Dăruiește-ți sănătate și frumusețe prin lumină!

Pe 22 februarie a avut loc evenimentul Zepter România: „Dăruiește-ți sănătate și frumusețe prin lumină!”. Cum să ne găsim lumina interioară, astfel încât să fim mai sănătoși și să ne trăim viața mai frumos? Deși „lumina interioară” sună a metaforă, am abordat chestiunea prin trei coordonate concrete: lumina hiperpolarizată Bioptron, produsele cosmetice Zepter și importanța aerului purificat în timpul somnului.

  1. LUMINOZITATEA TENULUI

Toată lumea apreciază un brand onest, iar faptele contează întotdeauna mai mult decât marketingul. Aceasta a fost premisa de la care a pornit consultantul de imagine și stil, cosmetolog la bază, Adina Necula, în prezentarea ei din cadrul evenimentului. Adina are o istorie întreagă cu Zepter, care începe de la 18 ani și pe care am detaliat-o într-o poveste separată, aici

Pe partea de beauty, Zepter este mai puțin cunoscut decât ar merita, toată lumea făcând asocierea instantanee a brandului cu vasele pentru gătit. De-a lungul anilor nu s-a pus foarte mult accent pe promovarea gamelor cosmetice, poate și fiindcă performanțele au vorbit de la sine, iar clienții s-au convins singuri, pe măsură ce foloseau produsele.

Există mai multe game Zepter pe partea cosmetică, cu ingrediente și formule elaborate în Elveția:

„La Danza” (gama de lux, anti-aging), „Philip for Men”, dedicată bărbaților, „Swisso Logical”, potrivită pentru toate tipurile de ten, de la 20 la 50 de ani, și cele mai noi game: Young Generation  și Zepur.

Young Generation, una dintre noutățile Zepter, se adresează adolescenților cu piele reactivă, dificilă și uneori capricioasă, ca orice ten aflat într-o continuă schimbare.

Cealaltă noutate, Zepur, se bazează pe ingrediente 100% naturale, fiind destinată tenurilor hipersensibile și reactive, indiferent de vârsta lor.

Dincolo de latura de noutate a produselor, cea mai mare problemă a femeilor și bărbaților deopotrivă o reprezintă în prezent reactivitatea tenului la factorii de mediu (frig sau căldură în exces, precum și poluare și gaze toxice din aer), iar ambele game abordează întocmai această chestiune actuală și stringentă.
Gamele de produse cosmetice Zepter sunt foarte bine gândite pentru nevoile țintite ale pielii, iar ingredientele sunt de cea mai bună calitate: extracte din plante care trăiesc doar în regiunea Elveției și produse apoi efectiv în Neuchatel, locul în care majoritatea brandurilor premium din zona de îngrijire a pielii își au laboratoarele.

Produsele Zepter sunt diferite de toate celelalte existente pe piață prin criterii simple și elocvente, la fel ca toate celelalte produse ale companiei: conțin doar ceea ce pielea are nevoie și nimic mai mult, excipienții care nu servesc pielii în niciun fel fiind excluși din formulele produselor cosmetice Zepter pentru ca pielea să fie hrănită, protejată și ferită de acțiunea factorilor externi.

  1. LUMINA CARE VINE DIN INTERIOR

Se vorbește adesea despre alimentație sănătoasă, despre un stil de viață echilibrat, despre importanța apei și a substanțelor pe care le aplicăm pe piele, dar există două chestiuni din mixul unei vieți sănătoase care rămân aproape de fiecare dată pe dinafară: somnul și aerul pe care-l respirăm. Tocmai pentru că sunt atât de… elementare, le ignorăm de fiecare dată.

Se știe că în timpul somnului corpul se regenerează și face echivalentul sistemic al curățeniei generale: elimină lucrurile de care nu mai are nevoie, vindecă celulele problematice, regenerează țesuturile obosite și așa mai departe. Medicina orientală, recunoscută și de cea occidentală, a identificat chiar ora exactă la care fiecare organ al corpului își are momentul de curățare și regenerare, iar unele dintre cele mai importante, precum ficatul, colecistul sau rinichii, își au perioadele de curățare exact la orele la care cei mai mulți dintre oamenii secolului nostru s-au dezobișnuit să doarmă: între  ora 22:00 și ora 01:00.

Ceea ce nu se face o noapte se „reportează” pentru următoarea și tot așa, până când avem atât de multe restanțe încât corpul nu știe ce să mai facă cu ele. Și atunci, de multe ori, apar afecțiuni dezvoltate aparent „peste noapte”. Cât de ironică este, de fapt, această frază! De ce depinde calitatea somnului nostru? În cea mai mare parte de orele de somn și de aerul pe care-l respirăm în timpul somnului.

La partea cu orele absolut necesare somnului, aici datele sunt clare și sunt împotriva curentului „anti-dormit”: între 8 și 9 ore pe noapte, contrar folclorului colectiv, care glorifică cât mai puțin somn și cât mai multă muncă. Ba chiar un studiu psihologic complex, numit The Cumulative Cost of Additional Wakefulness: Dose-Response Effects on Neurobehavioral Functions and Sleep Physiology from Chronic Sleep Restriction and Total Sleep Deprivation, a dovedit că, după două săptămâni de dormit doar 6 ore pe noapte în loc de 8 sau 9, performanțele unui sportiv ajung la același nivel cu ale unei persoane care a petrecut 24 de ore neîntrerupte fără somn. Despre somn am scris mai multe AICI.

La partea cu aerul pe care îl respirăm, chestiunea este și mai delicată, fiindcă nu depinde întotdeauna de noi. Se știe că aerul este vital pentru oxigenarea corpului și realizarea proceselor celulare, însă de multe ori nu avem control decât asupra calității aerului din incinta propriei case. Sau așa ar trebui! Când ne aflăm la serviciu sau în locuri publice, trebuie să ne mulțumim cu ceea ce ni se oferă.

Conform unui studiu făcut de Harvard Business Review (Stale Office Air Is Making You Less Productive, 21 martie 2017), au fost urmăriți pe parcursul mai multor luni angajații unor companii care lucrau în clădiri mari, tip open-space. Păstrând toate celelalte condiții de lucru neschimbate, cele nouă funcții cognitive analizate – inclusiv aceea de a lua decizii strategice, de a organiza o echipă și de a gestiona situații de criză – au crescut considerabil când angajații au fostexpuși unui aer ventilat suplimentar, unor cantități mai mici de produse chimice și de dioxid de carbon.

Nu putem replica acest experiment în fiecare clădire de birouri din lume, deși ar fi un lucru minunat, însă măcar în orele petrecute acasă și mai ales în orele de somn, ar trebui să deținem controlul asupra aerului care ne intră în plămâni și să fim siguri că este cel mai bun pe care-l putem obține.

Cu cele cinci filtre care funcționează ca o singură unitate de filtrare (antistatic, antibacterian, antialergic, filtru Hepa și filtru de carbon activ), Therapy Air iOn este alternativa ideală. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci să analizezi datele concrete, științifice: elimină mucegaiul, mirosurile neplăcute, gazele toxice, părul din aer, polenul, particulele de praf, fumul de țigară și germenii care pot provoca infecții.

De asemenea, neutralizează cauzele alergiilor, virusurilor gripale și bacteriilor. Și, de neprețuit pentru oamenii care nu apucă să ajungă la munte decât cel mult câteva weekend-uri pe an, Therapy Air iOn ionizează negativ aerul din încăpere, pentru un somn odihnitor și profund asemeni celui de care ne bucurăm după o după-amiază de stat în aer „tare”, de munte.

3. LUMINA CARE VINDECĂ

În natură, totul este despre armonie și despre tipare foarte exacte pe care știința abia acum începe să le decodifice cu adevărat. Populațiile avansate spiritual cunosc o parte dintre regulile de armonizare a corpului și a minții și le aplică de ani de zile, însă care este soluția pentru un corp și o minte sănătoase pentru cei care nu se pot rupe de lume pentru a pleca să mediteze în Tibet? Pentru cei care trăiesc, au joburi și vieți aglomerate și cărora, de fapt, le place viața lor de aici, din oraș și din mijlocul civilizației?

Pentru ei există modalități neinvazive de a îmbunătăți radical calitatea vieții, fără a răsturna acea viață cu susul în jos, iar Bioptron este una dintre acele metode de recăpătare a armoniei corpului într-un mod blând și lipsit de orice fel de contraindicații. Despre câte medicamente sau terapii din ziua de azi se poate spune că nu au niciun fel de contraindicație și zero efecte secundare?

De-a lungul vremii, Zepter s-a impus în plan internațional tocmai prin acest proces de schimbare radicală a vieților noastre, prin simplificare blândă, nu prin complicare. Cel mai nou mod de a o face este filtrul Fulerene care emite lumină hiperpolarizată și care duce tehnologia Bioptron dincolo de frontierele cunoscute ale științei.

Dacă dispozitivul Bioptron a început cu un premiu Nobel, noul filtru Fulerene a pornit tot de la un premiu Nobel, acordat în 1996 unei descoperiri extraordinare: o a treia formă de existență a carbonului în natură, după grafit și diamant.

Aceasta se numește Fulerene C60 și este o moleculă foarte stabilă, rezistentă la coroziunea chimică și la radioactivitate, cu proprietăți similare fotonilor de lumină. Mai exact, la fel ca lumina, prezintă o dualitate: se poate comporta atât ca particulă individuală, cât și ca undă electromagnetică.

Inspirați de această caracteristică unică, cercetătorii Zepter au creat și au patentat un filtru special nano-fotonic pentru Bioptron, bazat pe Fulerene. Scopul lui: să preia lumina polarizată și să o transforme, trecând-o prin filtrul nano-fotonic, într-o nouă formă de lumină, cu aceeași simetrie pe care o au moleculele de Fulerene.

Concret, lumina polarizată este „dezordonată”, iar această lentilă specială o ordonează pentru a-i permite să pătrundă în profunzimea țesuturilor, nu doar la suprafața lor.

Mai precis, dacă lumina obișnuită Bioptron vindecă o mulțime de afecțiuni doar prin pătrunderea la câțiva milimetri în epidermă, noul filtru Fulerene aplicat pe aparatul normal Bioptron preia lumina polarizată și o face să… treacă prin noi. Da, să treacă prin corpul nostru.

Practic, lumina hiperpolarizată ajunge la nivelul organelor interne, trecând prin toate țesuturile fără ca nimic să o oprească. Și, ducând mai departe utilizările incredibile ale luminii, armonizează funcționarea întregului corp. Dacă utilizările Bioptron din ultimii 30 de ani erau deja remarcabile, noul filtru Fulerene duce aplicabilitatea dispozitivului la următorul nivel.

Acestea au fost temele primului eveniment Zepter despre frumusețe și sănătate, iar la următoarele evenimente se vor aborda teme la fel de interesante. Pentru a afla din timp despre ele, urmăriți site-ul WAW ROMANIA și înscrieți-vă în CLUB LIVE 100.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *