Fructe de mare în sos curry

Probabil că rețeta noastră de crustacee o să vi se pară dificil de preparat, însă folosind vasele potrivite și respectând câțiva pași simpli, vă puteți bucura de o masă elegantă într-un timp foarte scurt!

Pentru acest preparat am ales o combinație de diferite specii de moluște și scoici atât de apă sărată, cât și de apă dulce, însă puteți alege orice tip de moluște sau de scoici atâta timp cât le găsiți proaspete.

În mod cu totul neașteptat pentru o rețetă cu fructe de mare, am ales un ingredient surpriză care va aduce o savoare neobișnuită rețetei noastre – prosciutto. În completare la acesta adăugăm, bineînțeles, praful de curry, care prin aroma sa superbă reușește să distingă preparatul nostru de multe alte rețete asemănătoare.

Pe lângă faptul că am făcut o selecție de ingrediente proaspete și sănătoase, vom avea grijă să le și preparăm în mod sănătos! Hrana preparată în vasele Zepter Masterpiece Cookware își menține complet valorile nutritive, iar mulțumită aliajului metalic din oțel inoxidabil 316-L din care sunt fabricate, nu riscăm să producem și să emitem substanțe toxice în timpul procesului de gătire.

Sfatul bucătarului: Alegeți cele mai proaspete fructe de mare și evitați scoicile deschise sau crăpate.

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 100 g ceapă verde
  • 100 g șuncă afumată
  • 1 lingură praf de curry
  • 500 g roșii cherry
  • 1 kg fructe de mare în carapace
  • Cimbru
  • 300 ml vin rosé
  • 2 linguri pesto
  • Amestec de 5 condimente (după preferință)
  • Chili

MOD DE PREPARARE

  • Adăugați ceapa uscată, ceapa verde, șunca, roșiile cherry (tocate potrivit) și praful de curry în vasul caserolă oval Z-V3060 din colecția Zepter Masterpiece Cookware, rece, fără să adăugați ulei sau apă.
  • Acoperiți vasul și începeți procesul de gătire la foc mediu (140°C pentru plita cu inducție) timp de 5 minute.
  • Adăugați crustaceele, cimbrul și vinul rosé, acoperiți vasul și gătiți timp de încă 15 minute la foc mic (90°C pentru plita cu inducție).
  • Opriți sursa de căldură, adăugați amestecul de 5 condimente, chili și peste și amestecați.
  • Pentru un plus de savoare și eleganță serviți în farfuriile de porțelan Rio!

Chef Petra Geric

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *