Puterea culorilor: cum ne vindecă ROȘUL

Culorile ne ajută să ne ajutăm. Echlibrând mintea, corpul și sufletul, stimulează corpul să se vindece singur și să-și regăsească forța. În fiecare lună, îți prezentăm puterea incredibilă a unei culori, pe care o poți folosi în avantajul tău prin tehnologia Bioptron.

Despre puterea vindecătoare a culorilor am scris deja, ca și despre faptul că ele reprezintă unul dintre primele remedii folosite de om de-a lungul timpurilor. Fiecare culoare are însă propria ei forță și rază predilectă de acțiune, fiind asociată unei zone clar-delimitate a corpului nostru.

CELE 7 CHAKRE

Corpul este împărțit în 7 puncte de concentrație energetică – chakre – iar în mod ideal energia trebuie să circule uniform prin organele aferente fiecărui punct. Când apare un blocaj, fluxul de energie se întrerupe și apare boala concentrată în organul sau organele respective. Este un principiu foarte simplu și intuitiv, care avea nevoie de un instrument la fel de simplu și intuitiv de acțiune.

Așa a apărut ideea de a folosi Bioptronul și lumina polarizată împreună cu un set de filtre speciale de colorterapie. Efectul benefic al luminii îl completează pe cel al culorilor, iar rezultatele pot fi spectaculoase.

BAIA DE CULORI

Pentru menținerea echilibrului de ansamblu al organismului, putem expune fiecare chakră la culoarea corespunzătoare ei, câte un minut zilnic. Șapte minute în total, pentru o stare generală de bine. Dar pentru asta trebuie să înțelegem mai întâi rolul complex pe care-l îndeplinește fiecare culoare în mecanismul de health & wellness și cum le putem folosi atât separat cât și împreună.

ROȘUL

Corespunde chakrei bazale, localizate la baza coloanei vertebrale, considerată și chakra de la care începe și se sfârșește viața. Energia roșului este asociată direct cu energia pământului, iar prin faptul că lucrăm și trăim în blocuri înalte, mergem în mașini și ne lovim pantofii zilnic de asfalt pierdem progresiv contactul cu pământul și implicit cu energia terestră. Așa apar apatia, oboseala, epuozarea, depresia, lipsa entuziasmului și tot alaiul de boli proprii omului modern, care trăiește într-o lume avansată, high-tech, dar care are o legătură tot mai redusă cu natura.

La baza coloanei vertebrale sunt localizate și glandele endocrine suprarenale, responsabile încă din cele mai vechi timpuri de reacția „luptă sau fugi”. Ce înseamnă asta? Când omul cavernelor se întâlnea cu un lup, cu câteva mii de ani în urmă, el trebuia să decidă în câteva secunde dacă se îndepărtează sau alege confruntarea directă cu animalul, iar organismul pompa adrenalină pentru a susține decizia lui sub presiune și a anihila teama.

Chiar dacă în zilele noastre nu ne mai confruntăm cu lupi sau urși, ci cu termene-limită și stres, reacția organismului a rămas aceeași și de aici provine, în perioade de stres susținut, așa-numita oboseală sau epuizare suprarenală. Care, deși nu te-ai fi gândit până acum, se vindecă sau se ameliorează prin puterea roșului.

Totodată, roșul este culoarea de care au nevoie persoanele aflate în perioade de slăbiciune și de neîncredere în propriile forțe, așa că o „cură de roșu” cu Bioptron poate avea un rol energizant și terapeutic în același timp.

Cum acționează roșul asupra corpului nostru, prin dispozitivul Bioptron?

  • Stimulează și excită sistemul nervos, de aceea este un bun-adjuvant în remedierea deficiențelor de văz, auz, gust, miros sau simț tactil;
  • Stimulează circulația sângelui, ameliorând simptomele de răceală;
  • Redă energia consumată, acționând eficient asupra organismului slăbit sau suprasolicitat;
  • Energizează ficatul, tot în condiții de oboseală și stres prelungit;
  • Acționează benefic asupra sistemului muscular, tratează lumbago-ul și detensionează mușchii contractați;
  • Calmează durerile asociate artritei, când este aplicat peste zonele dureroase.

Toate beneficiile de mai sus implică reprize între 5 și 20 de minute, zilnic sau o dată pe săptămână, cu aparatul Bioptron și lentila de colorterapie aferentă roșului. La achiziționarea dispozitivului Bioptron cu setul de filtre speciale de colorterapie, vei primi toate informațiile în cel mai mic detaliu, iar specialiștii Zepter se află mereu la un clic sau la un telefon distanță pentru orice fel de întrebare.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *