Cu toţii avem nevoie de un trai mai simplu, mai bun şi mai sigur. Şi de puterea de a ne pune pe primul loc.

Înainte ca avionul să decoleze, însoţitorii de bord ne explică cum anume trebuie să reacţionăm în caz de turbulenţe şi ce modalităţi de a ne menţine în siguranţă avem la îndemână atunci când cabina se depresurizează. Însă partea esenţială din discursul lor, la care poate nu am reflectat niciodată până acum, face referire la siguranţa individuală. Pentru ca cei din jurul nostru să fie bine, trebuie în primul rând ca noi să cultivăm această stare. Atunci când se dă alarma, fiecare dintre noi întinde mâna după propria mască de oxigen. Instinctual. Nu este egoism, ci alegerea firească de a ne pune pe primul loc. Unii dintre noi nu fac asta niciodată, sperând în sinea lor că mereu cineva le va întinde o mască de oxigen. Situaţiile de urgenţă, precum cea pe care o traversăm cu toţii în prezent, ne învaţă însă că viaţa nu vine întotdeauna cu shortcut-uri salvatoare, ci mai degrabă cu lecţii dure menite să ne zguduie suficient de mult ca să conştientizăm că ne suntem datori să investim într-un trai de calitate. Un trai mai inteligent şi mai prevăzător. Un trai cu mai mult din NOI, mai lin şi mai sigur.

Nimeni nu şi-ar fi imaginat că în plină primăvară, vom fi nevoiţi să petrecem săptămâni bune în izolare la domiciliu. În aceste săptămâni, spaţiul căminului nostru îşi intră în diferite “roluri”, toate în egală măsură importante şi cu “pretenţii”: lucrăm de acasă dar trebuie să fim la fel de productivi ca atunci când mergeam la birou, ne antrenăm în sufragerie cu aceeaşi determinare pe care o aveam la sală, redescoperim că gătitul în propria bucătărie surclasează mâncarea comandată şi ne alcătuim propriul SPA care să contribuie la echilibrarea minţii şi a corpului. Majoritatea dintre noi nu trăim în case de sute de metri pătraţi, ci de câţiva zeci, şi nu avem posibilitatea de a compartimenta spaţiul în aşa fel încât fiecare activitate să fie foarte bine delimitată şi să se desfăşoare strict în “propriul pătrăţel”. Vrem sau nu vrem trebuie să fim creativi, trebuie să găsim soluţii şi să valorificăm fiecare colţişor al locuinţei, fără a ne da însă vieţile peste cap. Dacă tot #stamacasa e timpul să învăţăm să trăim în casă. Nu cu lucruri de prisos, ci cu acelea care indiferent de perioada pe care o traversăm sunt esenţiale pentru a ne menţine sănătoşi, activi şi plini de energie: o apă curată, un aer nepoluat, o hrană de calitate şi o sursă de la care să ne reîncărcăm fizic şi psihic.

Apă pură, ca de izvor, la tine în bucătărie

Conform unei serii ample de studii efectuate de către un grup de cercetători de la Universitatea Harvard, calitatea apei pe care o consumăm zilnic influenţează starea noastră de sănătate pe termen lung. Este demonstrat ştiinţific faptul că extrem de multe afecţiuni de care suferim, nu sunt declanşate de un singur factor, ci de un cumul de factori care conduc în timp la scăderea anumitor funcţii vitale pentru organism. Printre aceştia se numără şi apa de calitate proastă, pe care în mod paradoxal o şi plătim, o transportăm şi îi găsim chiar loc special de depozitare în casele noastre. Apa îmbuteliată în sticle de plastic este mult mai toxică şi mai dăunătoare organismului decât apa de la robinet, cu tot clorul rezidual conţinut de aceasta din urmă. Soluţia? Apa purificată şi alcalină, care cu ajutorul Edel Wasser şi Aqueena Pro, este mereu la îndemâna ta şi te ajută să economiseşti sume importante de bani. Într-un context economic incert şi instabil, orice cheltuială în minus înseamnă un aport la fondul de urgenţă.

Cele două purificatoare create de Zepter au la bază sistemul cu osmoză inversă şi nu mai puţin de 5 niveluri ultra-performante de filtrare, care captează atât impurităţile de dimensiuni foarte mici, cele pe care aparatele obişnuite nu reuşesc să le reţină, cât şi bacteriile, graţie unui filtru special cu nanoparticule de argint, recunoscute pentru proprietăţile lor ce inhibă multiplicarea şi migrarea microorganismelor. Accesul la o apă pură şi sigură pentru băut, gătit sau spălat nu a fost niciodată mai simplu. De ce am continua să cărăm baxuri cu apă, când putem avea propria noastră sursă de apă în bucătărie? Purificatoarele de apă Zepter nu ocupă mult loc, se adaptează oricărui spaţiu, indiferent că vorbim despre o bucătărie de garsonieră sau despre una de casă la sol și au un design minimalist.

Un aer pe care îl poţi respira în siguranţă

Multe lucruri pe care până de curând le consideram banale şi fireşti, devin în contextul pandemiei de COVID-19 un lux după care tânjim. Spre exemplu, dacă voiam să luăm o gură de aer proaspăt, găseam chiar şi în cea mai aglomerată perioadă din an, un weekend în care să mergem la munte sau într-o zonă retrasă. Acum însă nu mai putem trage aer în piept cu atât de multă nonşalanţă şi lejeritate. Nu oriunde şi nu oricum, din motive evidente de siguranţă. Nici înainte de pandemie nu constientizam ce inhalam din aer şi până pericolul nu a devenit realmente îngrijorător, nici vorbă să ne preocupe calitatea aerului pe care îl respirăm. Cu toate că în toate mediile de comunicare se discuta frecvent despre nivelul poluării urbane şi despre impactul asupra sănătăţii noastre.

Izolarea la domiciliu are şi părţile ei bune, în sensul în care în spaţiul nostru intim, noi suntem cei care fac regulile jocului. Mai precis, deţinem controlul asupra aerului din interior, asupra apei pe care o bem şi asupra modalităţii de preparare a hranei. Dacă la birou nu avem alternative, alegerile pe care le facem acasă pot schimba lucrurile în bine. Zepter a conceput un purificator de aer cu 5 filtre (antistatic, antibacterian, antialergic, Hepa şi carbon activ) – TherapyAir iOn, care elimină mirosurile neplăcute, gazele toxice, particulele de praf, polenul, germenii care provoacă infecţii etc. În plus, aerul ionizat negativ întăreşte sistemul imunitar, ne ajută să ne odihnim mai bine, să avem mai multă energie fizică şi să ne menţinem în echilibru atât din punct de vedere psihic, cât şi emoţional.

O alimentaţie curată

“Clean eating” înseamnă să avem o alimentaţie cât mai curată. Şi acest lucru nu se rezumă doar la calitatea legumelor şi fructelor pe care le consumăm, ci şi la modul în care alegem să le gătim. Nu ne putem schimba peste noapte obiceiurile alimentare, nu putem renunţa pe loc la preparatele care ne fac plăcere, şi nici nu trebuie să facem asta. În schimb, putem face cunoştinţă cu un mod de preparare a hranei care ne simplifică viaţa şi ne aduce mai multe beneficii decât ne-am putea imagina. Pentru că mai ales în această perioadă, şi după ea, trebuie să ne facem bine calculele, astfel încât să economisim cu cap, acolo unde avem alternative bune şi să plusăm la cel mai important capitol: sănătatea.

Zepter este singurul sistem de gătit din lume care a fost testat oficial din punct de vedere al valorilor nutriţionale şi care utilizat corect, reprezintă o investiţie pe viaţă. Temperaturile joase de gătire permit ca mâncarea să îşi păstreze toţi nutrienţii esenţiali, vitaminele şi mineralele, gustul rezultat fiind mai bun ca în orice alt vas de preparare a hranei. Şi asta fără a avea nevoie de condimente pline de E-uri sau de ulei. Este un tip de gătit rapid, simplu şi sănătos pentru întreaga familie. Şi nu în ultimul rând economic: vasele Zepter îşi păstrează proprietăţile zeci de ani, fără a fi nevoie să le înlocuim sau să cumpărăm altele din motivele cu care eram obişnuiţi până acum (s-a deteriorat mânerul, a sărit smalţul, alimentele au început să se lipească, se curăţă din ce în ce mai greu etc).

Sursa zilnică de echilibru fizic, psihic şi emoţional

Razele soarelui ne fac să ne simţim plini de energie, să zâmbim mai mult şi mai des, să fim pozitivi şi optimişti. Ştim cât se poate de bine că expunerea timp îndelungat la soare nu este sănătoasă pentru organism, iar dacă ne raportăm la situaţia actuală, am putea spune că relaţia cu soarele este mai deficitară ca niciodată.

Există însă un tip de lumină de care ne putem bucura oricând şi oriunde, şi care nu doar că nu este nociv, ci are reale valenţe terapeutice. Bioptron este un dispozitiv medical care are la bază o invenţie distinsă cu premiul Nobel şi care este omologat clinic şi atestat în întreaga lume atât pentru prevenţie, cât şi pentru recuperare şi vindecare în urma unor leziuni, inflamaţii sau afecţiuni mai grave. Există mai multe dispozitive Bioptron, atât pentru uzul profesional în clinici, spitale sau centre de sănătate/frumuseţe, cât şi pentru uzul la domiciliu.

Bioptron MedAll este compact, uşor de transportat şi de folosit oriunde, 5-10 minute zilnic fiind suficiente pentru ameliorarea unei game largi de dureri cronice, cervicale, lombare, pentru vindecarea plăgilor şi cicatricilor, pentru întărirea sistemului imunitar, pentru tratarea leziunilor sportive sau pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii tenului (Bioptron este şi deţinătorul a două medalii de aur la Congresul Internaţional Anti-Aging de la Paris). Beneficiile pentru sănătate sunt excepţionale, iar dacă până acum eram preocupaţi să ne aprovizionăm farmacia de acasă, Bioptron ne face să se simţim în siguranţă, protejaţi şi acompaniaţi mereu de cel mai bun tratament posibil, fără efecte secundare şi fără riscuri.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *