EdelWasser

Cum îți îmbunătățești viața dacă renunți la apa îmbuteliată

Dacă inviți douăzeci de persoane într-o încăpere și întrebi care este cea mai bună marcă de apă îmbuteliată de pe piață, e clar ce obții: o dispută aprinsă dusă spre ceartă de-a binelea. Fiecare brand are fanii săi, dar adevărul e unul singur: apa din comerț nu e tocmai cea mai bună soluție.
O simplă căutare pe Google cu termenii „apă infestată supermarket” returnează o sumedenie de link-uri către articole despre descoperirea pe rafturile magazinelor a unor branduri de apă infestată uneori chiar cu periculoasa e-coli.

Putem adăuga teribila poluare cu PET-uri a României (rar găsești colț de natură fără sticle de plastic aruncate în peisaj), otrava numită bisfenol eliberată lent de ambalaj, durata mare de depozitare (mulți producători nu specifică data îmbutelierii) și, nu în ultimul rând, cheltuielile familiale însemnate cu apa „la bidon”.
Dacă luăm exemplu unei familii-tip, de patru persoane, cu un consum zilnic de 6 litri de apă îmbuteliată, la un preț de 1,5 lei litrul, ajungem la un buget lunar de 270 de lei. O sumă frumușică, nu?

Desigur că sunt destui care preferă să bea apă de la robinet – nu-i nimic de condamnat în asta, însă România este una dintre ultimele țări din UE care folosește încă procedeul clorinării pentru dezinfectarea apei din rețeaua publică. Iar clorul s-a dovedit a fi toxic în timp pentru organismul uman. Ca să nu mai vorbim de posibile niveluri ridicate de nitrați, nitriți sau pesticide pe care clorul nu are cum să le îndepărteze.

Soluția: sistemul de purificare EdelWasser de la Zepter

Pentru cei racordați la rețeaua publică de apă, Zepter propune cea mai inteligentă soluție pentru a avea permanent la îndemână, fără efort, apă sigură și pură.
Sistemul de purificare EdelWasser seamănă cu o unitate hard a unui computer, are dimensiuni mici (20x39x37 cm), este ușor (4,5 kg) și compact, astfel că își găsește fără probleme locul pe blatul de lângă chiuvetă, chiar dacă bucătăria este mică, gen chicinetă. Nu ocupă mult spațiu și se instalează ușor.

Important: nu funcționează cu energie electrică, deci nu e nevoie de priză. Presiunea apei din conductă este suficientă pentru purificare.

Cinci niveluri de filtrare plus argint

Cum „fabrică” EdelWasser cea mai pură apă? Printr-o tehnologie avansată, meticuloasă. Primele două niveluri de filtre elimină clorul, mirosurile și compușii organizi volatili.
Urmează filtrarea prin osmoză inversă – trecerea apei printr-o membrană specială, care captează cele mai periculoase substanțe din apă, precum plumbul, radiul, arsenul pentavalent.
Cel din urmă filtru este antibacterian, bazat pe argint.

Capacitatea de purificare

Rezervorul sistemului EdelWasser are capacitatea de 3,9 litri. Pe măsură ce consumăm apa filtrată, rezervorul se umple treptat, astfel încât această cantitate este suficientă pentru consumul unei familii de 4-6 persoane.

Avantajele EdelWasser și cum poți economisi banii familiei

Chimiștii au identificat în rețele publice de apă peste 800 de substanțe care ne fac rău. Evident, nu înseamnă că în apa din orașul tău sunt toți acești sute de poluanți, dar ești de acord că multe dintre conducte sunt vechi iar lacurile de unde vine apa se întâmplă să nu fie tocmai sterile.

Fie că o bei, că o folosești la spălarea fructelor sau la gătit, apa curată, fără substanțe toxice, este importantă: alcătuiește 70-80% din corpul nostru.

Un calcul simplu bazat pe bugetul unei familii normale ne arată că banii investiți în sistemul EdelWasser (preț  660 de euro/preț membru ClubLive 100 de 594 euro) sunt recuperați, prin renunțarea la apa îmbuteliată, în maximum doi ani.

Poluăm mai puțin cu PET-uri, ne protejăm coloana vertebrală pentru că nu mai cărăm nenumărate box-uri, vom primi mulțumiri de la rinichii care se vor relaxa și avem permanent în casă cea mai pură și sigură apă. Plus că, în timp, economisim bani.

Suficient de convingător, nu?

Caption foto electroliză:

Am testat, prin electroliză, apa livrată în rețeaua din centrul Bucureștiului (paharul din stânga) și apa purificată prin sistemul EdelWasser (drepta).
Compușii nedoriți din apa de la robinet au precipitat într-o cantitate îngrijorătoare.

Autor: Victor Kapra