Salata de legume la Wok, by Zepter

Astăzi vă invităm alături de noi într-o călătorie culinară inspirată de aromele Asiei de Sud-Est. Vom combina împreună fructe tropicale și legume locale, noodles/fidea din orez si nuci. Această fuziune de culori, arome, texturi și gusturi diferite creează o masă vegană perfect echilibrată, ideală pentru un pranz sau o cină ușoară în timpul verii. 
Vedeta rețetei noastre este așa-numitul “rege al fructelor”, mango! Fructul de mango, originar din Asia de Sud-Est, este suculent, aromat și conține nutrienți sănătoși pentru noi. În plus, îl puteți cumpăra pe tot parcursul anului în majoritatea supermarket-urilor mai mari.

Mango este bogat în vitamina A și beta-caroten – benefice pentru prevenirea cancerului, precum și vitaminele C și E, cunoscute pentru proprietățile antioxidante. Beneficiile suplimentare includ, de asemenea, o digestie mai bună, precum și îmbunătățirea vederii și a memoriei!

Vă încurajăm să folosiți mango pentru salate sau alte feluri de mâncare. Veți experimenta un gust divin, cu arome exotice!

Iată cum am preparat rețeta noastră:

Video aici

Ingrediente (pentru 4 persoane): 

  • 400g noodles/tăiței din orez
  • 40g mango
  • 40g dovlecei
  • 40 g ardei roșu și verde
  • 40g ridichi
  • 40g roșii cherry
  • 40g conopidă
  • 40g varză
  • 8 lingurițe ulei de susan
  • 8 lingurițe sos soia
  • piper negru
  • germeni

Mod de preparare:

  • Așezați ardeiul (mai întâi cel roșu, apoi verde), mango, conopida, dovlecelul, adăugați sos de soia într-un vas WOK, rece.
  • Acoperiți vasul și porniți sursa de căldură la o temperatură mică, puteți folosi plita cu inducție,  la 90° C timp de 15 minute.
  • Adăugați restul ingredientelor – ridichi, roșii cherry și varza, acoperiți și gătiți timp de încă 15 minute la temperatură mică, de 90°C.
  • Ridicați capacul și adăugați tăițeii, nucile și uleiul de susan. Amestecați usor.
  • Serviți preparatul în frumoasele farfurii de porțelan Imperial Gold Bordeaux și bucurați-vă de acest minunat preparat asiatic gătit în stil Zepter!

Vasul WOK Zepter este ideal atât pentru bucătăria asiatică, cât şi pentru cea tradiţională (fripturi, supe de legume, alimente gătite la abur sau fripte). Foarte important este că folosind Wok-ul Zepter vom găti preparatele într-un mod sigur și sănătos.

Ați observat că nu am folosit apă sau ulei și am gătit la o temperatură joasă, astfel că vom beneficia de toate aromele și savoarea naturale ale legumelor – bogate în vitamine și cu calorii reduse.

Ca toate vasele noastre Zepter Masterpiece Cookware, WOK-ul este fabricat din aliajulul metalic superior 316L, astfel că iar în timpul preparării nu se vor elibera substanțe toxice, care sunt cancerigene, mâncarea fiind astfel sănătoasă.

Gastro-călătoria dumneavoastră poate începe!

Bon Appetit!

Chef Petra Gerić

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *