Salată cu piept de rață, sfeclă roșie și pepene galben

Fileurile din piept de rață la grătar sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Carnea de rață este considerată a fi carne roșie, chiar și pieptul de rață. Există 2 trucuri pe care ar trebui să le rețineți atunci când preparați rețete cu acest tip de carne: nu lăsați carnea prea mult pe grătar și întotdeauna așezați bucățile de piept cu pielea în jos; astfel, grăsimea se topește mai ușor iar crusta devine și mai crocantă.

Din fericire, cu ajutorul vaselor Zepter Masterpiece Cookware acest lucru este extrem de ușor de îndeplinit din 2 motive: vasele permit gătirea la temperaturi joase și nu necesită adaos de apă sau grăsimi.

Atunci când gătim la temperaturi înalte, asezonăm preparatele cu sare în timpul procesului de gătire sau frigem ingredientele în ulei, pierdem cu până la 30% din mâncarea noastră. Este pur și simplu uluitor, nu credeți? Mulțumită Bazei Acuterm Compacte de la Zepter, procesul de încălzire este generat la baza vasului. Acest lucru permite prepararea hranei la temperaturi mult mai joase, păstrarea aportului inițial de proteine al alimentelor și un consum considerabil mai redus de grăsimi!

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de piept de rață (aprox. 500g)
  • scorțișoară
  • amestec de 5 condimente
  • 2 sfecle roșii
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 100g pepene galben
  • 1 lingură sos pesto
  • 50g nuci

MODE DE PREPARARE

  • Îndepărtați pielea de pe bucățile de piept de rață și asezonați-le cu scorțișoară și amestecul de 5 condimente.
  • Așezați fileurile în vasul caserolă Quadra Z-Q1918 din colecția Zepter Masterpiece Cookware, rece, fără să adăugați apă sau ulei.
  • Gătiți la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție) timp de 3 minute, apoi coborâți temperatura (90°C) și gătiți pentru încă 15 minute.
  • Mutați vasul de pe sursa de căldură.
  • Adăugați sfecla tăiată cubulețe în vasul de frigere URA Z-FP2016-SC , oțetul balsamic și mierea. Amestecați.
  • Gătiți la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute, apoi coborâți temperatura (90°C) și gătiți pentru încă 15 minute.
  • Opriți sursa de căldură și adăugați pepenele galben, nucile și sosul pesto.
  • Pentru un plus de eleganță și serviți fileurile de rață peste salata de sfeclă roșie în farfuriile de porțelan din colecția Royal Gold.

 

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *