Cosmetică şi sport. Soluţii performante care îţi garantează succesul oricând şi oriunde

În urmă cu câteva decenii, succesul se traducea prin posesiuni cât mai valoroase şi mai diverse. Azi, el derivă din cu totul altceva: antrenament constant şi libertatea de a alege ce ţi se potriveşte. Fie că te antrenezi pentru a te menţine în formă sau pentru a-ţi depăşi limitele în competiţii sportive, fie că eşti preocupată să îţi pregăteşti pielea pentru etapele mai dificile ale competiţiei cu timpul, un lucru este cert: soluţiile pe care le ai la îndemână fac diferenţa. Iar noi suntem bucuroşi să pavăm drumul tău către succes cu formule performante, menite să schimbe regulile jocului şi să te conducă exact acolo unde îţi doreşti: pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

Ce au în comun cosmetica şi sportul? În primul rând, ideea de “rutină”, însă nu în sensul comun al termenului, ci într-unul mult mai benefic, axat pe “obişnuinţe folositoare”. Chiar dacă nu te numeri printre femeile care investesc mult timp în propria imagine sau printre adeptele mersului la sală 5 zile din 7, anumite deprinderi se pot transforma în adevărate revelaţii. Niciodată nu este prea târziu să începi să faci puţină mişcare sau să te îngrijeşti puţin mai mult de aspectul pielii tale. Vei fi surprinsă să constaţi ce impact major îl au toate aceste preocupări în ecuaţia traiului echilibrat şi sănătos. Căci în fond şi la urma urmei, despre asta este vorba: să te simţi şi să arăţi mereu la cel mai înalt nivel pentru tine.

Cu siguranţă te-ai întrebat în repetate rânduri care este secretul pielii ferme, luminoase şi (în majoritatea cazurilor) uniforme a sportivilor de performanţă? În afara beneficiilor deja cunoscute pentru sănătatea fizică şi mentală, exerciţiile fiizice practicate constant susţin buna funcţionare a mecanismelor vitale pentru menţinerea integrităţii pielii timp îndelungat. Nu greşeşti cu nimic dacă te gândeşti deja la un efect anti-aging. În timpul unei sesiuni de antrenament, indiferent de intensitatea sau de durata acestuia, vasele de sânge se dilată, permiţând astfel o mai bună oxigenare a pielii şi hrănire a celulelor. Rezultatul este o piele mai luminoasă şi mai pregătită să facă faţă provocărilor din mediul exterior.

În rândurile următoare îţi dezvăluim trei soluţii performante pentru o piele în formă maximă oricând şi oriunde:

Formula câştigătoare pentru hidratare optimă şi detoxifiere

Cel mai bun “regim” de detoxifiere a organismului îl constituie o jumătate de oră de mişcare zilnică. Nu te îndemnăm să te transformi peste noapte într-o adeptă a orelor de sport, ci doar să încerci treptat să faci loc în programul tău zilnic, câtorva minute de exerciţii fizice. Acestea corelate cu loţiuni de îngrijire formulate pe bază de extracte naturale, te vor ajuta să ai o piele nouă, suplă şi luminoasă în timp record. Îţi explicăm imediat cum stau lucrurile.

Este adevărat că transpiraţia abundentă, timp îndelungat, favorizează deshidratarea, însă în acelaşi timp prin transpiraţie este reglat echilibrul hidric. Mai precis, un efort fizic moderat contribuie la reglarea temperaturii corpului şi implicit la menţinerea nivelului de hidratare. Glandele ecrine (aproximativ 2-5 milioane) formează o transpiraţie alcătuită din săruri minerale, substanţe organice şi apă, care are rolul de hidratare a epidermei şi de protecţie microbiologică prin reglarea pH-ului.

Mai mult decât atât, transpiraţia ajută la eliminarea naturală a toxinelor din organism, îmbunătăţind fluxul sangvin şi circulaţia limfei. Poţi profita de activitatea fizică pe care o desfăşori pentru a potenţa efectele unei creme anticelulitice. Dat fiind că efortul fizic intensifică circulaţia sangvină, ingredientele active din crema anticelulitică vor lucra mai bine. Îţi recomandăm să aplici Tratamentul intensiv anticelulitic Swisso Logical cu 15 minute înainte de o clasă de pilates sau de o serie de exerciţii uşoare, sau la o oră distanţă de o activitate mai solicitantă (spinning, fitness etc). Odată cu eliminarea toxinelor din ţesuturi, celulita va fi mai uşor de combătut, iar formarea de noi adipocite va fi inhibată. În plus, va creşte rata metabolică, ceea ce înseamnă o scădere a grăsimii.

Game, set, match – acnee

Dacă te confrunţi cu exces de sebum şi cu un ten predispus la acnee, sportul alături de un ritual cosmetic specific, îţi vin în ajutor. Ştii deja că puseurile acneice se intensifică în lunile de vară când secreţia de sebum este mai accentuată, însă ceea ce nu ai avut poate până acum în vedere este sursa reală a problemei. Mai precis, excesul de sebum se datorează şi activităţii hormonale, care prin sport este semnificativ diminuată. Exerciţiile fizice limitează producerea de cortizol şi testosteron, contribuind în acest fel la reglarea activităţii glandelor sebacee.

Gelul cremă matifiant de la Swisso Logical Active Spa îţi va veni în ajutor ori de câte ori mergi la sală sau desfăşori o activitate fizică intensă în aer liber. Are o textură extrem de plăcută, care se absoarbe rapid în piele şi care o revigorează instantaneu, aşadar nu te vei confrunta cu senzaţia neplăcută de “ten încărcat” la final de antrenament. Extractul de alge conţinut îţi va proteja pielea împotriva stresului oxidativ şi a poluării, iar caviarul şi planctonul marin vor lucra în perfectă sinergie pentru ca tenul tău să îşi menţină aspectul tânăr şi hidratat, fără luciu inestetic.

În pole position – o privire vioaie şi tânără

Dacă până acum nu te-am convins că sportul şi cosmetica merg mână în mână, îţi oferim un argument susţinut ştiinţific, care cu siguranţă îţi va atrage atenţia: exerciţiile fizice uşoare, efectuate înaintea ritualului de înfrumuseţare obişnuit, îmbunătăţesc circulaţia limfei, diminuează retenţia de apă şi… te scapă de cearcăne şi pungi sub ochi. În plus, sportul contribuie şi la reglarea ciclului somn-trezire, reducând nivelul de cortizol din corp, pentru ca tu să te simţi mai odihnită în zorii zilei şi să nu te mai trezeşti cu ochii umflaţi şi încercănaţi.

Atât dimineaţa, cât şi seara, poţi aplica Serul celular pentru ochi şi Crema delicată din gama La Danza, pentru un tratament intensiv de regenerare şi revitalizare, iar dacă îţi doreşti şi mai mult, îţi recomandăm 10 minute pe zi de terapie cu lumină Bioptron, aparatul medical utilizat în clinicile de înfrumuseţare şi estetice din întreaga lume şi premiat în repetate rânduri de comunitatea ştiinţifică internaţională.

Unul dintre beneficiile majore ale tehnologiei de ultimă generaţie Bioptron, constă în îmbunătăţirea microcirculaţiei, ceea ce înseamnă o sporire a eficienţei cremelor şi tratamentelor cosmetice. Lumina Bioptron îţi îmbunătățește vizibil textura pielii în doar câteva săptămâni, reduce discolorațiile, netezește ridurile profunde şi redă luminozitatea naturală a tenului. Poţi testa gratuit aparatul medical Bioptron la sediul Zepter şi ai să simţi diferenţa pe propria piele, încă de la prima utilizare.

Reguli de bună conduită cosmetică în timp de faci mişcare:

  • Sub nicio formă NU purta machiaj în timpul antrenamentului. Fondul de ten nu face casă bună cu transpiraţia, rezultatul fiind un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi implicit a acneei.
  • O cremă hidratantă lejeră, aşa cum este Crema de faţă de zi şi noapte din colecţia Zepur este mai mult decât suficientă. Dacă ai tenul sensibil sau reactiv, efectele vor fi şi mai vizibile, crema fiind special concepută pentru pielea care are nevoie de refacere şi fortifiere.
  • Evită să îţi atingi faţa cu mâinile, iar la finalul antrenamentului neapărat curăţă pielea cu un demachiant delicat şi aplică o loţiune tonică revigorantă. Poţi opta pentru Demachiantul bogat în vitamine, secondat de tonicul La Danza.

Te invităm să descoperi formula câştigătoare pentru menţinerea unei pieli sănătoase şi tinere, alegând cosmeticele potrivite nevoilor tale din showroom-ul Zepter situat pe Blv. Unirii nr.70 sau online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *