Salată de pere caramelizate cu dressing de alune de pădure

Combinația de pere dulci, legume proaspete și brânză cu mucegai vă sună, poate, cunoscut, dar ce ați zice dacă am adăuga în plus un dressing minunat de alune de pădure? Garnitura perfectă pentru o cină specială, acest preparat este gata imediat și încântă cu o explozie de arome și culori care îi va impresiona cu siguranță pe cei dragi. Mare ne-ar fi mirarea să nu vă ceară și o a doua porție!

INGREDIENTE (4 porții)

  • 4 pere
  • 1 lingură miere
  • Sucul de la 1 grapefruit
  • 30 g unt
  • 100 g rucola
  • 1 salată verde
  • ½ radicchio
  • 100 g brânză cu mucegai
  • 1 rodie
  • 1 mână de alune coapte

Pentru dressing

  • 60 g alune coapte
  • 3 linguri oțet balsamic
  • 70 ml ulei de măsline
  • Sucul de la 1 grapefruit
  • 1 lingură miere
  • sare Himalaya
  • Piper

MOD DE PREPARARE

  • Într-un vas de frigere Quadra, topiți untul și mierea. Odată ce începe să fiarbă adăugați perele tăiate felii și sucul de grapefruit.
  • Lăsați perele să se caramelizeze timp de 3-4 minute, apoi mutați vasul de pe sursa de căldură.

  • Pentru dressing, folosiți robotul de bucătărie MixSy pentru a zdrobi alunele până capătă o consistență asemănătoare cu o pastă. Apoi adăugați restul ingredientelor pentru dressing în recipientul MixSy și amestecați.
  • Așezați un strat de frunze de salată pe o farfurie de porțelan Royal Gold Bordeaux și puneți perele deasupra.
  • Decorați cu rodie, bucăți de brâznă, alune tocate mărunt și dressing.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *