CONCURS DE DESIGN ARTZEPT 2019

Zepter Internațional are plăcerea de a anunța cea de-a 16-a ediție a concursului de design ARTZEPT pentru anul 2019 intitulat:

ACCESORII PENTRU BAIE – OBIECTE FUNCȚIONALE CU STIL

Tema concursului din acest an este ACCESORII PENTRU BAIE – OBIECTE FUNCȚIONALE CU STIL. Accesoriile pentru baie au devenit elemente importante în ceea ce privește designul deoarece se află într-o legătură foarte strânsă cu oamenii și obiectele din imediata lor apropiere și pe care le folosesc zi de zi. Astfel de obiecte se află în raza de vizualizare a persoanei care le folosește și, în plus față de utilitatea și funcționalitatea lor, ele au și sensuri mai profunde, mai nuanțate, mai evocatoare și, într-adevăr, mai simbolice. Noi ne creăm imaginea personală, ziua noastră și noaptea noastră. Accesoriile completează farmecul băii și stilul aparte și contribuie, de asemenea, la confortul și bucuria întregului cadru. Alegerea accesoriilor este o artă și un proces care nu numai că îmbunătățește gustul dar și atrage și provoacă din punct de vedere estetic.

Dacă veți opta pentru includerea unui încălzitor de prosoape în baia dumneavoastră veți avea ocazia excelentă de a vă bucura de un lux de spa și vă veți asigura prosoape uimitor de uscate în orice moment.

În lipsa unui suport special, săpunul s-ar dizolva formând o mizerie lipicioasă pe marginea chiuvetei, fără încălzitor de prosoape, prosoapele umede ar fi împrăștiate pe podea iar fără suporturi de hârtie igienică, rola de hârtie ar fi lăsată aiurea deasupra bazinului, toate acestea adăugând spațiului o notă de dezordine.

Blatul de baie, indiferent că este montat pe perete sau liber, reprezintă acel retuș final care creează un design armonios și caracterizează spațiul în cauză ca fiind util și foarte ușor de utilizat. Detaliile fine, accesoriile mai mici, sunt cele care transformă baia într-un spațiu de senzații pline de plăcere absolută. Să ne gândim de exemplu la finisajele mici, cum ar fi suporturile pentru periuțe de dinți, perdelele colorate de duș, coșurile moderne pentru depozitare sau coșurile elegante, care adaugă o notă remarcabilă la cadrul general și transformă baia într-un spațiu deosebit, de o exclusivitate superioară.

Așa cum v-am obișnuit deja, în concurs nu există limite stabilite cu privire la materiale și tehnici. Prin urmare vă așteptăm cu nerăbdare cu articole captivante, sinergetice și extraordinare.

Un juriu de experți desemnat de Zepter International va selecta cele mai reușite lucrări pe această temă.

REȚINEȚI: TERMENUL LIMITĂ DE ÎNSCRIERE ESTE 1 OCTOMBRIE, 2019.  HAIDEȚI, ALĂTURAȚI-VĂ!

 • PREMIUL ÎNTÂI în valoare de 10,000 €
 • PREMIUL AL 2-LEA în valoare de 4,000 €, sub formă de produse Zepter alese de câștigător din cataloagele Zepter
 • PREMIUL AL 3-LEA în valoare de 3,000 €, sub formă de produse Zepter alese de câștigător din cataloagele Zepter
 • UN PREMIU SPECIAL destinat promovării artistului (participant la concurs) – reprezentanții Zepter International vor alege una sau mai multe lucrări care vor fi produse în serii mici (până la 100 de articole) și care vor fi expuse în cadrul companiei și/sau în alte locații din întreaga lume, la alegerea companiei, cu numele designerului afișat clar. Premiul special poate fi acordat fie câștigătorilor unuia dintre primele trei premii, fie oricărui alt participant la concurs.

Cerințe de intrare în concurs

 1. Toate lucrările prezentate trebuie să fie creații originale în conformitate cu tema concursului, concepute pentru a fi produse dintr-un material la alegerea artistului, care să întrunească atât caracteristici funcționale cât și estetice și să fie potrivite pentru o producție limitată, la o scară mică.
 2. Este necesar ca lucrările să fie realizate ca modele digitale 3D în mărime naturală, exacte, corecte și detaliate din punct de vedere geometric, într-un software CAD/CAM sau CAID, (programe cum ar fi Catia, Solid Works, ProE, Alias/Wavefront, Rhinoceros și altele similare) și prezentate, de asemenea, sub formă de imagini de înaltă rezoluție redate astfel încât aspectul și scopul obiectului să fie afișate în mod clar (forma, dimensiunile, materialul, finisajul și stratul de acoperire)
 3. Data limită și depunerea: lucrările ar trebui trimise până la data de 1 octombrie 2019 numai în format digital și la următoarele adrese de e-mail: biba.markovic@gmail.com și pressoffice@zepteritaly.com prin https: / /wetransfer.com.

Lucrările trimise după data specificată nu vor fi luate în considerare pentru concurs.

 1. O lucrare acceptabilă pentru înscriere trebuie să includă:
 2. Un formular de cerere completat de pe site-ul concursului Artzept disponibil la http://www.artzept.com.
 3. Un scurt rezumat conceptual al lucrării depuse (până la 300 de cuvinte salvate într-un fișier word) și imprimarea adecvată a randărilor pe o foaie de hârtie A4 într-un format standard corespunzător pentru un text ilustrat.
 4. Un model digital 3D al designului în format IGES sau STEP.
 5. Pregătirea imaginilor de înaltă rezoluție pentru imprimarea digitală a randării plasate pe un fundal alb în format EPS, PDF sau alte formate standard, CMYK, 300 PPI, dimensiune tipărită – B2 (500 x 700 mm) și alte fișiere digitale pe care participantul le consideră necesare pentru o mai bună înțelegere a muncii depuse.
 6. Dreptul de a aplica și de a participa:
 7. Orice persoană fizică care respectă regulile stabilite poate aplica pentru concurs. În cazul în care mai multe persoane prezintă o lucrare colectivă, acestea sunt considerate drept co-participanți și au dreptul la un singur premiu ca un singur concurent.
 8. Limita numărului de proiecte depuse de un concurent este de 5. Fiecare lucrare trebuie trimisă ca un articol separat.
 9. De regulă, toate versiunile digitale, tipărite și de altă natură ale articolelor nu vor fi returnate decât dacă artistul a solicitat acest lucru în mod expres.
 10. Drepturi de autor și drepturi de proprietate:
 11. Toate articolele trebuie să fie lucrări originale. Dacă în timpul concursului sau la încheierea acestuia se dovedește că un concurent – artistul care a creat un articol – nu este unul dintre deținătorii sau titularul exclusiv al drepturilor de autor și al drepturilor de proprietate, o astfel de persoană va purta o răspundere materială și alte responsabilități față de persoana sau persoanele care revendică astfel de drepturi. În cazul în care un astfel de articol câștigă un premiu în concurs, concurentul este obligat să returneze premiul organizatorului în termen de cel mult 15 zile de la confirmarea dreptului de autor și a drepturilor de proprietate ale terței părți.
 12. Toate lucrările premiate devin proprietatea Zepter International, în timp ce artistul va continua să dețină drepturile de autor morale și să transfere drepturile de proprietate asupra Zepter International pentru producerea și eliminarea unei serii de până la 100 de produse oriunde și pe o perioadă nelimitată de timp.
 13. Artistul își transferă dreptul de a modifica și adapta desenele premiate în scopul producerii prototipului și/sau producției la scară mică (până la 100 de articole), fără nicio compensație, oriunde și pentru o perioadă nelimitată de timp.
 14. Zepter International își rezervă dreptul de a alege în mod independent materialul (materialele) pentru o astfel de producție la scară mică, de a decide cu privire la modul în care produsul va fi promovat, pentru a determina prețul acestuia etc., cu obligația de a afișa în mod clar numele artistului.
 15. Lucrările selectate nu pot fi retrase din concurs iar concurenții nu își pot retrage cererea înainte de data limită a concursului.
 16. Toate articolele pot fi folosite pentru expoziții, cataloage sau alte scopuri de marketing și promovare, pe care organizatorul concursului le consideră potrivite și fără nici o aprobare sau prezență a artistului sau despăgubiri pentru artist oriunde și pentru o perioadă nelimitată de timp, respectând drepturile de autor morale ale artistului.
 17. Toți artiștii vor fi prezentați în catalog cu reproduceri ale operelor lor, numele lor și alte detalii profesionale și/sau personale în conformitate cu datele conținute în formularele de cerere ale artiștilor. Fiecare artist are dreptul la un catalog gratuit.
 18. Articolele premiate vor fi prezentate la expoziții care vor avea loc în magazinele și galeriile Zepter în marile orașe europene în perioada 2019 – 2020. Organizatorul va acoperi costurile expozițiilor permanente.
 19. Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba ordinea datelor/calendarul expozițiilor în funcție de disponibilitatea locațiilor expoziționale.
 20. Numele câștigătorilor vor fi publicate în revistele specializate ale companiei Zepter, care vor fi trimise tuturor clienților Zepter International în țările în care sunt organizate expozițiile.
 21. Prin semnarea cererii de participare la concursul ARTZEPT 2019 Zepter International Design Award, artiștii își asumă răspunderea de a se conforma tuturor termenelor și condițiilor menționate anterior pentru înscrierea în concurs.

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 1 OCTOMBRIE 2019

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *