How It’s Made

De 30 de ani, una dintre primele întrebări care ni se adresează este legată de prețul produselor Zepter. Generații întregi s-au convins că viața poate deveni mai simplă și mai sănătoasă datorită unui produs inteligent, dar pentru cei care abia intră în universul Zepter, dilema e legitimă: „Totuși, de ce sunt mai scumpe produsele voastre?”.

Răspunsul e matematică: o sumă de costuri concrete legate de materiale, de cercetare sau de tehnologia efectivă de producție.

De ce suntem mai scumpi?

Un vas Zepter nu va costa niciodată cât o oală sau o tigaie „made in China” pentru că este „made in Italy”, din cele mai scumpe materiale de pe piață, după o tehnologie de vârf. Vorbim, practic, de două categorii de produse complet diferite. Te-ai întrebat vreodată de ce le numim mereu „vase” și nu oale, cratițe sau tigăi? Pentru că nu sunt doar oale, cratițe sau tigăi.

Cu un singur vas Zepter îți poți realiza peste jumătate din nevoile unei bucătării, pentru următorii 20 sau 30 de ani, înlocuind o sumedenie de oale, cratițe sau tigăi. Nu e o promisiune de marketing, e un fapt dovedit. Dar nu-ți putem simplifica viața fără să investim constant în tehnologie și materii prime de top.

Ce înseamnă asta?

PRODUCEM ÎN ȚĂRI CU TRADIȚIE

Fiecare obiect cu sigla Zepter este realizat în țara cu cele mai înalte competențe pentru categoria respectivă de produse, iar brandul deține 8 fabrici în Europa. Vasele sunt realizate integral în Italia, în fabrica Zepter de lângă Milano, la fel și aparatura Vacsy. Tehnologia Bioptron vine din fabrica Zepter din Elveția, unde a fost patentată încă din 1988.

Porțelanurile, tacâmurile și cuțitele noastre profesionale sunt manufacturate în Germania, iar produsele cosmetice vin tot din Elveția. De zeci de ani avem aceleași fabrici în care artizanii își transmit de cele mai multe ori competențele din generație în generație. Producția noastră n-a plecat niciodată spre China și suntem mândri să fim „made in Europe”.

De asemenea, pentru că mergem mereu acolo unde există hub-uri de tehnologie avansată, purificatoarele de apă și aer sunt realizate în Coreea de Sud, un loc cu tradiție în acest domeniu și în același timp una dintre țările cu dezvoltare explozivă în ultima decadă.

FOLOSIM MATERIALE HIGH-TECH

Calitatea vieții depinde direct de materialele cu care ne înconjurăm. Vasele Zepter sunt făcute dintr-un aliaj metalic cu 50% mai scump și mai rezistent decât oțelul inoxidabil, complet antialergic și neutru. Este același folosit pentru ceasurile Apple, instrumentarul chirurgical și implanturile dentare.

Porțelanul veselei Zepter este o combinație unică de caolin, cuarț și feldspat, ars la temperaturi de aproape 1.500 de grade Celsius, pentru a rezista inclusiv zgârieturilor făcute cu oțel. Paharele sunt dublate cu oțel inoxidabil pentru a păstra temperatura băuturilor, iar tacâmurile sunt din cel mai gros inox de pe piață, au lustru de oglindă și sunt verificate individual, „bucată cu bucată”. Fiecare produs Zepter, luat individual, este gândit pentru a livra cele mai bune rezultate pe categoria lui.

De ce toate astea contează?

Companiile din toată lumea se luptă de ani de zile să-și reducă drastic costurile și să facă totul mai repede și mai ieftin. Zepter nu e despre asta. Scopul nostru este ca produsele de azi să arate impecabil și peste 20 sau 30 de ani, păstrându-și neschimbate funcționalitatea și eficiența. Lumea e plină de lucruri temporare. Noi am ales să ne concentrăm pe cele durabile și de 30 de ani ne reușește.

Produsele noastre nu sunt despre a fi „cel mai ieftin”, sunt despre a face diferența în viața oamenilor.