Frumuseţe la înălţime: cum îţi menţii tenul hidratat şi radios de-a lungul unui zbor long-haul

Adori să călătoreşti, iar zborurile cu avionul reprezintă momentul tău de destindere privilegiată? Ce ai spune dacă ai aşeza această pasiune în slujba propriei frumuseţi? Este perfect adevărat că la altitudine tenul tău nu se simte prea confortabil, aerul foarte uscat din cabina avionului favorizând deshidratarea, însă venim cu o veste îmbucurătoare: utilizate în mod inteligent şi într-o anumită ordine, anumite produse cosmetice au efecte nebănuite la înălţime. Urmând recomandările noastre cosmetice, poţi avea un ten proaspăt, luminos şi energizat, chiar şi după 10-12 ore de zbor.

Înainte de orice, când urci în avion trebuie să ai un plan cosmetic foarte bine pus la punct. Disciplina are un rol esenţial şi chiar dacă ţi se pare absurd să îţi aplici pe ten serumurile şi cremele din micul kit de înfrumuseţare, sub privirile nedumerite ale pasagerilor, vei vedea diferenţa la aterizare, când în masa de ochi încercănaţi şi coafuri zburlite tu vei avea o imagine decupată dintr-o revistă glossy. În plus, aceasta este o oportunitate grozavă de a transforma un zbor long-haul într-un “spa la înălţime”.

Un pouch cu mini-recipiente ale produselor preferate este tot ceea ce ai nevoie pentru a răspunde nevoilor tenului atât în zbor cât şi la destinaţie. Pentru a optimiza atât spaţiul din bagaj, cât şi rutina de îngrijire, dimensiunea pouch-ului nu ar trebui să o depăşească pe cea a unei genti-plic de zi. Iar pentru a te asigura că nu faci rabat de la nimic, alege o variantă din piele moale, bine compartimentată şi cu mici buzunare ascunse care să îţi permită inserarea fiecărui produs mini-size şi transportul în deplină siguranţă (case-urile rigide nu sunt atât de permisive şi ocupă mult mai mult loc în bagaj).  Iată ce trebuie să bifezi:

  • Un elastic de păr – caută varianta de elastic invizibil, similară ca formă cordonului telefonic clasic, care redistribuie presiunea în jurul circumferinţei cozii în mod inegal, permiţând astfel fixarea excelentă fără urme şi fără bătăi de cap (la propriu). Îl poţi purta oriunde şi oricând (nici nu se observă, adaptându-se tuturor ocaziilor şi ţinutelor) şi este o investiţie pe termen lung, dat fiind că nu se uzează.
  • Un pachet mic cu dischete pentru demachiere (preferabil din bumbac organic, pentru a minimiza riscul oricărei iritaţii sau reacţii inflamatorii a tenului).
  • Un demachiant bogat în vitamine – varianta cremă sau loţiune.
  • O loţiune tonică pentru reechilibrare, hidratare şi revigorare a pielii.
  • Un ser-tratament concentrat cu efect de regonflare imediată.
  • O cremă/ser pentru conturul ochilor.
  • O cremă intensiv hidratantă pentru faţă.
  • O cremă de mâini/corp.

În primele minute de la decolare, ideal este să îţi prinzi părul cu elasticul transparent (o coadă cât mai ridicată, în creştetul capului, te va ajuta să menţii volumul podoabei capilare) şi să îndepărtezi orice urmă de machiaj. De ce? Anumite produse de machiaj (pudre sau fonduri de ten) pot deshidrata şi mai mult tenul de-a lungul zborurilor pe distanţe lungi, iar în unele cazuri, formulele consistente (de tipul full-coverage) care acoperă complet orice imperfecţiune, pot favoriza în mediul uscat al cabinei avionului, erupţii acneice sau inflamaţii localizate (pigmenţii din compoziţie astupă porii).

Pentru a menţine bariera hidroplipidică protectoare a pielii la cote optime, îţi recomandăm să utilizezi un demachiant cu proprietăţi reechilibrante şi de redare a strălucirii, precum La Danza Vitamin Rich Cleanser, secondat de revigorantul bogat în fructe La Danza – un tonic special pe bază de extracte şi acizi din fructe (kiwi, mango şi papaya) care curăţă, hrăneşte şi redă fermitatea şi luminozitatea pielii.

Foarte important este să reţii că majoritatea produselor cosmetice trebuie aplicate “în cuplu” pentru obţinerea celor mai bune rezultate şi pentru potenţarea acţiunii: demachiantul întotdeauna trebuie urmat de loţiunea tonică, serul facial impune aplicarea imediată a cremei protectoare etc. Aşadar după ce ai finalizat cu succes procesul demachierii şi te-ai asigurat că tenul tău este echilibrat lipidic (tonerul are şi această proprietate), poţi trece la cea de a doua etapă: hidratarea intensivă.

Serul SwissoLogical Hydro-Lifting cu extract de malţ organic şi peptide biomimetice are atât o acţiune lifting, cât şi una de atragere a apei în celule (datorită moleculelor de acid hialuronic), iar în asociere cu complexul esenţial de protecţie La Danza, contribuie la fortifierea barierei naturale de protecţie a pielii, la relaxarea şi energizarea tenului. Complexul esenţial de protecţie La Danza poate fi aplicat şi într-un strat generos, asemenea unei măşti care acţionează pe toată durata zborului şi care nu necesită îndepărtare. Vei vedea că în decurs de 2-3 ore surplusul de cremă va fi complet absorbit în epidermă. Magie? Nicidecum, doar răspunsul firesc la efectul de deshidratare progresivă la altitudine.

De asemenea, nu uita să îţi protejezi zona ochilor cu o cremă regenerantă precum La Danza Soft Touch (pielea din jurul ochilor este prima care se usucă, fiind mult mai subţire, mai fină şi având mai puţine glande sebacee decât restul epidermei) şi să îţi hidratezi bine şi zonele corpului predispuse la uscare accentuată (în special mâinile şi coatele) cu o loţiune care se absoarbe rapid şi care te învăluie într-un parfum plăcut şi relaxant – SwissoLogical Hand Lotion. La nevoie, poţi aplica un strat nou de cremă hidratantă, evitând însă să masezi prea mult tenul.

Produsele cosmetice Zepter le găseşti de acum la un click distanţă, în noul e-shop www.shop.zepter.ro, iar pentru mai multe detalii poţi vizita oricând magazinul fizic situat pe Blv. Unirii nr.70 sau poţi apela la un consultant.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *