la momentul unei eventuale accidentări, luxații sau întinderi musculare și până la vindecare, perioada de convalescență se reduce drastic prin folosirea dispozitivului câteva minute pe zi. 

Și, dacă toate aceste lucruri sunt deja reușite prin lumina polarizată policromatică, cea care pătrunde câțiva milimetri în piele, cu noul filtru Bioptron Fulerene (despre care am povestit pe larg AICI), lumina polarizată devine… hiperpolarizată, ceea ce înseamnă că în loc să intre câțiva milimetri în epidermă, ea trece pur și simplu prin corp. 

Altfel spus, ajunge direct la organele interne, traversând țesuturile fără nicio opreliște și contribuind la reechilibrarea întregului corp, de la reducerea inflamației la creșterea circulației, accelerarea vindecării, diminuarea durerii asociate anumitor afecțiuni și, esențial în sport, creșterea producției de endorfine, responsabile pentru starea de bine a întregului organism și, implicit, pentru randamentul la antrenamentele de orice fel.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *