Bioptron


Consumăm mai multe medicamente decât toate generațiile de dinaintea noastră, iar stresul, poluarea și mâncarea ultra-procesată determină afecțiuni de care părinții noștri n-aveau habar. Tocmai pentru că sănătatea e tot mai greu de gestionat, avem nevoie de alternative simple, neinvazive, fără efecte secundare și pe care să le putem integra firesc în viața de zi cu zi.

Cum ar fi să stai relaxat, 10 minute zilnic, în fața unui dispozitiv care emite lumină și starea ta fizică să se amelioreze vizibil de la o zi la alta? Despre asta e vorba la Bioptron. E dovedit încă din Egiptul Antic că lumina influențează direct funcționarea organismului uman, iar lipsa ei atrage disfuncții și dezechilibre grave. Bioptron – dispozitiv medical certificat în Uniunea Europeană, SUA și Canada – este un mod inteligent de a folosi conștient lumina pentru a vindeca organismul.

Descoperită de un grup de cercetători elvețieni în 1988, tehnologia Bioptron se bazează o serie de descoperiri științifice laureate cu Premiul Nobel în medicină, respectiv pe terapia cu lumină polarizată policromatică. Este denumirea tehnică pentru lumina produsă natural de soare, dar fără radiații UV, fără efect de încălzire și cu efect stimulator asupra celulelor.

Cum funcționează?

Pentru rezultate concrete și rapide la nivelul profund al organismului, lumina trebuie să ajungă diferit la fiecare organ în parte: fiecare tip de celulă sau țesut absoarbe lumina pe o altă lungime de undă. Ceea ce este inovator la tehnologia Bioptron este că îmbină mai multe lungimi de undă considerate benefice, astfel încât acțiunea să fie coerentă și vizibilă asupra fiecărui organ în parte. Nu există contraindicații.

Pentru ce probleme de sănătate e util?

Tehnologia Bioptron se folosește de 28 de ani cu rezultate concrete și cuantificabile pentru:

 • afecțiuni dermatologice: acnee, herpes, psoriazis, dermatită atopică, infecții bacteriene superficiale;
 • plăgi la nivelul pielii: arsuri, plăgi postoperatorii, grefe de piele;
 • dureri cronice: lombare, de umăr și gât, sindrom de tunel carpian, luxații, spasme musculare, entorse, contuzii, rupturi de ligamente;
 • dureri musculare după accidentări sportive grave;
 • reumatism și afecțiuni reumatoide;
 • depresii sezoniere;
 • sistem imunitar slăbit;
 • iritații cutanate și leziuni la nou-născuți;
 • creșterea mobilității musculare;
 • îmbunătățirea calității somnului;
 • îmbunătățirea microcirculației;
 • stimularea proceselor de reparare și regenerare celulară.

Aparatul este folosit și în medicina estetică și anti-ageing, fiind demonstrat științific că lumina Bioptron stimulează producția de colagen și elastină. În 2014 și 2015, a primit trofeul pentru Cel mai bun aparat pe bază de energie pentru prevenirea îmbătrânirii, la Congresul de Medicină AntiAgeing de la Paris.

Bioptron pentru wellness

Folosirea culorilor și a luminii colorate pentru autovindecare și reechilibrarea energetică a organismului este cea mai veche formă de terapie din istorie, cu efect direct asupra minții, corpului și sufletului. Prin setul de filtre speciale de colorterapie, Bioptron este și cea mai eficientă tehnologie de vindecare prin culoare, dovedită clinic în 28 de ani de utilizare pe scară largă.

Cum funcționează?

Se vorbește tot mai des, cu argumente bine fundamentate științific, despre punctele energetice ale corpului uman, numite și chakre. Ceea ce oamenii cunoșteau în mod intuitiv încă din antichitate se demonstrează în prezent în termeni științifici, iar Bioptron pe asta mizează. Lumina colorată Bioptron acționează precis asupra celor 7 chakre, folosind culoarea potrivită pentru a ameliora dezechilibrul din fiecare zonă a corpului.

Aparatele Bioptron sunt disponibile în 3 variante:

BIOPTRON MEDALL – diametru filtru 5 cm, cu suport de podea: preț listă 1257 Euro, preț membru Club Live 100: 1131,3 Euro

BIOPTRON PRO1–  diametru filtru 11 cm, cu suport de masă: preț listă 2490 Euro, preț membru Club Live 100: 2241 Euro. Există și suport de podea.

BIOPTRON 2 – diametru filtru 15 cm, cu suport: preț listă 11500 Euro, preț membru Club Live 100: 10350 Euro. Există suport de podea și suport de perete.