Miel înăbușit la capac

Anul acesta, bucurați-vă de o masă îmbelșugată de Paști și surprindeți-i pe cei dragi cu o rețetă delicioasă de miel înăbușit la capac. Ca de obicei, Zepter se gândește la sănătatea noastră, motiv pentru care în cele ce urmează vă vom prezenta o rețetă tradițională gătită într-un mod cu totul și cu totul special. Cu această rețetă vă promitem că veți simți gustul adevărat al cărnii de miel și că simțurile dumneavoastră vor fi încântate pe deplin. Bon appétit!

Video aici.
Pentru un rezultat desăvârșit vă recomandăm să folosiți Vasul metalic superior 5.0 litri Z-2850B și Vasul de frigere Quadra 1.8 litri Z-Q1918-SC.

INGREDIENTE (4 porții):
– 1kg carne de miel dezosată
– 2 ouă
– 200g caise confiate
– 50g semințe de pin
– 200g pâine integrală fără gluten
– condimente uscate: piper, cimbru
– 4 morcovi
– 5 căței de usturoi
– 200g ceapă verde
– 50g rozmarin proaspăt
– 300g zucchini
– 300g sparanghel
– 300g dovleac
– 4 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:
• Folosiți tehnologia unică Zepter pentru o gătire perfectă a mielului de Paște în vasul Masterpiece Cookware, fără sare, ulei și la temperatură joasă.
• Într-un vas de mixer adăugați caisele, semințele de pin, ouăle și pâinea integrală fără gluten. Pentru amestecarea compoziției folosiți robotul de bucătărie mixSy.
• Umpleți carnea de miel, condimentați cu piper și cimbru, rulați și legați cu ață. Așezați carnea de miel în vasul rece, fără ulei, sare sau apă. Adăugați legumele: morcovii, ceapa verde și rozmarinul.
• Acoperiți vasul cu capacul cu termocontrol, porniți plita cu inducție la temperatură joasă (120°C) și lăsați la înăbușit timp de 90 de minute.
• Între timp pregătiți legumele pentru garnitură: tocați ceapa verde rămasă, zucchini, sparanghelul și dovleacul. Așezați legumele în vasul Quadra, rece, și porniți plita la temperatură joasă fără să adăugați apă sau ulei. După ce legumele sunt gata, turnați deasupra ulei de măsline presat la rece.
• Pentru crustă, puneți carnea de miel la cuptor, fără capac și lăsați să se gătească timp de încă 15 minute.
• Serviți minunatul preparat în superbele farfurii de porțelan Black & White și adăugați ulei de măsline presat la rece, după gust.

Bon appétit!
Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *