Frumusețea este o sumă de lucruri simple

Martie este luna femeii, prilej bun pentru societate de a le reaminti femeilor că trebuie să cumpere un întreg arsenal de tratamente, intervenții și artificii pentru a sesimți frumoase. Noi îți dovedim că, din contră, frumusețea este mai simplă decât ai crezut vreodată.

Trăim în epoca în care aproape tot ce ține de frumusețe a devenit despre tăiat, umplut,  îtins, micșorat sau mărit artificial. Cu cât e mai invaziv, cu atât e considerat mai eficient pentru imagine, pe principiul „babei” care suferă la frumusețe.

Pe acest tipar, și cadourile predilecte pentru femei au început să fie din aceeași sferă a suferinței: abonamente la aparate complicate care omoară și ultima urmă de celulită, injecții care întineresc și întind fața, operații de netezire a urmelor trecerii timpului, aparate care întind, umplu sau modifică tot ce nu ne place.

Vârsta la care se realizează aceste intervenții a ajuns și ea tot mai mică, pentru că – în paralel cu suferința de dragul frumuseții – se promovează și „prevenția” de dragul frumuseții. Prevenția este un concept extraordinar, pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l aplice activ în propria viață, dar nu înseamnă nicidecum alegerea unor tratamente complcate de la vârste tot mai fragede. Ba chiar din contră, înseamnă asumarea unui stil de viață sănătos, care să prevină pe cât posibil nevoia de tratamente și intervenții complexe.

Filozofia Zepter se bazează pe opusul acestei strategii de complicare a vieții. Nu contestăm nicidecum eficiența tratamentelor revoluționare care au apărut în ultimii ani și care pot schimba viața multor oameni. Credem, însă, că majoritatea schimbărilor radicale de viață vine din simplificare și din atenția acordată lucrurilor esențiale: apa pe care o bem, aerul pe care-l respirăm, calitatea somnului, hrana cu care ne alimentăm, expunerea la factori de mediu de care depinde tonusul nostru psihic, precum lumina.

Toate celelalte sunt doar investiții suplimentare, dar care nu au sorți de izbândă dacă lipsește fundamentul. Un tratament, oricât de complex, îl facem o dată pe săptămână sau pe lună. De mâncat, de băut apă, și de dormit nu ne putem lipsi nicio zi din viață, iar de respirat nicio secundă. Spre ce ar trebui, așadar, să ne canalizăm mai întâi eforturile: spre chestiunile punctuale, ocazionale, sau spre ceea ce reprezintă însăși baza sănătății și a frumuseții proprii?

DE UNDE ÎNCEPEM?

  1. Apa pe care o bem

Realizarea completă a proceselor celulare, eliminarea toxinelor din corp, precum și populara „detoxifiere” despre care se tot vorbește acum, depind în mod direct de gradul de hidratare a corpului. Apa curăță și pregătește organismul pentru procesele complexe care au loc la interior, iar multe afecțiuni aparent incurabile au legătură cu absența apei, cu apa de calitate proastă sau cu un stil de viață în care toxinele nu apucă să fie eliminate niciodată.

Inclusiv obezitatea, una dintre bolile secolului, are legătură directă tot cu apa. De multe ori, ceea ce considerăm a fi „foame” nu este decât o poftă trecătoare, determinată de absența apei în corp. Când stomacul este plin și nouă ne este foame sau avem o poftă nebună de un anumit preparat, ar trebui să consumăm un pahar mare de apă. Dar ce fel de apă?

România folosește încă procedeul clorinării pentru dezinfectarea apei din circuitul public, iar clorul rezidual, în consum îndelungat, e dovedit toxic asupra organismului.. Totuși, asta nu înseamnă că nu putem bea apă de la robinet, evitând astfel apa îmbuteliată la PET și protejând natura și corpul nostru.

Edel Wasser și Aqueena Pro sunt purificatoare care trec apa printr-o membrană specială, cu osmoză inversă, captând astfel cele mai periculoase substanțe, precum plumb, radiu sau arsen pentavalent, dar și bacteriile, printr-un filtru special pe bază de argint. Rezultatul este o apă purificată și alcalină, care hidratează realmente corpul și, implicit, asigură și un aspect mai sănătos și mai hidratat al tenului și al pielii în ansamblu.

  1. Aerul pe care îl respirăm

Putem să controlăm volumul de apă pe care îl bem zilnic sau cantitatea de alimente pe care le consumăm, dar asupra aerului considerăm, în mod eronat, că nu avem niciun   cotrol. Mergem la munte câteva zile pe an și ne bucurăm de senzația de oxigenare mai bună a plămânilor și de energie sporită, apoi ne întoarcem acasă la aerul nostru poluat și ne întrebăm de ce simțim tot timpul o stare de oboseală și de lipsă de energie.

Sănătatea corpului, frumusețea tenului și chiar silueta sunt influențate pe termen lung de aerul poluat și încărcat cu alergeni pe care îl respiră locuitorii orașelor mari. Microbiomul tractului respirator (despre care am scris mai multe AICI) depinde de acești factori de mediu și conduce, în timp, la dezechilibre de floră microbiană la nivelul întregului corp. Manifestarea: boli respiratorii precum astmul, alergii apărute peste noapte și stări de oboseală inexplicabilă.

Cele 5 filtre ale Therapy Air – antistatic, antibacterian, antialergic, filtrul Hepa și filtrul de carbon activ – funcționează ca o singură unitate de filtrare și elimină mucegaiul, mirosurile neplăcute, gazele toxice, părul din aer, polenul, particulele de praf, fumul de țigară și germenii care pot provoca infecții. De asemenea, neutralizează cauzele alergiilor, virusurilor gripale și bacteriilor. Aerul ionizat negativ pe care-l produce Therapy Air iOn crește nivelul de energie fizică al corpului, combate stresul și depresiile, întărește sistemul imunitar și luptă împotriva insomniilor. Ceea ce ne duce la punctul următor:

3.   Somnul

Știm cu toții teoria aerului de munte care „ne trage la somn”. Și totuși, putem să ne uplem plămânii cu aer ionizat negativ, asemeni celui de munte, chiar și în mijlocul unui oraș mare și să punem cu adevărat la treabă cele 8-9 ore de somn obligatorii din fiecare noapte.

Mintea și corpul se regenerează prin somn și medicina orientală știe deja de mii de ani că fiecare organ are o anumită oră din noapte la care-și face „curățenia”: așa că de ce să nu-i dăm organismului un combustibil purificat în perioada din zi în care buna-oxigenare a celulelor este atât de necesară?

După prima noapte cu aer purificat și ionizat negativ cu Therapy Air, dispozitivul de care scriam mai sus, te vei trezi mai limpede la minte și mai revigorată, ca și cum corpul tău ar fi trecut printr-un proces de „reîncărcare”, la fel ca o baterie care se golește peste zi și se reumple noaptea.

4.  Hrana zilnică

Pe lângă aer și apă, hrana este combustibilul vital al corpului nostru și, oricât de mult sport am face, silueta tot în bucătărie începe. Și, pe lângă siluetă, mai ales sănătatea începe în vasul de gătit. E atât de simplu: ceea ce mâncăm ne dă energie, ne furnizează nutrienții necesari pentru sănătate și pentru o siluetă armonioasă și ne oferă și plăcerea deloc-neglijabilă a gustului bun.

Cu Zepter Masterpiece Cookware, sistemul integrat de vase patentat de Zepter, gătitul devine mult mai simplu și cu un impact rapid și direct asupra sănătății și frumuseții. În vasele Zepter gătim la temperaturi joase, pentru a păstra nutrienții esențiali din alimente, și nu avem nevoie de apă, grăsimi sau sare adăugate.

Consumând aceleași alimente ca înainte, dar gătite inteligent – putem pierde sănătos greutatea în exces, oferindu-i corpului mai multe substanțe vitale pentru sănătatea și frumusețea lui. Am scris AICI despre nutrienții care se păstrează în vasele Zepter, conform unui studiu realizat la Universitatea din Milano.

5.   Lumina

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca într-o zi mohorâtă să spui că n-ai chef de nimic? Pofta de viață și energia depind în mod direct de cantitatea de lumină la care suntem expuși, de unde și rata mai ridicată a depresiilor în rândul celor care locuiesc în zone friguroase, unde ziua este scurtă și implicit expunerea la lumină este redusă ca durată.

Ceea ce numim „meteosensibilitate” este de fapt o realitate care descrie foarte explicit relația noastră fundamentală cu lumina. E dovedit încă din Egiptul Antic că lumina influențează direct funcționarea organismului uman, iar lipsa ei atrage disfuncții și dezechilibre grave.

Fiecare tip de celulă sau țesut absoarbe lumina pe o altă lungime de undă, iar tehnologia Bioptron – lumina produsă natural de soare, dar fără radiații UV și efect de încălzire – îmbină mai multe lungimi de undă considerate benefice. Aparatul Bioptron emite o lumină polarizată policromatică, iar cu noul filtru Bioptron Fulerene C60, vorbim chiar despre lumină hiperpolarizată policromatică, adică o lumină care străbate toate țesuturile, ajungând direct la organele care au nevoie de ea. Despre acest filtru poți afla mai multe AICI.

Aparatul este folosit cu succes și în medicina estetică și anti-aging, fiind demonstrat științific că lumina Bioptron stimulează producția de colagen și elastină. În 2014 și 2015, a primit trofeul pentru Cel mai bun produs anti-îmbătrânire la Congresul de Medicină AntiAging de la Paris. Așadar, înainte de a te gândi la artificii complicate pentru rejuvenarea și tonifierea tenului, alege un tratament blând și total neinvaziv precum cel bazat pe sursa armoniei noastre de secole întregi: lumina.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *