Evenimentul de lansare WAW Romania, văzut din culise

Seara de 16 martie 2017 a fost, oficial, WAW. Peste 50 de influenceri, celebrități și prieteni ai brandului au fost invitați să exploreze stilul de viață Zepter, recreat în miniatură în încăperile elegante și cool ale restaurantului Poesia din București.

S-a gătit „live”, sub supravegherea Petrei Geriç, chef oficial Zepter International, s-au explicat rețete rapide și gustoase spre deliciul audienței, s-au dat premii în produse Zepter celor mai norocoși invitați și s-a mâncat în stil mediteranean. Gazdele evenimentului au fost Ramona Oprea, director general Zepter România, și Alina Dumitru, directorul de comunicare al companiei.

Ramona Oprea, director general Zepter România

Discuțiile și dezbaterile despre lifestyle s-au întins până târziu în noapte, după prezentările interesante și instructive ale invitaților speciali: medicul cardiolog Clara Alexandrescu și Radomir Stojanoviç, director internațional de marketing și vânzări al Zepter.

Alina Dumitru, director de comunicare Zepter România, și Radomir Stojanoviç, director internațional de marketing și vânzări Zepter

Medicul cardiolog Clara Alexandrescu a călătorit special de la Monaco la București pentru a vorbi despre legătura dintre nutriție și sănătatea inimii. Îi cunoaște de ani de zile pe Philip și Madlena Zepter, care locuiesc tot la Monaco, iar modul de a găti în stil Zepter se potrivește mănușă cu proiectul de prevenție pe care l-a demarat în România, unde boala cardiacă reprezintă principala cauză de mortalitate.

Dr. Clara Alexandrescu

Unele riscuri cardiovasculare nu pot fi controlate, cum este fondul genetic sau zona în care ne-am născut, dar altele pot fi controlate, cum e fumatul, obezitatea și ceea ce mâncăm”, a explicat dr. Alexandrescu.

Așa cum este și principiul de bază al filozofiei Zepter, nutriția vine din lucruri simple. „Peste tot în lume a trecut momentul nutriționiștilor care dădeau liste lungi de terapii și tot felul de săculeți cu masa de la ora trei sau masa de la ora cinci. Acum mesajele sunt simple: mâncați cât mai natural și cât mai aproape de mediteranean” a explicat dr.Alexandrescu.

Regimul de viață mediteranean este protector pentru inimă fiindcă în centrul lui se află fructele, legumele și uleiul de bună-calitate, cu puține grăsimi saturate. S-a făcut un studiu pe o cohortă de 1,5 milioane de pacienți, urmăriți între 3 și 18 ani, iar cei care au mâncat mediteranean și-au scăzut cu 9% riscul de mortalitate cardiovasculară. „Noi, ca medici, avem puține medicamente cu care să putem scădea atât de mult riscul”, a punctat doamna doctor.

Petra Geric, chef Zepter International

Meniul serii a fost creat pe acest principiu sănătos, care stă și la baza filozofiei Zepter, iar preparatele au fost gătite „live” de către Petra Geric, în vase Zepter. Seara a început cu o selecție de tapas din legume cu sosuri de avocado, humus și vinete, urmate de o salată de caracatiță și delicioase ravioli cu ricotta și spanac în sos de ciuperci sălbatice. Totul gătit fără sare, fără apă, fără ulei, în stil Zepter. Verdictul: absolut delicios.

Anca Lungu (printesapolonic.ro)

Dr. Clara Alexandrescu

„Eu ca medic am o problemă cu sarea”, a punctat dr. Clara Alexandrescu. „Românii mănâncă 12 grame de sare pe zi, deși nevoia organismului este de doar 6 grame. Avem gusturi formate din copilărie și am învățat de mici să iubim… ca sarea în bucate”.

Felul principal a fost un mix de file de barbun și file de porc mangalița, ambele gătite fără sare și fără niciun fel de condimente sau adjuvanți, alături de un piure de legume și mazăre cu hrean. „Când am făcut eu facultatea, ni se spunea că bolnavii care au făcut infarct trebuie să mănânce pește alb. Acum ne-am dat seama că lucrurile nu stau așa și îi recomandăm pacientului să mănânce pește gras. Românii nu-l mănâncă pentru că acum 20 de ani scria peste tot: «Mâncați macrou și sardine» și, bineînțeles, acum nimeni nu mai mănâncă macrou și sardine”, a făcut haz de necaz doamna doctor Alexandrescu.

Elena Lasconi (PROTV) și Izabela Pănescu (DIGI24)

Meniul s-a încheiat cu o delicioasă și sănătoasă înghețată din mango și fructe de pădure, toate mixate în MoreJuicePress.

La fel ca platforma WAW România – WE ALL WELL – evenimentul de lansare a fost o exemplificare a modului în care putem trăi sănătos, simplu și eficient, folosindu-ne de soluțiile create în ultimii 30 de ani de către specialiștii Zepter International.

Ne-am dorit ca participanții sa nu se simtă doar invitați la un eveniment, ci sa intre propriu-zis in universul Zepter: să mănânce în veselă Zepter, cu tacâmuri și accesorii Zepter, să experimenteze preparate gătite în vasele Zepter sau mixate cu ustensilele speciale Zepter, să pună întrebări direct reprezentanților Zepter și să-și lămurească „live” orice curiozitate legată de brand. Faptul că ultimii invitați au plecat aproape de miezul nopții ne-a confirmat că micul nostru experiment a fost un succes.

La final, trei invitați norocoși au plecat acasă cu produse iconice Zepter

În fiecare lună veți găsi pe platforma WAW articole noi despre o viață sănătoasă, simplă și senină, semnate de colaboratorii noștri, Diana Cosmin și Viktor Kapra, oameni de comunicare cu ani de experiență în spate, dar mai ales cu o pasiune pentru trăit sănătos și eficient în ritmul alert al zilelor noastre. Din acest moment, în această oază virtuală de viață sănătoasă… WE ALL WELL.

Diana Cosmin, jurnalist și colaborator WAW Romania

Victor Kapra, om de comunicare și colaborator WAW Romania

Echipa Zepter și WAW Romania

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *