Beauty on the go sau organizarea inteligentă a necesarului cosmetic pentru călătorii

“Beauty on the go” reprezintă mai mult decât o sintagmă care face referire la produsele cosmetice multifuncţionale, intuitive şi uşor de utilizat oriunde şi oricând. Oricât de mult ne-am dori să alocăm câteva zeci de minute bune efectuării rutinei cosmetice zilnice “ca la carte”, realitatea ne îndeamnă să eficientizăm lucrurile, fără a face însă rabat de la calitate. Dintr-o tendinţă manifestă a societăţii de consum, “beauty on the go” a devenit mantra multor femei şi un stil de viaţă care pune accentul pe utilitate şi oportunitate. Iar pentru că una dintre provocările prezentului constă în a avea la îndemână un arsenal de beauty “nomad”, pregătit să răspundă oricăror nevoi şi uşor de transportat oriunde, astăzi ne-am propus să îţi dezvăluim câteva aspecte referitoare la organizarea inteligentă a necesarului cosmetic pentru călătorii. Altfel spus, cum să iei cu tine toate produsele de care ai nevoie, fără ca acestea să ocupe jumătate din bagaj.

Unul dintre principiile fundamentale ale companiei Zepter rezidă în gestionarea corectă şi eficientă a timpului şi a deprinderilor zilnice. De la vasele pentru gătit, sistemele de curăţenie sau aparatele medicale inovatoare, şi până la produsele cosmetice, întreg universul Zepter se bazează pe eficienţă, utilitate şi simplificare. Odată înţeles rolul şi modalitatea de acţiune a fiecărui produs, totul devine mai simplu şi mai la îndemână. Nu întâmplător, divizia Zepter Cosmetics se mândreşte atât cu formule avansate, menite să ofere rezultate spectaculoase în timp record, cât şi cu produse versatile, capabile nu doar să răspundă unor nevoi stringente, ci să acţioneze şi pe latura preventivă. Spre exemplu: o cremă precum SwissoLogical Multi-Regenerating Cream care se adaptează tuturor condiţiilor climatice, care poate fi utilizată atât ca bază de machiaj, cât şi ca tratament regenerant pentru seară, care nu încarcă tenul şi care îi anticipează în mod surprinzător nevoile. Şi care nu în ultimul rând, poate fi combinată cu alţi adjuvanţi cosmetici (serumuri sau măşti faciale), pentru efecte diferite şi imediate.

Indiferent că este vorba despre escapade de weekend, city break-uri sau călătorii mai lungi, derulate de-a lungul a două sau trei săptămâni, ritualul de beauty nu trebuie să fie supus niciunui compromis. Tocmai de aceea gamele de cosmetice Zepter au fost create astfel încât să asigure maximum de eficienţă cu minim de efort. Secretul? O editare până în cel mai mic detaliu a necesarului cosmetic:

Pasul 1: Basic-urile salvatoare

Orice călătorie este un prilej excelent de descoperire atât a locurilor şi a deprinderilor specifice, cât şi a drogheriilor sau a micilor boutique-uri în care se comercializează cosmetice ale unor branduri locale, unele puţin sau deloc cunoscute. Ce-i drept, cu greu te poţi abţine să nu încerci ceva nou, însă indicat ar fi ca achiziţiile de beauty să fie supuse testării de abia la întoarcerea acasă. În acest fel, poţi rămâne încă câteva zile bune în mood-ul de călătorie şi poţi analiza cu mai multă luciditate calităţile produselor respective. Mai mult decât atât, eviţi orice posibilă neplăcere cauzată de schimbarea de mediu.

În clipa în care pleci din arealul cu care eşti obişnuită, întreg organismul este supus unui proces de adaptare. Inclusiv tenul! Micile înroşiri, sensibilizări, deshidatrari sau descuamări ce apar pe ten în primele ore de la ajungerea la destinaţie, se datorează tocmai variaţiunilor de mediu/climatice la care este supusă epiderma într-un timp foarte scurt: alimentele consumate, zborul pe distanţe lungi care poate produce dezechilibre ale stratului hidrolipidic protector, decalarea orelor de odihnă, alternarea aerului cald cu cel rece, gradul de poluare atmosferică etc. De aceea, indiferent de tentanţii, ideal este ca produsele de îngrijire basic pe care le iei cu tine să fie exact cele cu care tenul este obişnuit şi “familiarizat” (eviţi astfel orice potenţial iritativ suplimentar şi ai siguranţa utilizării unor produse ale căror rezultate le cunoşti deja): loţiunea demachiantă, tonicul şi gelul exfoliant cu particule fine.

Pasul 2: Nu lua mai mult decât poate duce tenul tău

În vacanţă simţi nevoia de răsfăţ, însă te sfătuim să nu îţi complici existenţa transportând mai multe produse cosmetice decât ai în mod real nevoie. Dacă pe unele dintre ele nu le-ai folosit în ultimele şase luni acasă, este o iluzie că le vei descoperi în vacanţă. Chiar dacă teoretic ai mai mult timp, vei vrea cu siguranţă să îl valorifici la maxim, nicidecum să îl dedici unor ritualuri de beauty interminabile. În plus, nu este deloc indicat să îţi “stresezi” tenul cu experimente. Datorită sensibilizării inerente, pielea ta poate reacţiona neplăcut la anumite asocieri de ingrediente, tolerate în condiţii normale.

Un kit esenţial trebuie să fie alcătuit din produsele basic pentru demachiere, curăţare şi hidratare, cărora să li se adauge mici doze revitalizante sub forma serumurilor şi a măştilor.

Pasul 3: Compactează şi disociază

Variantele full-size ale produselor preferate sunt excelente pentru călătoriile lungi, însă dacă pleci într-o vacanţă de câteva zile, ideal este să urmezi principiul compactării şi al disocierii. Cu alte cuvinte, reduci volumul ocupat de cosmetice, alegând recipiente travel-size pe care le găseşti în orice magazin de beauty (sunt special concepute pentru călătorii, practice, sigure şi reutilizabile), iar apoi le împarţi pe categorii şi le organizezi în compartimente distincte – skincare, haircare, body etc. Un pouch mediu ar trebui să îţi ajungă pentru toate produsele în format mini.

Nu este nicio filosofie la mijloc, ci doar organizare şi planificare deşteaptă a lucrurilor:

  • Cu ajutorul unei spatule, umple recipientele de călătorie cu produsele cosmetice de care ai nevoie: loţiune demachiantă, tonic, gel exfoliant, cremă şi mască facială. Pentru un trip de câteva zile, acestea îţi sunt mai mult decât suficiente. Poţi renunţa fără probleme la primer dacă ai la tine o cremă bună care să ofere hidratarea necesară tenului şi care să se absoarbă rapid în piele, iar dacă spaţiul din bagaj nu îţi permite, poţi înlocui masca facială cu aceeaşi cremă pe care o aplici într-un strat generos şi o laşi să acţioneze 15-20 de minute, eliminând apoi surplusul prin tapotare cu un şerveţel uscat.
  • Ce nu trebuie să îţi lipsească din bagaj: gelul de curăţare SwissoLogical Active Spa Ocean Gifts – purifică, calmează şi hidratează pielea dintr-un singur gest (conţine extracte minerale naturale, unt de shea şi vitamina A), loţiunea tonică nutritivă cu fructe La Danza (restabileşte nivelul ph-ului şi previne reacţiile inflamatorii), gelul exfoliant cu particule de bambus La Danza (nu doar că elimină cele mai mici impurităţi, dar acţionează şi ca un dinamizant al pielii, alungând semnele de oboseală şi stimulând prin masaj microcirculaţia), crema pentru conturul ochilor Hydro-Cellular şi crema Hydro-Lifting (poate fi utilizată atât dimineaţa şi seara, cât şi ca mască-tratament cu efect revigorant după o zi solicitantă sau după un zbor long-haul).

Produsele din gamele Zepter Cosmetics sunt disponibile online pe shop.zepter.ro si în magazinul din Blv. Unirii nr.70, iar pentru mai multe detalii şi sfaturi personalizate, poţi apela oricând la ajutorul unui consultant.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *