De Paște, Zepter te invită la brunch!

Anul acesta ne-am gândit să nu exagerăm cu masa de Paște și să respectăm tradițiile culinare specifice acestei sărbători… în stil Zepter, bineînțeles! 🙂

Așadar, în centrul mesei vom așeza preparatul-cheie, șuncă fiartă acoperită cu o superbă glazură lucioasă pe care o vom completa cu două salate absolut delicioase, un platou de crudități și o porție îndrăzneață de sparanghel cu… sos olandez. Iar pentru desert, ce ziceți de niște pâine dulce numai bună de savurat alături de o ceașcă de cafea Zepresso?

O masă atât de îmbelșugată și de colorată, caracterizată prin echilibrulul perfect de proteine, carbohidrați cu ardere lentă și salate bogate în vitamine, este suficientă pentru a ține de foame oaspeților până la ora cinei.

Așa cum v-am obișnuit, toate preparatele au fost pregătite cu ajutorul vaselor Zepter Masterpiece Cookware și produselor Zepter, motiv pentru care am putut să gătim șunca și sparanghelul fără să adăugăm ulei, grăsimi sau apă în timpul procesului de gătire. În acest fel am reușit să menținem valorile nutritive, aromele, savoarea și volumul original al ingredientelor noastre.

Vă așteptăm cu drag la masă!

INGREDIENTE (6-8 porții)

Pentru șunca fiartă

  • 1 kg șuncă fiartă
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță gem de caise
  • Sos iute
  • Piper

Pentru salata de pătrunjel

  • 2 legături pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură ridichii
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1-2 mâini de nuci
  • 1 lingură de capere
  • Parmezan ras
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Piper

Pentru salata Caprese 

  • 3 roșii mari
  • 1 mozzarella (aprox. 125 g)
  • Busuioc proaspăt
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Piper
  • Cremă de oțet balsamic

Pentru sparanghel și sosul olandez

  • 500 g sparanghel
  • 80 g unt
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Piper

Pentru crudități și sosul de brânză

  • 300 g brânză creamoasă degresată
  • 2 linguri frunze tocate de ceapă verde
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • Zeama de la ½ de lămâie
  • Piper
  • 1 zucchini
  • 1 ardei roșu
  • 1 morcov
  • 1 castravete

Pentru pâinea dulce

  • 500 g făină + câteva linguri pentru frământat
  • 1 pachet de drojdie
  • 1 linguriță de sare, rasă
  • 50 g zahăr
  • 100 ml smântână
  • 2 ouă
  • 100 ml apă fierbinte
  • 1 gălbenuș
  • 50 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

Pentru pâinea dulce

  • Adăugați făina, drojdia, sarea și zahărul într-un bol și amestecați. După ce ați amestecat bine, adăugați ouăle, smântâna și apa fierbinte. Frământați până obțineți un aluat uniform (continuați să adăugați făină până când simțiți că aluatul nu vi se mai lipește de mâini).
  • Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați aluatul la dospit timp de 1-2 ore.
  • Tăiați aluatul în porții egale și formați mingiuțe de câte 40 g.
  • Apoi rulați mingiuțele în formă de sul, faceți o incizie la mijloc și răsuciți. Uniți capetele pentru a forma un inel, apoi acoperiți cu folie de plastic și lăsați la dospit vreme de aprox. 30 de minute.
  • Ungeți suprafața inelelor cu gălbenuș de ou și adăugați deasupra fulgi de migdale. Porniți cuptorul la 220°C. Introduceți pâinea. Lăsați la copt timp de 15-20 de minute.

Pentru șuncă

  • Amestecați muștarul, mierea, gemul de caise și condimentele pentru glazură.
  • Feliați parțial bucata de șuncă, fără să tăiați baza.
  • Așezați șunca în Vasul caserolă Zepter Z-2030 și acoperiți cu glazură.
  • Acoperiți și gătiți la foc potrivit (120°C pentru plita cu inducție) timp de 5 minute. Reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți timp de încă 30 de minute. Adăugați din când în când câte o lingură din glazura rămasă.

Pentru sparanghel

  • Curățați sparanghelul și folosiți din glazura rămasă de la șuncă.
  • Frigeți sparanghelul în Vasul de frigere Zepter Quadra Q-1918-SC timp de 7 minute la foc moderat (120°C pentru plita cu inducție).
  • Pentru sosul olandez, amestecați gălbenușurile de ou și zeama de lămâie folosind robotul de bucătărie MixSy. În timp ce amestecați începeți să adăugați treptat din untul topit. 
  • Înainte de servire, adăugați sosul olandez deasupra sparanghelului.

Pentru salata Caprese

  • Feliați roșiile și mozzarella. Alternați feliile adăugând câte o frunză de busuioc proaspăt între ele.
  • Asezonați cu sare, piper, ulei de măsline și cremă oțet balsamic.

Pentru salata de pătrunjel

  • Tocați pătrunjelul, ceapa verde și ridichiile, apoi adăugați nucile, caperele și parmezanul ras. Amestecați.
  • Adăugați ulei de măsline, piper, amestecați din nou și serviți.

Pentru salata de crudități și sosul de brânză

  • Tăiați legumele sub formă de bastonașe.
  • Pentru sos amestecați crema de brânză, frunzele de ceapă verde tocate mărunt, zeamă de lămâie, sarea, piperul și uleiul de măsline.

 ZEPTER VĂ UREAZĂ POFTĂ BUNĂ!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *