Pregăteşte-ţi pielea pentru un bronz (mai) sigur şi sănătos

Un bronz de culoarea mierii te face să te simţi parcă mai frumoasă şi mai atrăgătoare. Te-ai întrebat însă vreodată, cu ce preţ? Expunerea la soare este o sabie cu două tăişuri, dar pregătirea temeinică a pielii te poate pune la adăpost de eventualele complicaţii. Îţi prezentăm câteva metode simple, rapide şi extrem de eficiente, cu ajutorul cărora vei obţine un bronz frumos şi uniform, fără ca pielea ta să aibă de suferit.

Nu tot ceea ce îţi face plăcere e şi sănătos. Iar soarele nu face excepţie.

Ştim că acest enunţ nu te încântă absolut deloc, însă MAI ALES soarele este responsabil cu îmbătrânirea prematură a pielii şi cu nenumăratele leziuni la nivel cutanat ce pot apărea ca urmare a expunerilor repetate timp îndelungat şi a protecţiei mici. Desigur, te poţi lăsa foarte uşor sedusă de starea generală de bine resimţită la plajă, ca urmare a faptului că organismul tău eliberează mai multă serotonină, sau de tenta exotică pe care pielea o capătă de-a lungul sejurului. Nimic greşit în toate acestea. Cu toţii am fost părtaşi şi de multe ori chiar am întreţinut iluzia pielii cât mai ciocolatii, însă rapoartele medicale publicate în ultimii ani, ne-au făcut să reconsiderăm lucrurile şi să dăm piept cu realitatea.

Într-un raport publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2003-2004 şi intitulat “Sun Protection: A Primary Teaching Resource”, autorii fac apel la numeroase studii clinice, în încercarea de a sublinia riscurile pentru sănătate ale expunerii la soare. Dacă în urmă cu un secol, pielea bronzată era considerată vulgară în înalta societate, începutul anilor ’50 a legitimat bronzul, acesta devenind nu doar dezirabil, ci “sănătate curată”. Nu este de mirare că o bună parte a cazuisticii actuale îşi are originile în practici îndelung exersate şi în credinţe transmise de la o generaţie la alta. Incidenţa afecţiunilor grave cauzate de radiaţiile UV este nu doar în creştere exponenţială, ci comportă multiple nuanţe. Conform raportului, expunerea la soare afectează nu doar stratul superficial al pielii, ci şi derma, vasele sangvine, glandele sabacee şi melanocitele. În consecinţă, modificările la nivelul epidermei sunt atât cosmetice (o accelerare a ridării, diminuare a tonusului şi a elasicitatii pielii), cât şi medicale (dezvoltări frecvente de melanoame, diferite forme de keratoze şi leziuni care pot degenera în cancer).

Atrage soarele de partea ta.

Expunerea cumulativă la soare reprezintă cel mai elocvent indicator al modului în care pielea ta îmbătrâneşte. Cu alte cuvinte, eşti direct responsabilă de numărul de riduri care îţi vor brăzda tenul într-un timp mai scurt sau mai lung, în funcţie de situaţie. La propriu. Într-un articol publicat în urmă cu 7 ani pe platforma PLOS One, dedicată mediului academic internaţional, era dezvoltată ideea etiologiei schimbărilor faciale şi impactul pe care îl are soarele la nivelul întregii aparenţe. Mai precis, relaţia dintre vârsta unei persoane şi chipul acesteia. Cu siguranţă ai întâlnit femei care arătau surprinzător de tinere pentru vârsta din buletin şi altele al căror ten părea îmbătrânit cu mult înainte de vreme. Explicaţia oferită de cercetători acestor aparente discrepanţe între vârsta biologică şi cea percepută social, constă în impactul factorilor de mediu externi asupra pielii, cu precădere foto-îmbătrânirea cauzată de radiaţiile solare.

Din fericire, latura prevenţiei oferă câteva soluţii menite să atragă soarele de partea ta, iar Zepter se mândreşte cu unele patentate, certificate şi premiate la nivel mondial. Prima dintre acestea este Bioptron, aparatul medical bazat pe o tehnologie câştigătoare a Premiului Nobel şi destinat atât centrelor de specialitate (clinici, spitale, institute de înfrumuseţare, centre de estetică etc), cât şi uzului la domiciliu. Despre Bioptron ţi-am povestit şi în articolele anterioare (AICI, AICI sau AICI), însă dat fiind că vara se apropie cu paşi repezi, simţim nevoia să subliniem importanţa apelării la terapia cu lumină în ecuaţia frumuseţii şi sănătăţii pielii. Şi implicit în obţinerea unui bronz cât mai sănătos cu putinţă.

Lumina polarizată emisă de Bioptron are un spectru larg de aplicaţii medicale şi cosmetice, iar în ceea ce priveşte impactul radiaţiilor UV, efectele sunt remarcabile. Prin corecţia substanţială oferită răspunsului imunitar al pielii, Bioptron poate fi considerată cea mai eficientă metodă de pregătire a epidermei pentru întâlnirea cu soarele. Altfel spus, 5-10 minute de terapie cu lumină Bioptron zilnic, fortifică pielea şi reduce semnificativ riscul declanşării inflamaţiilor sau producerea leziunilor cutanate. Având o imunitate crescută, epiderma este capabilă să facă faţă agresiunilor radicalilor liberi şi să reziste mai bine atunci când protecţia oferită de cosmetice este slabă sau insuficientă. Mai mult decât atât, Bioptron contribuie în mod excepţional la regenerarea pielii post expunere la soare şi la diminuarea daunelor la nivelul ţesuturilor şi al celulelor. Te poţi convinge singură, vizitând Centrul Bioptron din Blv. Unirii, nr. 70.

Femeile care se expun moderat la soare arată în medie cu 10 ani mai tinere decât cele care merg frecvent la plajă

Surprinzător? Cu siguranţă. Poate în clipa în care citeşti aceste rânduri nu îţi dai seama de transformările majore generate de soare la nivelul morfologiei faciale, însă ştiinţa vine cu dovezi concrete. Foto-îmbătrânirea este o realitate care trebuie să te preocupe indiferent de vârstă şi înainte de a fi prea târziu pentru a mai putea schimba ceva. Zepter îţi vine în ajutor şi la acest capitol, oferindu-ţi produse care nu doar îţi salvează pielea, ci care îţi schimbă realmente viaţa.

  • Începe cu o doză bună de melanină. Adică cu acel pigment care oferă culoare pielii şi care scade gradual riscul arsurilor solare. Dacă ai pielea deschisă la culoare şi practic o doză “proastă” de melanină, poţi stimula producţia acesteia consumând mai multe substanţe nutritive precum vitamina A, C şi E sau betacaroten. Acestea se găsesc în legume şi fructe, iar pentru a te asigura că beneficiezi de o cantitate optimă la fiecare masă, îţi recomandăm să încerci vasele Masterpiece Cookware care păstrează de 3-4 ori mai mulţi nutrienţi, faţă de vasele tradiţionale. De exemplu, vitamina A se păstrează în alimentele gătite în vasele Zepter în procent de 62%, dublu faţă de un vas tradiţional.

  • Hidratează-ţi cu rigurozitate pielea. Atât prin intermediul apei din fructe şi legume sau a celei consumate de-a lungul zilei, cât şi prin cosmeticele cu molecule care atrag şi reţin apa în celule. Swisso Logical Hydro-Lifting Serum sau crema pentru îngrijirea ochilor La Danza Soft Touch Eye Care, constituie exemple excelente în acest sens. Echilibrul hidric este vital pentru buna derulare a funcţiilor pielii şi implicit pentru menţinerea barierei lipidice protectoare. O piele bine hidratată este o piele mai puţin expusă inflamaţiilor sau iritaţiilor cauzate de razele solare.

  • Pentru a obţine un bronz uniform şi de lungă durată, exfoliază-ţi delicat pielea cu câteva zile înainte de a te expune la soare. Astfel, îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii, aceasta rămânând netedă, plăcută la atingere şi receptivă la razele soarelui. Îţi recomandăm să foloseşti o emulsie pentru gomaj delicat, aşa cum este Garden Heart Soft Scrub Emulsion din gama Swisso Logical Active Spa. Foarte important: aplică pe pielea uşor umedă şi masează cu mişcări circulare blânde (nu apăsa şi nu freca insistent).

Te aşteptăm să descoperi gamele Zepter în showroom-ul nostru situat pe Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro .

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *