Cotlete de vițel la grătar cu sos pesto

Vă este poftă de ceva nou? De ceva clasic cu un strop de fantezie? Încercați rețeta noastră de cotlete de vițel la grătar, preparatul perfect pentru cina de duminică. Pregătit de la A la Z în grillerul oval de la Zepter, masa dumneavoastră va fi gata cât ai zice pesto și peste măsură de sănătoasă!

Carnea de vițel este extrem de populară în bucătăria franceză și cea italiană. Pe lângă faptul că este slabă și fragedă, este plină-ochi de proteine, fosfor, zinc, seleniu, cupru și vitamina B. Are mai puține calorii decât carnea de vită, de porc sau cea de miel și mai puțin conținut de grăsime, motiv pentru care este o alegere proteică excelentă pentru dietele restrictive.

Vom acoperi cotletele de vițel cu un amestec aromat de pesto și brânzeturi și le vom servi alături de o garnitură de legume, totul pentru o masă echilibrată! Pentru a obține efectul de grill, vom folosi grillerul oval Z-V3025Z. Prin folosirea aliajului metalic superior 316L, a unei tehnologii avansate și a unui design inovator, vasele Zepter permit gătirea fără adaos de apă și grăsimi. Preparatele devin astfel mai gustoase, păstrându-și aromele naturale, valorile nutriționale și biologice și cel mai important, nu produce acele substanțe atât de  periculoase pentru sănătatea dvs. și a celor dragi!

 

INGREDIENTE

  • 300g cotlete de vițel
  • 40g zucchini
  • 30g roșii cherry
  • 40g dovleac
  • 50g sparanghel

Pentru amestecul de mirodenii și brânzeturi vom folosi: 

  • 10g făină de dovleac
  • 10g parmezan
  • 30g pesto
  • 10g urdă

MOD DE PREPARARE

  • Amestecați parmezanul, urda, făina de dovleac și sosul pesto folosind robotul multifuncțional MixSy.
  • Acoperiți grillerul oval cu capac și porniți sursa de căldură la foc mare/temperatură înaltă (240°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute.
  • După ce vasul s-a încălzit, adăugați cotletele de vițel fără să adăugați ulei, sare sau alte condimente.
  • Acoperiți și dați focul mic/coborâți temperatura la 90°C și gătiți cotletele timp de 5 minute pe fiecare parte.
  • Adăugați roșiile cherry, sparanghelul, zucchini și dovleacul în griller și acoperiți cotletele de vițel cu amestecul de pesto și brânzeturi.
  • Acoperiți grillerul și continuați să gătiți la foc mic (90°C) timp de 20 de minute.
  • Pentru un plus de savoare și eleganță serviți în farfuriile de porțelan Rio Gold sau pe tocătorul din lemn de nuc solid, supranumit Felix, de la Zepter!

Sfatul bucătarului: pentru și mai mult gust, serviți cotletele împreună cu salsa făcută în casă, chimichurri sau sos de chili.

Poftă bună!

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *