Dr.Aleksandar Neskovic: „Bioptronul ar trebui să fie un obicei zilnic, precum spălatul pe dinți”

Lucrează de trei ani în centrul Bioptron din Serbia și a venit în România cu ocazia Tudor Tennis Trophy, pentru a le arăta atleților de la turneul de tenis cum Bioptron le poate face viața mai ușoară. Pentru dr.Neskovic, totul se discută în cazuri, studii și fapte concrete, așa că privește produsele Zepter cu pragmatismul și circumspecția unui medic care le-a pus la încercare.

De cele mai multe ori, lucrurile simple sunt cele mai combătute și cel mai greu de promovat pe scară largă. De ce? Fiindcă sunt… prea simple. Cum să-i explici cuiva că terapia prin lumină poate să trateze boli cronice și să îmbunătățească radical calitatea vieții? Mai ales când persoana este și medic, categoria cea mai sceptică în privința unor asemenea descoperiri ținând de latura alternativă a vindecării.

Aleksandar Neskovic cunoaște foarte bine această latură a dezbaterii, pentru că mulți ani s-a aflat și el printre sceptici. În 2013, a avut o accidentare la baschet, la un genunchi, și a fost tratat de un medic care folosea, ca instrument adjuvant, și Bioptronul. La momentul respectiv știa însă prea puține despre el și, recunoaște, nu prea îi inspira încredere. „Acum n-aș mai putea trăi fără el, fiindcă eu cred cu adevărat în beneficiile lui”, îmi explică.

De 3 ani lucrează la Centrul Bioptron din Belgad, iar scopul lui este să trateze și în același timp să le explice oamenilor de ce funcționează aparatul. Concret, cu argumente științifice, medicale.

La finele anilor ’90, Zepter a donat multe dispozitive Bioptron către spitalele din Serbia, doar că unele instituții le folosesc, altele le țin pe inventar, neatinse. Printre altele, Alexsandar a vizitat unele dintre acele spitale, încercând să le povestească despre Bioptron și despre toate modurile în care îl pot folosi, de vreme ce tot îl au pe stoc. ”Menirea medicului până la urmă e să explice, să facă oamenii să înțeleagă”, crede el. „Și la Bioptron chiar trebuie să înțeleagă că e o întreagă știință în spatele produsului”.

Există mult scepticism în continuare, dar rețeta de a-l contracara e simplă: pune-i pe oameni să testeze. L-a avut ca pacient, la centru, pe fiul directorului de la clubul de fotbal „Steaua Roșie” din Belgad. Își rupsese o mână la schi și Bioptronul i-a grăbit recuperarea. A fost atât de fericit, încât tatăl lui l-a chemat ulterior pe Aleksandar la club, pentru a le explica doctorilor și echipei de preparatori fizici despre tot ce se poate face cu Bioptron pentru sportivi.

„La început, toți râdeau pe la colțuri în timp ce eu vorbeam”, își amintește el. „Pe principiul: noi avem lasere pe-aici și tot felul de aparate și vii să ne vorbești de lumină, sigur. Dar le-am dat 2 luni aparatul gratuit, să-l încerce, și până la urmă toți scepticii au fost încântați de el”. 

Spune adevărul și nu primite ce nu poți livra

Aleksandar crede cu tărie că Bioptronul e un aparat pe care nu-l vinzi. Le explici oamenilor cât de mult îi poate ajuta, iar dacă ei vor să cumpere și au nevoie de el, îl vor cumpăra singuri, garantat. Trebuie mai întâi să înțeleagă întâi cât le-ar fi de bun, să vadă că în spate e o știință și că nu trebuie să creadă orbește. Pentru reuși asta, însă, trebuie să fii sincer cu oamenii.

”Nu face minuni peste noapte și este complet lipsit de etică să le spui asta oamenilor. E anti-aging, dar nu intri bunicuță și ieși adolescentă, iar dacă te doare spatele nu îl folosești azi și mâine te simți ca Novak Djokovic”, râde el. ”Are foarte multe aplicări concrete și rapide, dar nimic nu te ajută peste noapte, nici măcar medicamentele. În medicină, doar operația e ceva care te scapă instantaneu de o problemă, dar chiar și atunci ai nevoie de o perioadă de recuperare. Deci trebuie să-i acorzi timp”.

Aleksandar crede că Bioptronul trebuie să fie ca spălatul pe dinți, căruia îi dai câteva minute pe zi oricât de ocupat ai fi. Trebuie să-l faci parte din rutina zilnică, mai ales că nici nu ocupă foarte mult timp. Există anumite patologii și suferințe cronice unde impactul asupra calității vieții este radical printr-o utilizare constantă.

Bioptron în acțiune: cazuri concrete văzute de doctorul Aleksandar Neskovic

 • La cei care suferă de diabet

Bolnavii de diabet au o circulație sanguină proastă, iar Bioptron stimulează activ microcirculația. De asemenea, la diabetici mai apar răni deschise datorită aceleiași circulații precare, iar aparatul ajută la vindecarea lor mai rapidă. „Nu acționează asupra cauzei, nu-ți influențează concentrația de zahăr în sânge, dar efectele diabetului le poate contracara cu succes”, explică Aleksandar.

„La răni se vede cel mai clar efectul Bioptron. Dacă ai o durere, mai vine și mai pleacă și, oricum, e greu să o explici într-un studiu. Dacă ai o boală de piele, porți o cămașă cu mânecă mai lungă, o ascunzi. Dar o rană, precum cele de la diabet, o astfel de rană poate ajunge să-ți distrugă viața”.

Îmi povestește cum a fost sunat de cel mai mare spital din Serbia, Institutul de Chirurgie Cardiacă, pentru a i se solicita un dispozitiv Bioptron împrumut. Cei de la institut aveau pacient cu operație de by-pass cardiac și voiau să încerce un tratament Bioptron înainte de operație, pentru că starea pacientului era precară. La intervențiile by-pass se folosește o venă de la picior, dar pacientul era diabetic și avea o rană foarte mare, care ocupa cam 70% din picior.

Pentru că doctorii nu aveau cum să izoleze o venă pentru by-pass, consiliul medical stabilise fără echivoc să-i taie piciorul, ca singură cale de a-i salva viața. Unul dintre medici, un chirurg cunoscut în Serbia, auzise însă de Bioptron, așa că vrut să încerce și o altă cale: să vindece rana folosind aparatul, pentru ca omul să nu ajungă să-și piardă piciorul. De două ori pe zi, 10 minute, timp de 2 luni, pacientul a fost tratat cu lumina polarizată policromatică Bioptron pe piciorul cu leziuni. În rest, doar i se curăța rana, fără nicio altă intervenție. După acele 2 luni, omul a plecat pe picioarele lui din spital, cu by-pass reușit. „Există imagini, există un caz medical concret, ce poate fi mai științific și documentat de-atât?”, explică Aleksandar.

 • În tratarea sinuzitelor

Lumina Bioptron reduce inflamația și senzația de sinusuri înfundate. Drenează sinusurile, sinuzita fiind una dintre bolile cronice care are cele mai rapide reacții la Bioptron.

 •   În medicina veterinară

„Am fost la congresul veterinarilor acum câteva săptămâni, unde se povestea despre un test Bioptron pe cățele care avuseseră histerectomie, pentru răni și vindecarea lor”, explică medicul. „Deci se poate folosi inclusiv pe animale. Există o zonă a medicinei care nici nu știe de aparat și de cât de mult îi poate ajuta pe medici în munca de zi cu zi. La acea clinică veterinară au tratat inclusiv un arici care avea o infecție. I-au curățat rana și apoi l-au tratat cu Bioptron”.

 • Pentru durerile copiilor

La copii se folosește mult la colici și otite, când cei mici plâng foarte tare, părinții nu știu cauza, iar intervenția trebuie să fie blândă, fără medicamentație.

Cât de greu e să-i faci pe oameni să creadă?

„Când am venit prima dată ca medic la centrul Bioptron, îmi chemam prietenii să testeze pe gratis aparatul, știam că au anumite probleme de sănătate și voiam să-i ajut. Cei mai mulți mă refuzau. Am un prieten care are pszoriazis și refuza să vină, spunând că el e okay și așa. Există multe prejudecăți. Acum, după 3 ani, cei mai mulți prieteni vin singuri la mine să mă întrebe de aparat”, își amintește Aleksandar.

Cea mai amuzantă experiență a avut-o însă cu Therapy Air, o poveste pe care o relatează tocmai pentru că este reprezentativă pentru scepticismul inițial al oamenilor vizavi de unele produse care le pot face viața mai ușoară.

„Acum 15 ani am avut o iubită, deci acum 15 ani, nu 2, nu 5, 15 ani. Am rămas amici. Ea s-a căsătorit, are un soț, iar soțul mă urăște pur și simplu (râde). N-am înțeles niciodată de ce, în fond am fost împreună acum 15 ani, a trecut o viață de atunci. Dar na, omul nu mă suportă, nici nu vrea să mă vadă. Ea cu soțul și copiii locuiesc acum într-o zonă din Belgrad unde e foarte multă poluare. Și m-am gândit la un moment dat să le dau un Therapy Air pe care-l avem pentru teste la centru, ca să vadă dacă nu i-ar putea ajuta”.

După primele zile, Aleksandar l-a sunat pe soț să-l întrebe dacă au simțit vreo diferență de când au aparatul în casă. I s-a răspuns sec că n-au simțit nimic, așa că a decis să renunțe. „Pe unii oameni nu-i poți convinge dacă nu vor să fie convinși, așa că nu mi-am mai bătut capul. I-am zis că n-am timp să trec acum să iau aparatul, dar că o să vin peste câteva zile să-i scap de el”, își amintește el.

A trecut o săptămână, Aleksandar a mers și a luat aparatul, a plecat cu el. După o oră, sună soțul: „Acum că l-ai luat, simțim diferența. Adu-l înapoi, vrem să-l cumpărăm”.

Râde copios când îmi povestește întâmplarea. „Îl dau adesea de exemplu pe domnul ăsta cu Therapy Air, fiindcă nu există dovadă mai bună că aparatul funcționează. Omul ăsta mă urăște, nu vrea să mă vadă în ochi, deci n-ar fi cumpărat nimic de la mine nici picat cu ceară. Dar nici măcar el n-a putut nega faptul că aparatul funcționează și că i-a îmbunătățit viața”.

Aleksandar Neskovic are exactitatea medicului care trebuie să vină mereu cu dovezi și fapte concrete, dar vorbește și cu o oarecare detașare. „Cred cu tărie că nu poți forța oamenii să înțeleagă sau să creadă în ceva dacă ei nu vor asta. Poți doar să faci tot ce-ți stă ție în puteri: să le explici detaliat, să le arăți cum ar putea să fie mai bine pentru ei folosind produsele respective și apoi să-i lași să decidă singuri. Nu trebuie să vindem cu orice preț acum și aici. Uneori e de-ajuns să-i facem pe oameni să înțeleagă. E un început și acolo”.

Follow:
Share:

1 Comment

 1. Irina Pogorevici
  27/09/2017 / 4:58 pm

  o sinuzita veche de 40 de ani a fost vindecata total, cu tratament doar cu BIOPTRON , in 3 luni si jumatate.
  zilnic, cate 10 minute, dimineata si seara.
  constiincios si in credinta ca vor aparea rezultate.
  a fost peste asteptari !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *