Let’s twist again: Salată cu ton în stil Zepter

O rețetă clasică poate fi oricând reinventată cu puțină imaginație și inspirație. Astăzi vom reinventa salata clasică cu pui sau vită, optând în schimb pentru un ingredient pe cât de gustos, pe atât de sănătos: tonul. Mai adaugă câteva frunze de salată verde și niște legume de sezon, un grapefruit roșu și te răsfeți cu un preparat ușor, ideal pentru masa de prânz sau cină.

Am repetat de nenumărate ori mantra nutrițională potrivit căreia pentru o dietă sănătoasă este indicat să consumăm carne pește de 3 ori pe săptămână. În ceea ce privește cele mai sănătoase specii de pește, răspunsul este simplu: acele specii de pește semi-grase, care conțin cei mai mulți acizi grași Omega 3. Preferatul nostru este tonul, un pește mari dimensiuni, de apă sărată, unic pentru conținutul său ridicat de proteine (24g de proteine la 100g). Totodată, tonul este bogat în vitamina B, vitamina D, fosfor, potasiu și magneziu.

Pe deasupra, tonul este extraordinar de gustos și cărnos, și nu necesită prea multă pregătire. Pentru rețeta de azi ne-am gândit să asezonăm tonul cu făină de dovleac, o alternativă la făina albă și să îl servim cu frunze de salată pentru o masă sănătoasă și echilibrată, gata în mai puțin de 30 minute! Mulțumită vaselor Masterpiece Cookware de la Zepter, puteți fi siguri că toate ingredientele vor fi preparate în mod sănătos, fără adaos de ulei sau grăsimi și la temperaturi joase.

INGREDIENTE (o porție)

  • 400g ton bucăți
  • 400g salată de sezon
  • 80g roșii
  • 1 măr verde
  • 1 grapefruit roșu
  • 20ml ulei de măsline
  • 8ml oțet balsamic
  • 10g coriandru proaspăt
  • 4g piper
  • 40g făină de dovleac

MOD DE PREPARARE

  • Curățați fructele de coajă. Tăiați legumele și fructele în bucăți potrivite și pregătiți salata.
  • Pregătiți dressing-ul vinaigrette pentru salată, adăugând ulei de măsline, oțet balsamic, coriandrul proaspăt și piper și amestecați-le folosind robotul de bucătărie MixSy. Adăugați dressing-ul în salată.
  • Acoperiți vasul de frigere Quadra Z-Q1918-SC cu capac și porniți sursa de căldură la foc mediu (plita cu inducție la 160°C) timp de 2 minute.
  • După ce vasul s-a încălzit, adăugați bucățile de ton și reduceți temperatura la 90° (foc mic). Acoperiți și gătiți bucățile de ton pe fiecare parte timp de 2 minute.
  • Scoateți bucățile de ton și tapetați-le cu făină de dovleac.
  • Feliați tonul și serviți-l împreună cu salată în vasele de porțelan Rio.

 

Bon Appetit!

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *