Orecchiette umplute cu vită și legume

Italia este leagănul a mii de varietăți, forme și dimensiuni de paste. Unele dintre ele sunt lăudate pentru capacitatea de a absorbi sosurile, altele sunt apreciate pentru rețetele de pasta al forno (paste la cuptor) și multe altele pentru umplut. Ei bine, pentru rețeta de astăzi am ales un tip de paste cu o formă generoasă, faimosele orecchiette sau, în traducere mot a mot, ”urechiușe”.

Denumirea acestor paste este inspirată chiar din forma lor, perfectă pentru sosurile cu carne, asemănător celui pe care îl vom prepara astăzi. Acoperite cu un strat savuros de brânză cremoasă albă, frunze de busuioc proaspăt și parmezan ras, aceste paste extrem de bogate și de gustoase sunt preparate de la început și până la sfârșit fără adaos de ulei sau apă. Mulțumită vaselor Zepter Masterpiece Cookware și aliajului metalic 316-L din oțel inoxidabil, putem să preparăm această rețetă folosind o metodă curată și sănătoasă care ne ajută să obținem echilibrul perfect dintre maximul de savoare și nutrienți.

Dacă nu ne credeți, urmăriți rețeta pas cu pas în rândurile de mai jos!

INGREDIENTE

  • 300g paste orecchiette
  • 300g carne de vită tocată
  • 100g pancetta
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 cățel de usturoi
  • 100g țelină
  • 500g roșii cherry
  • 200g cremă de brânză
  • 200g parmezan ras
  • 300ml vin roșu
  • 500ml sos de roșii
  • busuioc proaspăt
  • sos pesto (după gust)

MOD DE PREPARARE

  • Adăugați carnea de vită tocată, cepele, usturoiul, pancetta, țelina, morcovii, roșiile cherry și vinul roșu în vasul Zepter Masterpiece Cookware Z-2020, rece, fără să adăugați apă sau ulei. Amestecați ușor conținutul.
  • Porniți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți timp de 20 minute, cu vasul acoperit.
  • După ce s-au scurs cele 20 de minute adăugați sosul pesto și lăsați compoziția să se liniștească.
  • Pe fundul vasului Zepter Masterpiece Cookware Z-2015 adăugați sosul de roșii. Umpleți pastele cu amestecul din carne de vită și așezați-le deasupra stratului de sos.
  • Deasupra presărați crema de brânză, busuiocul proaspăt și parmezanul ras.

  • Acoperiți vasul și gătiți la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 15 minute.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți pastele în superbele farfurii de porțelan Rio Black!

Poftă bună!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *