Beauty drinks: descoperă beneficiile sucurilor naturale pentru un ten care arată şi se simte într-o formă de zile mari

La începutul anilor ’30, două mari institute de frumuseţe îşi disputau supremaţia în preferinţele doamnelor din elita societăţii: Elizabeth Arden şi Helena Rubinstein. Rivale în business, cele două legendare antreprenoare aveau însă un punct de intersecție în ceea ce privește viziunea asupra îngrijirii pielii, punct care avea să devină, câteva decenii mai târziu, fundamentul unui segment de piaţă de sine stătător: regimurile de frumuseţe. Azi, dietele pentru piele, care odinioară acompaniau tratamentele cosmetice efectuate în institutele de frumuseţe, nu mai reprezintă nicidecum un secret al profesioniştilor, ci pot fi alcătuite extrem de simplu şi de rapid la domiciliu. Nu ai nevoie decât de un coş cu legume şi fructe proaspete, un aparat performant care să te ajute să le valorifici întregul potenţial nutritiv şi desigur, know-how-ul unei diete adaptate nevoilor pielii tale.

Un ten echilibrat, care arată şi se simte într-o formă excelentă, este rezultatul unui dublu regim de frumuseţe. Primul constă într-o dietă care pune accent pe proprietăţile ingredientelor provenite din natură, şi care acţionează din interior spre exterior, iar cel de-al doilea mizează pe rutina de îngrijire cotidiană şi pe folosirea cosmeticelor potrivite pentru menţinerea aspectului proaspăt, luminos şi ferm al tenului. Ambele diete sunt complementare, potențâ ndu-şi acţiunea reciproc şi contribuind la ceea ce specialiştii denumesc “capital de frumuseţe”. Adică o piele care reflectă din plin starea de bine a întregului organism.

O digestie mai bună, un ten mai frumos şi mai sănătos

Sucurile naturale, obţinute prin presare lentă, reprezintă un punct de plecare excelent într-un regim de frumuseţe complet. Sunt absolut delicioase, rapid de preparat şi au efecte vizibile chiar din prima săptămână, deoarece îmbunătăţesc digestia şi odată cu aceasta previn reacţiile inflamatorii traduse la nivel cutanat prin iritaţii, înroşiri sau pustule acneice. Există o conexiune strânsă între sănătatea pielii şi cea a sistemului digestiv. În momentul în care mediul intestinal este dezechilibrat, unele toxinele pot fi eliberate în fluxul sangvin, generând inflamaţie în tot organismul. O digestie mai bună echivalează cu starea de bine la toate nivelurile: o energie debordantă, un tonus psihic excelent şi un ten lipsit de imperfecţiuni.

Secretul sucurilor naturale şi in special al celor din fructe constă în enzimele pe care le conţin şi care funcţionează ca un catalizator pentru digerarea proteinelor. Fiecare enzimă îndeplineşte o sarcină diferită şi joacă un rol important în accelerarea reacţiilor biochimice şi în prevenirea inflamaţiei. Spre deosebire de produsele de îngrijire ale căror rezultate încep să fie vizibile de abia după un ciclu complet de regenerare a pielii (28 de zile), sucurile proaspete din fructe şi legume au un efect transformator imediat asupra tenului, vitaminele şi nutrienţii fiind imediat absorbiţi de organism şi acţionând prompt, din interior.

Un suc de bună calitate, înseamnă un suc preparat nu doar din ingrediente proaspete, ci şi prin metode corecte. More Juice Press se poziţionează din acest punct de vedere într-o ligă net superioară tuturor celorlalte aparate de extragere a sucului din legume şi fructe: pulpa este comprimată progresiv, astfel încât sucul rezultat păstrează de 4 ori mai multe enzime şi de 6 ori mai mulţi nutrienţi comparativ cu juicerele convenţionale. Un veritabil elixir de tinereţe!! Mai mult decât atât, More Juice Press este gândit pentru a valorifica la maxim fructele şi legumele, şi pentru a nu irosi nimic din ceea ce este benefic pentru organism şi pentru piele: cele două capete de ieşire, permit atât extragerea sucului, cât şi separarea pulpei, aceasta din urmă putând fi amestecată cu puţină miere şi folosită ca mască facială sau încorporată într-un smoothie delicios cu lapte vegetal.

4 reţete de Beauty Drinks pentru un ten de care să fii mândră

Skin Detox

Ai auzit probabil de curele de detoxifiere bazate pe sucuri proaspete, însă noi nu îţi propunem o dietă punctuală, pe care să o urmezi timp de câteva zile şi apoi să o dai uitării, ci un elixir de sănătate şi frumuseţe pe care să îl incluzi în regimul tău alimentar pe termen lung. Şi care să te convingă că dă rezultate. În cazul de faţă, vei observa o îmbunătăţire semnificativă a condiţiei tenului, mai ales dacă te confrunţi cu acnee. Bromelaina, un complex de enzime conţinut de ananas, facilitează digestia şi te ajută să obţii un ten uniform, neted, fără imperfecţiuni. De altfel, bromelaina este folosită şi în cosmetică, în special în măştile cu efect purifiant şi în loţiunile exfoliante sau în cremele gomaj. Mărul şi castravetele contribuie la hidratarea epidermei, iar vitamina A din morcovi este un antioxidant natural excelent care combate radicalii liberi, încetineşte procesul de îmbătrânire şi are efect antiinflamator.

Ingrediente:

 • 1 ananas mediu
 • 2 morcovi mari
 • 1 castravete mare sau 2 medii
 • 2 felii lămâie
 • 1 mănunchi de busuioc amestecat cu pătrunjel

Ageless Beauty

 

Un cocktail de vitamine şi nutrienţi cu rol de protecţie a pielii împotriva radicalilor liberi, prevenţie a semnelor de îmbătrânire prematură şi susţinere a microbionului. Fructele de pădure conţin un polifenol extrem de important (acidul elagic), care în afara faptului că previne bolile cronice, prezintă efecte fotoprotectoare dovedite: previne ruperea fibrelor de colagen ca urmare a expunerii la radiaţiile UV şi preîntâmpină reacţiile inflamatorii la nivel cutanat (erupţii, alergii provocate de soare, pustule acneice etc).

Ingrediente:

 • 200 gr afine
 • 200 gr mure
 • 200 gr zmeură
 • o mână de spanac
 • 2-3 buchete mici de broccoli

Glowing Skin

Un elixir delicios, menit să redea celulelor pofta de viaţă şi tenului luminozitatea de care are atât de mare nevoie. Sfecla roşie conţine nutrienţi esenţiali cu rol de purifiere a sângelui şi redarea a aspectului luminos al tenului (potasiu, zinc, fier, acid folic şi vitamina C), morcovul conţine o concentraţie ridicată de Vitamina A care ajută la combaterea hiperpigmentarii şi a discoloraţiilor, iar roşiile sunt bogate în antioxidanţi necesari în lupta împotriva radicalilor liberi.

Ingrediente:

 • 150 gr sfeclă roşie
 • 2 morcovi mari
 • 2 roşii mari
 • jumătate de rodie
 • jumătate de portocală

Immunity Skin Booster

Asemenea organismului şi pielea trebuie “imunizată”. O imunitate scăzută a epidermei se traduce printr-o serie de afecţiuni cutanate care de cele mai multe ori au mari şanse de acutizare: sensibilizare a epidermei, fragilizare, reactivitate, teren propriu dezvoltării acneei, cuperozei etc.

Ingrediente:

 • 4 mere mari
 • 2 morcovi mari
 • 1 ciorchine mare de struguri albi
 • 1 felie lămâie
 • 1 felie mică de ghimbir
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *