Desert de Crăciun: Budincă vegană

Nucșoară, cuișoare, scorțișoară… acestea sunt aromele care ne bat la ușă pentru a ne aduce aminte de Crăciun! Din fericire pentru voi, am creat o rețetă de budincă vegană care vă poate umple toată casa de mirosul dimineții de Crăciun, în orice zi.

Mai mult, de această rețetă se pot bucura atât membrii familiei, cât și musafirii care nu consumă produse de origine animală! Vom folosi nuci în loc de cremă și aquafaba în loc de ouă. În cazul în care nu știați, aquafaba este lichidul în care legume, precum năutul, au fost gătite. Datorită faptului că acest ingredient imită cu ușurință proprietățile albușului de ou, el poate fi folosit ca subtitut pentru ouă în unele rețete, cum este cea de mai jos!

Vom prepara budinca folosind sistemul cu circuit închis de la Zepter, care vă permite să gătiți până la 4 preparate în același timp deasupra unei singure surse de căldură. Astfel, economiți spațiu, timp și cel mai important, energie!

INGREDIENTE

  • 50 g merișoare uscate
  • 50 g stafide
  • 50 g caise confiate
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g migdale
  • 200 g făină de grâu
  • sare
  • 1 măr
  • coaja și zeama de la 1 portocală
  • 3 linguri aquafaba (lichidul în care este conservat năutul)
  • 80 ml. ulei de cocos
  • 2 linguri zahăr din nucă de cocos
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță nucșoară
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • ¼ praf de ghimbir

Pentru glazură

  • 50 g caju
  • 50 g curmale proaspete
  • 250 ml. apă purificată de la AqueenaPro sau EdelWasser
  • 1 vârf de scorțișoară
  • 1 lingură de semințe chia

MOD DE PREPARARE

  • Înmuiați merișoarele și stafidele în apă purificată de la AqueenaPro/Edel Wasser timp de 15 minute.

  • Tăiați merele și tocați nucile.
  • Într-un bol amestecați merișoarele și stafidele, caisele confiate tocate, curmalele, bucățile de măr și nucile.
  • Într-un bol separat amestecați făina de grâu, praful de copt, sarea, toate condimentele și zahărul din nucă de cocos.
  • Într-un alt bol adăugați uleiul de cocos, zeama și coaja de la portocală și aquafaba. Amestecați conținutul cu fructele uscate și treptat începeți să adăugați amestecul de făină.
  • Turnați amestecul într-un recipient de sticlă rezistent la căldură pe care îl sigilați cu hârtie pergament, astfel încât budinca să poată crește.

  • Umpleți vasul Zepter Masterpiece Cookware Z-1625 cu apă purificată și porniți sursa de căldură la foc mic (plita de inducție la 90°C)
  • Folosind principiul sistemului cu circuit închis Zepter Masterpiece Cookware, așezați vasul rezistent la căldură cu amestecul de budincă în sita Zepter Masterpiece Z-S20  și acoperiți-l cu apă.

  • Porniți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și lăsați să se gătească vreme de 2 ore.

  • Lăsați budinca să se răcească. După ce s-a răcit mutați budinca într-un recipient VacSy pe care îl țineți la frigider până când serviți.

Pentru glazură

  • Adăugați caju și curmalele în recipientul MixSy. Turnați apă fierbinte și lăsați-l așa peste noapte.

  • Dimineața amestecați conținutul cu ajutorul robotului de bucătărie. După o oră adăugați semințele de chia.

  • În cazul în care glazura vă iese prea subțire, mai adăugați semințe de chia, iar dacă iese prea groasă, mai adăugați apă.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *