Cum poți să mănânci mai sănătos și „raw”, fără să devii vegan

Curentul vegan, atât de popular în zilele noaste, este unul dintre cele mai benefice pentru sănătate, dar în același timp nu este ușor de susținut. Pentru cei care vor să facă o schimbare radicală de nutriție, fără a-și revoluționa obiceiurile alimentare, avem o alternativă dovedită științific: mâncare gătită, dar sănătoasă și cu maximum de nutrienți.

Trebuie să mărturisim: ne place curentul raw și tot ceea ce promovează el, ba chiar avem foarte multe în comun cu conceptul care stă la baza alimentației vegane. Ideea că putem mânca alimente care să nu fie doar o plăcere pentru papilele gustative ci și o hrană reală pentru corpul nostru reprezintă una dintre valorile de bază ale filosofiei Zepter și filonul de la care a pornit totul, cu 32 de ani în urmă.

Totuși, unul dintre motivele pentru care Philip Zepter a venit cu ideea vaselor Masterpiece Cookware a fost tocmai faptul că mâncarea sănătoasă, plină de nutrienți benefici, nu este întotdeauna la îndemâna tuturor. Ar trebui să fie, dar nu este. Trăim vieți aglomerate, pline de activități, sarcini, obligații familiale, lucruri pe care trebuie sau vrem să le facem și pe care suntem nevoiți să le înghesuim tot mai bine în cele 24 de ore pe care le avem la dispoziție.

S-a dovedit că alimentația dezordonată și săracă în nutrienți este cauza principală a tuturor afecțiunilor cronice: obezitate, diabet, hipertensiune arterială și alte boli cardiace. Prin urmare, toți știm că TREBUIE să mâncăm mai sănătos, pentru a trăi mai mult și mai bine, doar că însăși ideea de alimentație sănătoasă ne pare un lucru complex și pe alocuri intangibil.

O alimentație „curată” și „raw” este asociată în general cu ideea de timp consumat, care se adaugă în plus la toate angajamentele noastre deja-existente: avem nevoie de timp pentru alegerea produselor, timp pentru deshidratarea unor ingrediente, timp pentru căutarea unor rețete care să ne permită să înlocuim și să improvizăm pentru a recrea aceleași rețete, sau altele asemănătoare, cu un număr cât mai restrâns de ingrediente posibil.

Chiar dacă este o filozofie nutrițională lăudabilă, nu este potrivită pentru oricine, din simplul motiv că nu toată lumea are timpul, energia și dorința de a renunța cu totul la stilul de alimentație cu care s-a obișnuit o viață întreagă. Și, chiar dacă în teorie sună bine, de multe ori practica ne descurajează și ajungem să nu mai facem lucruri care ne-ar fi cu adevărat de folos. De aceea, avem nevoie de o tehnologie simplă și ingenioasă, care să ne ajute să trăim mai sănătos, fără să ne schimbăm neapărat viețile din temelii.

CUM PUTEM SĂ PĂSTRĂM NUTRIENȚII, FĂRĂ SĂ NE DĂM VIEȚILE PESTE CAP?

Spuneam mai sus că ne plac principiile filosofiei vegane. Ei bine, ca și filosofia „raw”, vasele Zepter pornesc de la ideea că alimentele gătite la temperaturi scăzute păstrează mai bine nutrienții. Vasele Zepter au o bază compactă Acuterm, patentată (ZAC), care acumulează rapid căldura și permite apoi ca procesul de gătire efectivă să se desfășoare la temperaturi mai scăzute decât cele clasice.

Rezultatul: conform unui studiu realizat de Universitatea din Milano, prepararea hranei în sistemul de gătit Zepter menține valorile nutriționale și proprietățile organoleptice ale mâncării (formă, gust, culoare). Este singurul sistem de gătit din lume care a fost testat oficial din punctul de vedere al valorilor nutriționale, iar rezultatele sunt dovedite științific.

  1. Hrana arată mai bine: gătind la temperaturi mai scăzute, mâncarea se prepară perfect, însă culoarea, forma și textura se păstrează.
  2. Gustul este mult mai bun: tot datorită gătitului la temperaturi mai joase, te poți bucura de aroma naturală a mâncărurilor, fără a mai fi nevoie să adaugi sare, piper, condimente, uleiuri sau alte substanțe pe care până acum le foloseai pentru a „da gust”. Alimentele își păstrează gustul lor plin șioriginal de care te poți bucura la fiecare îmbucătură!
  3. Cel mai important aspect: preparatele sunt mai sănătoase. Mai exact vitaminele, mineralele, proteinele, microelementele și macroelementele se păstrează în procentaj radical mai mare. Pentru că mâncarea nu se arde, nu apare nici acroleina, compusul cancerigen atât de temut.

Și, pentru că nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, acesta este – negru pe alb – procentul de nutrienți care se păstrează în vasele Zepter, comparativ cu valorile inițiale:

  • Vitamina A se păstrează în alimentele gătite în vasele Zepter în procent de 62%, față de un vas tradițional, unde se păstrează doar în proporție de 36%;
  • Calciul se păstrează în alimentele gătite în vasele Zepter în procent de 88%, față de un vas tradițional, unde se păstrează în proporție de 25%;
  • Fierul – care se pierde cu totul în gătitul tradițional – se păstrează în procent de 83% în alimentele gătite în vasele Zepter.
  • Fosforul se păstrează în procent de 83% în alimentele gătite în vasele Zepter, față de cele tradiționale unde mai rămâne doar în proporție de 19%.

Tocmai de aceea considerăm tehnologia Zepter atât de apropiată de preparatele „raw”: pentru că este singurul sistem existent în acest moment prin care poți avea în continuare mâncare gătită, chiar mai gustoasă decât înainte, dar cu beneficii maxime în materie de valoare nutrițională.

CONTEAZĂ ȘI RECIPIENTUL, NU DOAR PROCEDURA

Pentru că oalele clasice de gătit sunt adesea confecționate din combinații de metale controversate în ceea ce privește impactul pentru sănătate, Zepter a înlăturat orice dubiu și în acest sens: vasele Zepter sunt făcute dintr-un aliaj metalic patentat, aliajul metalic 316L (același folosit și pentru anumite componente ale ceasurilor Apple) care face interiorul dur, fără a aplica straturi suplimentare ceramice, de teflon sau din alte substanțe cu potențial toxic. Trei straturi de metal hipoalergenic, comprimate cu o presă de 2.000 de tone pentru ca tu să consumi mâncărurile tale preferate în deplină siguranță!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *