Cum ne regăsim echilibrul emoțional și mental, cu Bioptron

Am scris deja despre Bioptron și efectele lui în tratarea și vindecarea bolilor de piele, durerilor musculare, rănilor deschise și a diferitelor suferințe cronice. Cu adevărat extraordinar, însă, este și rolul lui în tratarea lucrurilor despre care nu vorbim pe cât ar trebui, deși sunt esențiale: starea psihică și emoțională. Cum echilibrăm ceea ce nu se vede?

Se știe din cele mai vechi timpuri că lumina și culorile sunt esențiale pentru reglajele fine dintre corp, minte și spirit. Terapia prin lumină a fost folosită empiric de către primele popoare ale lumii, pentru a vindeca lucruri pentru care nu existau medicamente sau alte remedii cunoscute. 

Cu timpul, pe măsură ce lumea a avansat și au apărut medicamente tot mai complicate și eficiente, rolul holistic al luminii în starea noastră generală de bine a devenit neglijabil, fiind considerat prea… simplu. Elementar, deci suspect de facil.

Cum să poți crede că doar lumina poate să vindece? Că nu avem nevoie de tratamente complicate, de medicamente, de pastile cu nume elaborate? E o ipoteză pe care oamenii vremurilor noastre au ajuns s-o respingă din start. Lumea modernă și tehnologia ne-au îndepărtat de firesc, iar simplitatea pur și simplu… nu ne mai inspiră încredere. 

Tot tehnologia avansată poate să ne reapropie însă de lucrurile simple și eficiente, iar Bioptron face asta de aproape 30 de ani. Folosind același remediu simplu, lumina, Bioptron contribuie la procesul de reechilibrare a minții și a corpului, stimulându-le să ajungă în mod natural la stadiul optim pentru buna lor funcționare.

Despre vindecarea sau ameliorarea unor boli cronice am tot scris de-a lungul vremii pe WAW-ROMÂNIA, aria de eficiență a dispozitivului Bioptron fiind extraordinar de amplă. Ne-a confirmat-o și discuția cu specialistul internațional Bioptron, medicul Aleksandar Nešković – interviul îl găsiți aici – și toate studiile internaționale făcute despre Bioptron în ultimii ani. Vă reamintim că dispozitivul are chiar și două premii pentru efectul anti-aging, obținute la Conferința de Anti-Aging de la Paris din anul 2014 și 2015. 

Dar mintea? Psihicul? Starea de spirit?

Trăim într-o lume în care „deprimat” și „depresie” au devenit cuvinte la ordinea zilei, pe care tot mai mulți oameni le experimentează pe propria piele măcar o dată în viață. Depresia este perfidă și periculoasă, pentru că rareori are simptome care să-i facă pe cei din jur să se îngrijoreze așa cum s-ar îngrijora dacă, brusc, ar începe să ne doară un picior sau o mână, să se înroșească pielea sau să ni se umfle o parte a corpului.

Depresia și problemele emoționale nu fac nimic din toate astea, în schimb lasă urme adânci în interior, urme pe care foarte mulți nici măcar nu știu să le recunoască, cu atât mai puțin să le caute în mod conștient un leac. De la zile mohorâte pe care le punem pe seama depresiei sezoniere la șiraguri de zile mohorâte, la luni în care ni se pare că nu ne regăsim, până la ani trăiți, așa cum va spune oricine a trăit un episod de depresie, „ca într-o ceață densă”.

Pornind de la mic la mai mare, adică de la o constatare simplă și obiectivă – faptul că popoarele care sunt private de lumină au cea mai mare incidență a depresiei –  ce ar fi dacă am încerca să ne tratăm tristețile inexplicabile tot de la…. lumină? De vreme ce absența luminii ne afectează direct starea de spirit, nu tot lumina ar putea să ne regleze mecanismele interioare profunde? 

Cauzalitatea dintre cele două nu este câtuși de puțin întâmplătoare.

Lumina stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii, făcându-ne să ne simțim mai activi și plini de energie, iar la finele zilei glanda epifiză transformă serotonina în melatonină, hormonul somnului. Când lumina lipsește pentru o perioadă lungă, veriga principală a procesului, serotonina, scade drastic, iar echilibrul organismului are de suferit. 

Tehnologia Bioptron, bazată pe o serie de descoperiri științifice laureate cu Premiul Nobel în medicină, emite lumină polarizată policromatică, adică reproduce lumina produsă natural de soare, dar fără radiații UV, fără efect de încălzire și cu efect stimulator asupra celulelor.

Și, pentru că fiecare tip de celulă sau țesut absoarbe lumina pe o altă lungime de undă, Bioptron îmbină mai multe lungimi de undă benefice, astfel încât acțiunea să fie coerentă asupra întregului corp. Dacă adăugăm în ecuație și culoarea, lucrurile devin chiar și mai interesante și complexe.

Chiar așa… ce se întâmplă dacă dăm culoare luminii?

Popoarele asiatice au studiat îndelung această cauzalitate între sănătate, psihic și culoare. Spre exemplu, pentru că verdele este un tonic pentru psihicul obosit, japonezii au inventat noțiunea de „Shinrin Yoku”, „baia de pădure”, o metodă recunoscută științific în tratarea depresiilor și a suferințelor legate de stres.

Colorterapia este una dintre cele mai vechi forme de vindecare folosite de om – în antichitate bolile de stomac se ameliorau cu ajutorul culorii galbene, iar bolnavii de scarlatină purtau eșarfe roșii – iar societatea modernă și internetul au ajutat aceste informații uitate să circule din nou. 

Culorile nu doar ne relaxează, ci sunt absorbite în piele, mușchi și organe, generând reacții chimice și acționând astfel asupra CAUZEI stărilor noastre, nu doar asupra simptomelor.

Societatea noastră a reînceput să privească înspre asiatici pentru inspirație, iar una dintre noțiunile recent-adoptate și care ne pot schimba viețile este cea de chakră, numele pe care îl poartă centrele de energie ale corpului. 

Chakrele sunt ca o mașinărie: au o poziție inițială și un „buton” de ON și OFF. Poziția lor inițială, normală, este deschisă, pentru ca energia să circule liber între organele corpului. Păstrând analogia cu mașinăria, dacă circuitele sunt perfect funcționale, toate rotițele mecanismului sunt puse în mișcare, nu există blocaje sau sincope. Dar dacă circuitele funcționează… și nu prea?

De cele mai multe ori, stresul, oboseala, supărarea, epuizarea și o multitudine de alți factori contribuie la „întreruperea” acestui circuit, în diferite puncte. Tot de cele mai multe ori, nici nu ne dăm seama, doar observăm că a apărut o durere, o stare de rău, o suferință fizică sau psihică aparent fără motiv. Lumina colorată poate redeschide circuitul, lăsând să circule energia către punctele în care este nevoie de ea.

Concret, iată cum acționează culorile asupra psihicului:

  • Roșul stimulează și excită sistemul nervos, de aceea este un bun-adjuvant în remedierea deficiențelor de văz, auz, gust, miros sau simț tactil, care pot influența negativ starea psihică și emoțională a persoanei;
  • Galbenul acționează direct asupra chakrei plexului solar, având un efect benefic asupra nervilor și a sistemului nervos și având per ansamblu un efect antidepresiv. A fost folosit din timpuri străvechi pentru întărirea nervilor și stimularea creierului. Tot el este considerat adjuvant în stările depresive și melancolice, fiind considerat încă din antichitate culoarea vieții, a bucuriei și a euforiei;
  • Verdele are efect calmant emoțional, fiind folosit inclusiv în tratarea șocurilor post-traumatice;
  • Albastrul este culoarea asociată meditației, introspecției și evoluției spirituale, pentru că are un efect liniștitor asupra minții noastre și ne pune în legătură cu sinele profund. Este culoarea cerului și a mării și nu este nicio coincidență faptul că o asociem cu imagini idilice, care ne duc cu gândul la relaxare și regăsire de sine;
  • Indigo-ul este un antidot natural pentru tratarea insomniei;
  • Violetul ameliorează problemele de ordin mental, calmează durerile de cap și sistemul nervos.

Și dacă mai adăugăm și un filtru inovator?

Am vorbit de ceea ce face lumina polarizată policromatică asupra minții și a emoțiilor noastre. Dar dacă mergem mai departe, spre lumină HIPERPOLARIZATĂ policromatică?

Dacă lumina polarizată Bioptron vindecă o mulțime de afecțiuni doar prin pătrunderea la câțiva milimetri în epidermă, noul filtru Fulerene aplicat pe aparatul normal Bioptron preia lumina polarizată și o face să… treacă prin noi. Nu e o figură de stil, chiar asta se întâmplă, la propriu.

Lumina hiperpolarizată ajunge la nivelul organelor interne, trecând prin toate țesuturile fără ca nimic să o oprească. Și, ducând mai departe utilizările incredibile ale luminii, armonizează funcționarea întregului corp, echilibrând și mai eficient toate rotițele și circuitele despre care vorbeam mai sus, făcând psihicul și fizicul nostru să funcționeze la unison. 

Chiar dacă nu vorbim suficient despre anumite lucruri legate de echilibrul fizico-emoțional, trăim într-un secol în care există suficiente invenții care să ne ajute și, așa cum face Bioptron, să o facă blând și fără contraindicații. Să nu trecem mai departe fără să le lăsăm să ne facă tot binele pe care ni-l pot face.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *