Secretul unui ten de porţelan: serul de albire Swisso Logical

Grija pentru puritatea tenului, înscrisă în ritualurile ancestrale de frumuseţe, a inspirat în ultimii ani o serie de produse cosmetice cu acţiune specifică depigmentantă şi iluminatoare. Zepter Cosmetics merge însă mai departe, incluzând în gama Swisso Logical un ser de albire ultra-performant cu dublă acţiune whitening şi anti-aging: estomparea petelor pigmentare şi combaterea îmbătrânirii prin stimularea metabolismului celular. De ce? Pentru că menţinerea unui ten uniform şi neted, mai ales după 45-50 de ani, reprezintă o provocare care implică apelul la cele mai puternice arme cosmetice.  

Indiferent dacă apariţia lor este favorizată de expunerea excesivă şi cu o protecţie slabă la radiaţiile UV, de o predispoziţie genetică sau de înaintarea în vârstă, petele pigmentare constituie în prezent principala preocupare a femeilor legată de înfăţişare. Dacă până recent ridarea prematură era sursa de îngrijorare numărul unu, incidenţa petelor pigmentare din ultimele sezoane a fost de natură a schimba ordinea în “clasament” şi de a atrage atenţia asupra importanţei prevenţiei. Asta pentru că petele pigmentare fac parte din categoria “agresorilor” taciţi şi lenţi: se formează în straturile profunde ale epidermei, nu sunt vizibile cu ochiul liber şi devin din ce în ce mai rezistente la tratament pe măsura trecerii timpului (melanina odată instalată în ţesuturi devine mai greu accesibilă activilor din produsele de albire).

Chiar dacă nu există o indicaţie clară referitoare la momentul oportun al începerii utilizării produselor de albire a tenului, în special după 35-40 de ani acestea trebuie să intre automat în ritualul cotidian de îngrijire şi să fie corelate cu schema cosmetică anti-aging (petele pigmentare pot fi foarte uşor confundate cu petele brune cauzate de înaintarea în vârstă). Desigur, petele pigmentare se pot ivi şi în cazul tenurilor tinere, de aceea recomandarea specialiştilor Zepter este ca produsele whitening să se înscrie în latura preventivă a cosmeticii şi să înceapă să fie utilizate (dacă nu pe tot parcursul anului, măcar în lunile de vară) încă de la primele semne ale încetinirii metabolismului celular şi implicit a scăderii capacităţii de auto-apărare a organismului – undeva în jurul vârstei de 26-27 de ani.

Serul de albire din colecţia anti-aging Swisso Logical are la bază un cocktail din şapte extracte active din plante alpine elveţiene, care asociate vitaminei C şi melanostatinei (o peptidă bio-mimetică), reduce semnificativ hiperpigmentarea, uniformizează nuanţa tenului şi protejează în acelaşi timp epiderma împotriva stresului oxidativ. Acţiunea sa nu se opreşte însă la tratarea petelor pigmentare ci vizează şi petele cauzate de vârstă, delentigo – a doua generaţie de antioxidant obţinut din soia, inhibitor natural al activităţii tirozinazei (enzimă implicată în sinteza melaninei) – dovedindu-şi eficienţa în reducerea coloraţiei petelor brune şi în prevenirea recurenţei acestora.

Chiar dacă Swisso Logical Whitening Serum este un veritabil elixir de tinereţe, în formula sa fiind incluse cele mai preţioase ingrediente recoltate din Alpii elveţieni şi prelucrate cu ajutorul biotehnologiei, tratamentul petelor pigmentare şi al celor brune este unul de durată. Primele rezultate încep să fie vizibile după minim trei săptămâni, până la o ameliorare spectaculară sau (după caz) dispariţie completă, putând fi necesare câteva luni, chiar şi un an (perioada de timp variază în funcţie de profunzimea şi intensitatea petelor cât şi de natura factorilor determinanţi). Testele efectuate de către echipa Zepter pe un eşantion reprezentativ de femei care se confruntă cu hiperpigmentare în stadii avansate, au evidenţiat rezultate excepţionale chiar şi după primele trei luni de utilizare constantă a serului de albire Swisso Logical: estompare semnificativă a petelor, uniformizare a nuanţei tenului, un plus de luminozitate şi o îmbunătăţire a calităţii pielii.

Spre deosebire de produse similare destinate depigmentării cutanate, serul de albire Swisso Logical conţine extracte vegetale cu rol de calmare şi hrănire a pielii, alături de ATP (adenozin trifosfat), o moleculă care stimulează metabolismul celular, favorizând oxigenarea optimă a tenului (aspect de o importanţă covârşitoare pentru tenul matur a cărui nuanţă virează înspre gri cenuşiu datorită diminuării funcţiilor pielii) şi procesele implicate în regenerare. Mai mult decât atât, serul de albire Swisso Logical prezintă o textură incredibil de lejeră şi de mătăsoasă, absorbindu-se foarte uşor, fără a lăsa un film inestetic după aplicare şi fără a îngreuna aplicarea ulterioară a produselor de machiaj. Pentru cele mai bune rezultate, produsul trebuie aplicat de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, câteva picături fiind suficiente pentru o acoperire uniformă a întregii feţe.

Eficienţa serului de albire Swisso Logical poate fi potenţată prin utilizarea concomitentă a aparatului medical Bioptron, terapia cu lumină polarizată având efecte dovedite de reducere a discoloratiei şi creştere a gradului de luminozitate a tenului. Nu întâmplător programele Bioptron sunt complementare schemelor de tratament cosmetic atât în institutele dermatologice internaţionale, cât şi în centrele de estetică. Mai multe informaţii despre recomandările dermatologice ale Bioptronului puteţi afla de pe site-ul www.bioptron.ro.

Serul de albire Swisso Logical poate fi achiziţionat direct din magazinul Zepter sau prin intermediul unui consultant.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *