Cum îți pregătești corpul pentru vară încă din iarnă

Cum îți pregătești corpul pentru vară încă din iarnă

Iarna este anotimpul exceselor și al „excepțiilor” de la stilul de viață sănătos, în numele frigului, al poftelor și al nevoii de plăcere zilnică. Noi îți dovedim că poți să mănânci sănătos și gustos cu puține calorii, să-ți pregătești pielea pentru plajă și să uiți de depresiile sezoniere și de viroze. Toate chiar din acest moment.

Afară e frig, se întunecă repede, ne trezim când încă nu s-a făcut lumină afară și toate astea își pun amprenta asupra obiceiurilor noastre zilnice. Chiar și cei mai disciplinați oameni într-ale trăitului sănătos recunosc că momentul în care e cel mai ușor să calci strâmb este în anotimpul rece. Nici organismul nu ne ajută: are nevoie de mâncăruri mai consistente, cere mai multă energie ca să se încălzească, iar faptul că suntem acoperiți de haine groase și de paltoane voluminoase ne facem mai puțin conștienți (sau preocupați) de evoluția siluetei de sub ele.

Citește și: 7 lucruri pe care să le faci acum, ca să trăiești mai sănătos în 2018

Când ne dăm seama de schimbare e deja destul de târziu, de unde și avalanșa de articole și sfaturi așa-zis miraculoase care încep din luna mai încolo: cum să-ți pregătești corpul de plajă în 30 de zile, cum să scapi de celulita acumulată în iarnă în doar 5 pași, cum să-ți detoxifiezi corpul într-o săptămână. În 99,99% dintre cazuri, sunt doar povești frumoase, fără o bază reală.

Faptul că un corp tonic pentru vară se pregătește din timp nu înseamnă că trebuie să strângi din dinți și să te abții de la orice plăcere cât e iarna de lungă, doar la gândul ravagiilor pe care le-ai putea face asupra siluetei. La Zepter, nu credem în căi extreme, ci în alegeri deștepte și echilibrate: te poți bucura în continuare de micile plăceri, dar mai sănătos și fără „bagajul” caloric. Cât despre celelalte dezavantaje ale iernii: lumina redusă, frigul, virozele sau depresiile sezoniere, avem ac și de cojocul lor.

Iată ce soluții îți propunem la principalele probleme ale perioadei:

Problema: pofte mai mari ca de obicei

În nicio altă perioadă a anului nu avem atâtea tentații la un loc: sărbătorile de iarnă vin cu arsenalul de bunătăți consistente și grele pentru stomac, iar temperaturile scăzute și întunericul de afară ne fac mai susceptibili la mici plăceri culinare care să ne aline frigul, plictiseala sau depresia.

Avem nevoie de micile plăceri ale sezonului rece, dar fără să facem compromisuri cu sănătatea sau silueta, iar soluția o reprezintă vasele Zepter. Gătind cu Zepter, alimentele nu-și reduc dimensiunile, nu se lipesc și nu se ard, nutrienții se păstrează mai bine iar grăsimile nocive din procesul de gătit nu ajung să se mai producă.

Citește și: Cum să gătești simplu și ușor când habar nu ai de gătit

Sistemul este gândit de așa natură încât să nu avem nevoie de sare sau de ulei pentru a potența gustul mâncărurilor. Simțim, în schimb, adevăratul gust al alimentului, în deplinătatea nutrienților lui. Aceleași preparate vor avea mai puține calorii, vor fi mai sănătoase și mai gustoase, iar consumul de energie va fi mai mic, gătind la temperatură mai joasă. Nu trebuie să renunți la nimic, doar să gătești altfel: mai sănătos și mai gustos.

Problema: piele mai uscată și mai sensibilă

Pielea se usucă și se descuamează mult mai ușor odată cu venirea timpului rece și simțim nevoia de mai mult ajutor în contracararea factorilor de mediu. Depinde însă și de unde ne luăm acest ajutor: calitatea ingredientelor, a substanței active și modul în care produsul final respectă pielea
și nevoile acesteia.

Realizate în fabricile din Elveția ale brandului, cosmeticele Zepter mizează pe o serie de activi unici, patentaţi şi testaţi dermatologic, care contribuie la recrearea stratului lipidic şi accelerează repararea pielii. Acest proces de refacere se produce atât la nivel superficial, ca răspuns la reacția de inflamație cutanată cauzată de expunerea la frig, cât și în profunzimea dermului.

Problema: viroze sezoniere și infecții

Majoritatea problemelor de sănătate din sezonul rece încep… din aer. Pe acolo circulă virușii, aerul rece nu ne este nici el un bun prieten, iar la final de iarnă puțini sunt cei care se pot lăuda că n-au avut parte de nicio întâlnire cu răceala și că imunitatea lor n-a avut de suferit. Și totuși, situația poate sta și altfel.

Pentru că aerul din locul în care dormim este esențial pentru procesele de reînnoire celulară – cele mai multe desfășurându-se atunci când ne aflăm în repaus, noaptea – purificatorul de aer TherapyAir iOn este soluția la toate problemele legate de poluarea din aer, dar și la bătăile de cap cu viroze și răceli tipice iernii. Explicația este simplă și perfect științifică.

Citește și: Sănătatea stă în microbiom: cum îl facem bine, ca să ne fie bine?

Dotat cu 5 filtre, TherapyAir iOn funcționează ca o singură unitate de filtrare, care elimină praful, mucegaiul, părul din aer, fumul de țigară și particulele de polen. Unul dintre filtre însă, filtrul Hepa, are în componență Tiabanzadol, care neutralizează bacilii și germenii care pot provoca infecții. În același timp, filtrul antialergic conține extract din frunze de Ginkgo Biloba, eficient în tratarea astmului, a afecțiunilor pulmonare și a virusurilor gripale.

Problema: depresii sezoniere și imunitate

Cum ar fi să stai câteva minute în fața unui dispozitiv care emite o emite o lumină identică celei provenite de la soare (dar fără radiații sau încălzire), în zilele mohorâte de iarnă în care corpul tău are cea mai mare nevoie de asta?

Lumina ne influențează în mod direct funcționarea organismului, iar din lipsa ei derivă dezechilibre serioase, inclusiv depresiile sezoniere de care se plânge toată lumea. Dispozitivul Bioptron este, din acest punct de vedere, aliatul pe care ar trebui să-l aibă oricine pentru a trece cu bine prin iarnă.

Pentru că stimulează buna-funcționare a întregului organism, pe lângă satisfacerea nevoii noastre fundamentale de lumină Bioptron fortifică un sistem imunitar slăbit, lucru esențial în perioada în care virozele și răcelile sunt la putere.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *