Prevenția: cât de important e să începi bine drumul în viață

„Cum vreau să-mi trăiesc viața?”. Este o întrebare pe care fiecare dintre noi ar trebui să și-o adreseze periodic, nu doar în momentele în care un diagnostic sau un moment de răscruce ne pune pe gânduri. Ca să nu ajungem să reparăm, să vindecăm sau să punem la loc, trebuie să facem ceea ce nimeni nu pare să-și dorească să facă: PREVENȚIE.

Despre prevenție se vorbește foarte puțin în zilele noastre și în România parcă și mai puțin decât în alte țări. Motivele sunt multiple: nu este comodă, nici nu pedalează pe comutatoarele emoționale din interiorul nostru și nici nu e foarte profitabilă pentru nimeni. 

Nu este comodă fiindcă ne scoate din tiparele și preferințele noastre și ne forțează să ne reconsiderăm multe tabieturi sau vicii teribil de agreabile. Nu merge nici pe latura emoțională, fiindcă nu are componenta de reconsiderare a vieții pe care o aduce un diagnostic neplăcut sau un moment mai greu din viață. Profitabilă clar nu este, pentru că în general ni se vând lucruri care repară și pun la loc, nu lucruri care previn. 

Și, la drept vorbind, nici oamenii nu sunt foarte dispuși să-și cheltuie banii pentru ceva ce pare intangibil. Întotdeauna este mai ușor să ne gândim că sigur nouă nu ni s-ar putea întâmpla, că nu putem fi eșantionul ghinionist, că dintr-o plajă enormă de oameni nu are cum să vină taman la noi problemele, boala, necazurile. Totuși, nu ne putem baza pe asta, mai ales în vremurile noastre. 

Structura unei vieți sănătoase se formează de timpuriu, iar acest articol este deopotrivă pentru oamenii care vor să-și schimbe viețile radical – să trăiască mai sănătos, mai bine, mai echilibrat – cât și pentru cei care vor să-și crească copiii într-un spirit al prevenției. Să îi învețe lucrurile de bază ale unui stil de viață echilibrat, pentru ca mai târziu în viață cei mici să știe să aibă singuri grijă de ei. Instinctiv. 

Să ne gândim doar cât de simplu ar fi fost dacă am fi învățat de mici lucrurile în spiritul cărora încercăm să ne recalibrăm acum. Totul ar fi fost diferit dacă am fi avut aceste bune obiceiuri în reflex.

Noi am trăit alte vremuri, când accesul la informație era redus, tehnologia era departe de cea din prezent, iar la momentul respectiv am beneficiat de ceea ce se putea, cu ceea ce aveam. Acum, însă, totul ne este la îndemână: informația, tehnologia, accesul la produsele potrivite stilului de viață dorit. Totuși, pentru mulți oameni „prevenția” încă înseamnă să ia un pumn de suplimente alimentare, fără să știe exact de ce și pentru ce, doar pentru că au citit pe etichetă că ele fac bine. Și consideră că asta e tot, și-au făcut datoria, prevenția e gata.

Ceea ce îți propunem în continuare sunt sfaturi bazate pe experiența de peste 30 de ani a brandului Zepter, care a avut încă de la început un deziderat clar: să facă viața sănătoasă și lucrurile de bază ale unei existențe echilibrate accesibile unui număr cât mai mare de oameni. 

Fără ca acei oameni să fie nevoiți să-și schimbe viețile din temelii, fără promisiuni de miracole și fără pastile-minune. Dar cu mici schimbări esențiale, introduse în viața de zi cu zi, pentru că stilul de viață nu se poate modifica în mod definitiv decât prin eforturi mici și neîntrerupte.

Prin urmare, PREVENȚIA, așa cum o vedem noi, trebuie să includă:

  1. MÂNCATUL ECHILIBRAT

O alimentație „curată” ne duce cu gândul în general la ideea de mult timp consumat, un timp pe care nu prea îl avem la dispoziție. Abia facem față cu toate lucrurile pe care le avem de făcut în timpul deja existent, cum să mai avem răgaz să ne schimbăm filozofia nutrițională din temelii? Pare atât de complicat.  

Totuși, chiar dacă vremurile pe care le trăim ne fac să fim mai ocupați și mai copleșiți de sarcini decât toți strămoșii noștri, un avantaj clar avem față de ei: tehnologia. Avansul tehnologic ne poate face viața mai ușoară, cu condiția să alegem ceva care să ne simplifice, nu să ne complice lista de lucruri de făcut. De la această filozofie a simplificării a pornit Zepter, cu ale sale vase de gătit devenite celebre în întreaga lume.

Vasele Zepter au o bază Acuterm compactă, patentată (ZAC), care acumulează rapid căldura și permite apoi ca procesul de gătit să se desfășoare la temperaturi mai scăzute decât cele clasice. 

Rezultatul: gătind la temperaturi joase, mâncarea își păstrează culoarea și forma, dar și aroma naturală, fără să fie nevoie de ulei, sare, piper și alte condimente pentru a da gust. Esențial, însă: prin acest tip de gătit rapid și simplu, la temperaturi mici, vitaminele, mineralele, proteinele, micro și macroelementele se păstrează în procent mult mai mare. Și pentru că mâncarea nu se arde, nu apare nici compusul cancerigen acroleină, despre care se vorbește atât de mult în ultimii ani.

Zepter este singurul sistem de gătit din lume care a fost testat oficial din punctul de vedere al valorilor nutriționale, de către Universitatea din Milano, iar rezultatele de mai sus sunt dovedite științific. Concluzia: gătești mai repede, mai simplu, mai gustos și cu beneficii nutriționale clare, negru pe alb. Echilibrul nu mai pare chiar atât de dificil de obținut, nu?

  1. MINUTELE ZILNICE DE SĂNĂTATE FIZICĂ ȘI EMOȚIONALĂ

Nu ne putem expune foarte mult la soare pentru că nu e sănătos, ni se tot vorbește despre efectul nociv al razelor UV, iar cei mai mulți dintre noi lucrează în spații cu lumină naturală insuficientă. Per total, oamenii zilelor noastre au o relație deficitară cu lumina, element esențial pentru starea de bine a corpului și a minții.

De la nevoia noastră, a tuturor, de lumină terapeutică a apărut și dispozitivul Bioptron, creat pe baza unei invenții premiate cu Nobel: lumina polarizată policromatică, care reproduce lumina produsă natural de soare, dar fără radiații UV și fără încălzire, cu beneficii multiple pentru minte și corp și, mai ales, fără contraindicații. Câte lucruri în ziua de azi nu au nici măcăr un singur efect secundar?

Câteva minute de Bioptron pe zi ajută la ținerea sub control a unor boli cronice, de la afecțiuni dermatologice la reumatism, tonifică sistemul imunitar în perioadele în care avem nevoie de rezistență sporită, stimulează procesele de reparare și regenerare celulară și ameliorează și previne depresiile sezoniere cu care ne confruntăm cu toții.

Și, de vreme ce vorbim despre prevenție, aparatul este folosit și în medicina estetică și anti-aging, fiind demonstrat științific că lumina Bioptron stimulează producția de colagen și elastină. În 2014 și 2015, dispozitivul Bioptron a primit trofeul pentru Cel mai bun aparat pe bază de energie pentru prevenirea îmbătrânirii, la Congresul de Medicină Anti-Aging de la Paris.

La copii se poate folosi fără probleme și contraindicații, iar una dintre utilizările frecvente este cea pentru tratarea colicilor și otitelor, când cei mici plâng foarte tare, iar intervenția trebuie să fie în mod ideal cât mai blândă, fără medicamentație de niciun fel.

  1. AERUL PE CARE-L RESPIRĂM

„Parcă pe vremea noastră copiii nu aveau atâtea alergii”. Auzim foarte des acest lucru în jurul nostru, poate și fiindcă sunt tot mai multe cazuri de copii cu intoleranțe inexplicabile, alergii severe și combinații de intoleranțe și reacții alergice care le fac copilăria foarte dificilă. 

Dacă noi, adulții de azi, ne-am descoperit sau căpătat alergiile în mare măsură la maturitate, datorită mediului poluat, copiii de azi se nasc cu alergii complexe, asupra cărora aerul pe care-l respirăm are un rol esențial.

Chiar dacă la serviciu nu avem control asupra aerului din interior, acasă putem să facem diferența printr-un purificator de aer care să elimine alergenii și să ne ofere un aer de bună calitate, în special în timpul somnului. 

Cele 5 filtre ale purificatorului de aer TherapyAir iOn – antistatic, antibacterian, antialergic, filtrul Hepa și filtrul de carbon activ – funcționează ca o singură unitate de filtrare și elimină mucegaiul, mirosurile neplăcute, gazele toxice, părul din aer, polenul, particulele de praf, fumul de țigară și germenii care pot provoca infecții. De asemenea, neutralizează cauzele alergiilor, virusurilor gripale și bacteriilor. 

Aerul ionizat negativ pe care-l produce TherapyAir iOn crește nivelul de energie fizică al corpului, combate stresul și depresiile, întărește sistemul imunitar și luptă împotriva insomniilor. Un mic efort de atenție îndreptat asupra aerului pe care-l respiri poate însemna mai puține riscuri și sensibilități ale organismului. 

Pentru copii nici nu mai e cazul să vorbim despre cât de important – chiar vital – este un aer de bună-calitate. Nu degeaba părinții se străduiesc să-și ducă cât mai des micuții la munte, să respire aer proaspăt. Prin ionizarea negativă a dispozitivului TherapyAir iOn, aerul de munte este disponibil chiar la tine acasă, nelimitat, ori de câte ori îți dorești.

  1. APA CA LICHID ESENȚIAL DE HIDRATARE

Foarte mulți oameni se „laudă” cu faptul că nu pot să bea apă așa că beau suc, ceai sau cafea, punând semnul de egalitate între ingerare de lichide și hidratare. Apa are un rol complet diferit în organism față de celelalte lichide: înlesnește procesul de detoxifiere al organismului și ajută la realizarea proceselor celulare. 

Prin urmare, obiceiul bun al băutului de apă trebuie însușit de timpuriu și, dacă asta nu s-a întâmplat deja în copilărie, trebuie să ne recalibrăm chiar și la maturitate. Niciodată nu este prea târziu pentru a învăța că apa trebuie băută cu înghițituri mici, aproape „savurată”, pentru a fi asimilată lent în organism și a-și face treaba pentru care a fost creată.

Dar ce fel de apă? Există atâtea teorii, reclame și promisiuni în legătură cu „cea mai bună apă”. Noi nu îți facem promisiuni, ci îți prezentăm niște lucruri clare. Apa de la robinet nu este varianta optimă în varianta ei brută, fiindcă este contaminată cu produse chimice precum clorul și derivatele acestuia, direct legate în ultimii ani de creșterea cazurilor de cancer de vezică urinară și leucemie.

La apa îmbuteliată, indiferent de marcă, există riscul contaminării cu ftalați sau petrochimice toxice precum bisfenol A, recunoscute ca agenți cancerigeni și disruptori endocrini. Nu mai punem la socoteală efortul de a căra baxuri întregi din apa pe care o consideri cea mai potrivită.

O variantă simplă și sănătoasă pe termen lung – pentru că prevenția înseamnă exact acest lucru, gândire pe termen lung – este purificatorul de apă. Prin intermediul acestuia, apa de la robinet ajunge să poată fi băută în deplină siguranță, cu beneficii asupra organismului. Noi îți propunem purificatorul de apă AqueenaPro, care produce 370 de litri de apă purificată în 24 de ore.

Pentru că vorbim de termen lung, ceea ce pare o investiție pentru bugetul din prezent devine – dovedit aici cu argumente detaliate și calcule concrete – o economie pentru întreaga familie și un obicei care nu se va mai pierde niciodată. Când este suficient să dai drumul la robinet și să bei apă purificată după voia inimii nu mai există scuza că nu ai avut la îndemână apa, că n-ai apucat să-ți cumperi o sticlă sau orice alte pretexte folosești pentru a nu bea zilnic cantitatea de apă de care organismul tău are atât de multă nevoie. 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *