SCOICI ÎN VIN ALB

Dacă doriți să ieșiți din tiparul tradițional de a pregătire a meniului pentru cina de Anul Nou, vă invităm să încercați această rețetă pe care am creat-o special pentru dumneavoastră. Uimiți-vă și răsfățați-vă prietenii și familia cu acest starter uimitor și simplu. Fructele de mare sunt o sursă extraordinară de vitamine, minerale și grăsimi Omega-3, iar consumul unei porții de fructe de mare pe săptămână poate reduce riscurile de a suferi un atac de cord.

Pentru această rețetă am ales midii și scoici în cochilie.

Midiile sunt bogate în seleniu, fier, acid folic, vitamina A, vitamina B12, iod și zinc. Nivelul ridicat de iod chimic poate avea un impact pozitiv asupra persoanelor care suferă de disfuncții tiroidiene.  Scoicile în cochilie sunt o delicatesă culinară, insă uneori sunt dificil de găsit în magazine. Vă recomandăm să le căutați în pescării, iar în cazul în care nu le găsiți, vă sugerăm să le înlocuiți cu moluște sau scoici de mare Arca noae.

Pentru ocazii speciale, așa cum este Anul Nou, am ales să le gătim în vin alb. Bucurați-vă de masă, trimiteți-ne părerile voastre și spuneți-ne cum vi s-a părut această rețetă!

Ingrediente (pentru 4 porții):

 • 500 g roșii Cherry
  • Ierburi aromate proaspete – busuioc, pătrunjel, arpagic, coriandru (opțional)
  • 1 kg de scoici (în cochilie)
  • 1 kg de midii
  • 1 legătură de ceapă verde (5 fire)
  • Piper măcinat
  • Ulei de măsline (opțional)
  • 200 ml de vin alb

MOD DE PREPARARE:

Vas Z-2440

–  Tocați mărunt firele de ceapă, usturoiul și roșiile, puneți toate aceste ingrediente în vasul Zepter rece, acoperiți-l cu capacul cu termocontrol și lăsați să se gătească timp de 5 minute, la foc mediu/o temperatură medie (160°C).
– Adăugați scoicile, turnați vinul alb, apoi acoperiți din nou vasul cu capac cu termocontrol și lăsați să se gătească  timp de 10 minute la foc mic/o temperatură mai mică (90 ° C), până când toate cochiliile se deschid. Agitați vasul din când în când.
– Când toate cochiliile sunt deschise, înlăturați capacul, adăugați ierburile proaspete tocate, uleiul de măsline și piperul. Fiți generoși cu uleiul de măsline, dacă îl veți folosi.
– Serviți midiile alături de bruschete cu usturoi. Dacă aveți posibilitatea, încercați să folosiți pâine de casă, pentru ca experiența cinei să fie completă.

Poftă bună!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *