Rață cu portocale, scorțișoară și miere

Fiecare țară are propriile sale preparate tradiționale de Crăciun. În Irlanda, Liban, Italia și Germania rața se numără printre cele mai cunoscute preparate festive. Ce părere ați avea de o mică schimbare, prin aducerea tradițiilor de peste hotare la dumneavoastră acasă? Suprindeți-vă familia cu o nouă rețetă în acest an!

Ingrediente (pentru 4 porții)

Vas  Z-2850B

– 1 rață întreagă de aprox. 3 kg

– 2 căpățâni de usturoi

– 4 cepe

– Ierburi aromate proaspete: rozmarin, cimbru (după gust)

– Miere

– Vin – Rosé

– Bețe de scorțișoară

– 5 portocale

– Amestec de 5 condimente, după preferință

 

Mod de preparare:

Folosiți vasul rece, fără să adăugați ulei. Așezați în el portocalele și cepele curățate și tăiate în prealabil, rozmarinul și rața. Umpleți rața cu ierburi aromate și portocale. Adăugați usturoi. Întoarceți rața și întindeți condimentele pe toată suprafața. Rupeți bețele de scorțișoară și adăugați puțin vin și puțin suc de portocală. Acoperiți vasul cu capacul cu termocontrol.

Aprindeți sursa de căldură: aragazul la foc mediu sau plita cu inducție la o temperatură medie (160°C) și lăsați-o așa timp de 10 minute, după care reduceți focul/temperatura la 90°C  timp de 120 min.

Îndepărtați capacul și acoperiți rața cu un strat de miere. Dacă doriți, puteți introduce vasul în cuptor, fără capac, la o temperatură de 140°C timp de 15 minute pentru a obține o crustă crocantă, însă suntem convinși că nu o veți face atunci când veți vedea cât de delicioasă și plină de arome este rața preparată la temperaturi joase, în propriul ei suc.

Acum este gata de servire. Pentru garnitură, folosiți-vă imaginația: piure de dovleac, varză roșie sau legume la abur.

Bon appétit!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *