Șerbet de piersici și înghețată de afine

 

Piersicile au efect diuretic, ajută la scăderea tensiunii arteriale, contribuie la detoxifierea organismului și sprijină procesul de digestie. Conțin antioxidanți, motiv pentru care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și au proprietăți anticancerigene. Piersicile au, de asemenea, un efect fantastic asupra sistemului imunitar, contribuie la buna-funcționare a glandei tiroide și mențin sănătatea inimii. Ele pot ajuta la ameliorarea depresiei și a stărilor de oboseală și anxietate.

Smochinele au, de asemenea, proprietăți anticancerigene fantastice și ajută la menținerea sub control a tensiunii arteriale. Consumul de smochine ajută la scăderea ritmului cardiac și a colesterolului, sprijină procesul de digestie, îmbunătățește memoria și sănătatea oaselor și poate ameliora acneea.

Bananele sunt o sursă minunată de energie, previn spasmele musculare, îmbunătățesc starea de spirit și pot ajuta la ameliorarea simptomelor premenstruale. Ca și smochinele contribuie la sănătatea oaselor, la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățesc puterea de concentrare și pot ajuta corpul să mențină o temperatură optimă în zilele toride de vară.

Alături de smochine și banane, afinele au și ele un aport deloc de neglijat la sănătatea oaselor. Pe lângă acest lucru, ajută la îmbunătățirea vederii și la stimularea sistemului imunitar și au proprietăți anticancerigene.

ȘERBET DE PIERSICI
INGREDIENTE (2 porții)
4 piersici
4-5 smochine
Frunze de mentă
2-4 linguri de rom alb (opțional)

MOD DE PREPARARE

Curățați piersicile de coajă și tăiați-le cubulețe. Aranjați-le pe o farfurie într-un singur strat și lăsați-le la congelator timp de 6 ore, sau și mai bine, peste noapte!
Scoateți piersicile din congelator cu aprox. 5 minute înainte de a pregăti șerbetul, apoi, folosind storcătorul More Juice Press (după ce ați înlocuit sita de presare cu cea de strivire), începeți să striviți piersicile împreună cu smochinele.
Introduceți conținutul la loc în congelator timp de o jumătate de oră.
Serviți cu un topping de 1-2 linguri de rom alb și decorați cu frunze de mentă.

ÎNGHEȚATĂ DE AFINE

INGREDIENTE (2 porții)

4 banane
200g afine
50g migdale măcinate
4-5 smochine

MOD DE PREPARARE

Curățați bananele de coajă și tăiați-le rondele mici. Aranjați-le pe o farfurie într-un singur strat și lăsați-le la congelator timp de 6 ore, sau și mai bine, peste noapte, împreună cu afinele.
Scoateți fructele din congelator cu aprox. 5 minute înainte să pregătiți șerbetul și lăsați-le să se dezghețe timp de câteva minute înainte de a le strivi la aparatul More Juice Press. După ce ați schimbat sita, striviți bananele și afinele decongelate adăugând totodată smochinele și migdalele măcinate.
Introduceți conținutul la loc în congelator timp de o jumătate de oră.
La servire decorați înghețata cu migdale măcinate, afine și frunze de mentă proaspătă.

PS: Dacă te inspiră rețetele noastre și vrei să ai More Juice Press acasă, atunci te invităm la shopping online pe https://shop.zepter.ro

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *