Cum economisești bani pe termen lung cu AqueenaPro

Corpurile noastre sunt până la 70% apă, așa că una dintre cele mai prețioase investiții pentru starea noastră de bine trebuie să fie apa pe care o consumăm zilnic. În cele ce urmează îți explicăm cum o apă curată înseamnă o economie radicală la bugetul familiei și o asigurare pe viață pentru sănătatea ta.

Putem supraviețui destul de mult fără hrană, până la 63 de zile, în funcție de cât de rezistent ne este organismul, dar nu putem concepe să treacă o zi fără să bem apă. Fără să ne hidratăm corpul nu rezistăm mai mult de cinci zile, și atunci în cazuri extraordinare, așa că apa pe care o bem zilnic este practic lichidul esențial al vieții. Unde mai pui că este și singura substanță din lume care are zero calorii.

Zepter oferă două sisteme de purificare a apei, în funcție de nevoile fiecărei familii în parte. Dacă Edel Wasser are un rezervor de 3,9 litri, care poate fi suficient pentru o familie mică sau pentru cineva care locuiește single, pentru a avea un volum îndestulător de apă pentru băut, prepararea hranei sau spălarea fructelor și legumelor, varianta ideală este AqueenaPro, cu un rezervor integrat de 9,5 litri și o capacitate de 370 de litri de apă sănătoasă produşi în decursul a 24 de ore.

Despre AqueenaPro am scris mai multe, dar de multe ori dorința oamenilor de a trăi sănătos și de a se hidrata cu apă cât mai curată se lovește de o prejudecată: un filtru pentru apă e o investiție mai mare, pe când un bax de apă îmbuteliată costă (aparent) mai puțin.

 

Este doar o iluzie și, pentru a vorbi concret, cu cifre, nu cu promisiuni, am decis să explicăm detaliat care este procesul prin care apa sănătoasă nu este doar o economie la bugetul familiei, ci și un plus la nivelul sănătății.

Când te hidratezi cu apă purificată este ca și cum ai avea o mașină căreia îi dai exclusiv combustibil de cea mai bună calitate. Inevitabil, ea va funcționa mai bine, se va „strica” mai rar și pe termen lung vei cheltui mult mai puțin pe „reparații” și intervenții.

Cum se traduce un purificator de apă în economii pentru tine?

1. BANI

CÂT TE COSTĂ PRODUSUL EFECTIV: 

Dacă într-o lună o familie cu patru membri consumă circa 8 litri de apă îmbuteliată pe zi, costul ajunge la 240 de lei lunar, 2.880 de lei anual și 14.400 de lei în 5 ani. Practic, în 5 ani, 3.200 de euro din venitul familiei tale merge pe apa îmbuteliată.

Cu apa purificată de AqueenaPro, costul lunar pentru aceiași 8 litri pe zi se ridică la 4,8 lei, respectiv 57,6 lei pe an și 288 de lei în următorii 5 ani de la cumpărarea dispozitivului. Economia este clară, negru pe alb: 53 de euro pe lună, 640 de euro pe an și 3.200 de euro în 5 ani. Toate astea sunt minusuri, tăieturi din sumele alocate la bugetul familiei tale.

CARE E MATEMATICA DIN SPATE?

Am calculat costul unui litru de apă purificată cu AqueenaPro, raportând la consumul maxim al unei familii, deci nu la pragul de jos, ci chiar la pragul de sus. Din 100 de litri de apă de la rețeaua publică se obțin 42 de litri de apă purificată, practic un litru de apă curată „consumă” 2,38 de litri de apă de la rețea.

Dacă un litru de apă obișnuită, de la robinet, este de 0,007 lei, un litru de apă purificată ajunge la 0,016 lei. Adăugând consumabilele periodice (filtrele de întreținere) la capacitatea maximă de funcționare a filtrului, prețul unui litru de apă curată și sănătoasă ajunge la 0,0208 lei.

Un litru de apă îmbuteliată – ceea ce pare acum o alternativă simplă și mai puțin costisitoare – te costă aproximativ un leu, adică de 48 de ori mai mult decât un litru de apă purificată.

Costul anual al consumabilelor pentru AqueenaPro este de 139,5 euro (aproximativ 640 de lei), adică un cost lunar de 11,62 euro (circa 53 lei). Costul zilnic este de 0,39 euro, adică 1,78 lei, adică echivalentul a un litru și jumătate de apă îmbuteliată.

2. SPAȚIU

Nu mai ai de depozitat baxuri de apă, de aruncat pet-uri la gunoi, de reciclat (se știe că plasticul sticlelor ajunge în pânza freatică și se descompune în milenii).

3. TIMP

Toate cele de mai sus înseamnă timp. Timpul alocat pentru mers la supermarket cu mașina, încărcat baxuri (fiind vorba de o greutate destul de mare, cumpărarea apei este printre puținele cumpărături care nu pot fi gestionate decât foarte anevoios fără un vehicul), transportat până acasă, apoi luat de la capăt.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *