Paste cu piept de pui și chimen

După o săptămână de muncă super aglomerată, o masă reconfortantă completată de o paletă de culori delicate îți poate transforma bucătăria într-o oază de liniște cu arome primăvăratice. Pentru rețeta cu paste de astăzi am ales un sos cremos de brânză mascarpone la care adăugăm un delicios piept de pui la grătar. Pentru un strop de culoare, dar și beneficii nutritive, vom ”decora” farfuriile cu floricele de broccoli și semințe de chimen – un deliciu pentru ochi și mai ales pentru sănătate!

Așa cum v-am obișnuit, vom pregăti întreaga rețetă în vasele Zepter Masterpiece Cookware. Pieptul de pui îl vom prepara la temperaturi joase, fără să adăugăm apă, ulei sau alte grăsimi, reușind astfel să îi păstrăm valorile nutritive, savoarea și aromele naturale. În plus, bucățile de pui vor avea mai puține calorii și mulțumită aliajului metalic 316-L din care sunt fabricate vasele noastre, nu vom risca emiterea de substanțe toxice în timpul procesului de frigere. Apoi vom găti la abur floricelele de broccoli, fără să adăugăm niciun pic de apă. Pe lângă designul deosebit, capacul este o componentă esențială a sistemului cu circuit închis de la Zepter: vaporii eliberaţi se ridică spre capac, care e întotdeauna mai rece decât vasul; în contact cu acesta, vaporii condensează şi revin în vas. Procesul se repetă până la gătirea completă a alimentelor. Pelicula de apă, formată între margine şi şi capac, închide ermetic vasul, alimentele gătindu-se astfel în sucul propriu.

Iată cum se obține echilibrul perfect între o masă delicioasă și hrănitoare în mai puțin de 30 de minute!

INGREDIENTE (4 porții)

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 zucchini
  • 300 g ciuperci shimeji
  • 1 legătură ceapă verde
  • 10 frunze ceapă sălbatică
  • 1-2 mâini baby spanac
  • 250 g brânză mascarpone
  • 100 ml vin alb
  • 1 cățel usturoi
  • 1 broccoli
  • piper
  • chimen
  • 500 g tagliatelle proaspete
  • parmezan
  • alune de pădure

MOD DE PREPARARE

  • Feliați bucățile de piept de pui, apoi așezați-le în vasul de frigere Quadra Z-Q1918-SC fără să adăugați ulei sau apă. Gătiți la foc moderat (120°C pentru plita cu inducție) timp de 3 minute, apoi întoarceți bucățile pe partea cealaltă și gătiți vreme de încă 5 minute la foc mic (90°C pentru plita cu inducție). În tot acest timp vasul rămâne acoperit.
  • În timp ce se gătește pieptul de pui, în vasul caserolă Zepter Z-1620, începeți să gătiți floricelele de broccoli la abur, la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 5 minute. În tot acest timp vasul rămâne acoperit.
  • După ce ați terminat de gătit pieptul de pui, în același vas, sotați ceapa verde, zucchini și ciupercile timp de 5 minute. În tot acest timp vasul rămâne acoperit.
  • După ce s-au scurs cele 5 minute, ridicați capacul și adăugați brânza mascarpone, vinul alb și usturoiul și continuați să sotați vreme de încă 5 minute.
  • Adăugați pastele, frunzele de ceapă sălbatică tocate fin, baby spanacul și amestecați.

  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți preparatul în farfuriile de porțelan Flora, așezând mai întâi pastele și deasupra pieptul de pui. Pentru decor presărați semințe de chimen, parmezan ras și alunele zdrobite și… dacă vă este poftă… flori comestibile 🙂

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *