Ingredientul cosmetic miraculos care readuce tinereţea pe chip

Acidul hialuronic – Ingredientul cosmetic miraculos care readuce tinereţea pe chip – se află la baza liniilor premium Zepter Cosmetics

Tu ştii să descifrezi ingredientele înscrise pe eticheta unui recipient cosmetic? Câteva informaţii de bază te pot ajuta să faci alegerile corecte pentru nevoile tenului tău şi pot constitui asul din mânecă atunci când te afli în faţa raftului de beauty. Astăzi îţi dezvăluim secretele celui mai performant ingredient hidratant din lume, care şi-a câştigat pe bună dreptate faima planetară şi care se află la baza liniilor premium Zepter Cosmetics: acidul hialuronic.

Unii sunt de părere că produsele cosmetice cu acid hialuronic ar trebui folosite cu precădere de către persoanele cu ten matur, alţii marşează pe ideea prevenţiei şi pe includerea în ritualul de frumuseţe a formulelor cu acid hialuronic încă din perioada adolescenţei. Şi atunci, cum este mai bine să procedăm? Răspunsul se găseşte chiar în structura moleculară a acidului hialuronic, substanţă proprie organismului uman, responsabilă cu atragerea şi reţinerea apei în ţesuturi, stimularea sintezei de colagen, transportarea nutrienţilor esenţiali la celule şi reducerea semnificativă a inflamaţiilor. Cu alte cuvinte, este o moleculă perfect compatibilă cu epiderma, sigură, fără niciun fel de potenţial alergen asociat, capabilă să fie iubită atât de tenul tânăr, cât şi de cel matur. Garantat!

În anul 1934 când doi cercetători de la Universitatea din Columbia (New York) – Karl Mayer şi John Palmer – reuşeau să izoleze o formă până atunci necunoscută de compus din corpul vitros al bovinelor, nimeni nu se gândea care avea să fie impactul descoperirii asupra lumii ştiinţifice.

Citește și: 2018 Beauty Resolution: o piele care arată şi se simte în cea mai bună formă

La distanţă de trei decenii, alţi doi oameni de ştiinţă, Balazs şi Denlinger, descoperă rolul crucial pe care acidul hialuronic îl deţine în funcţionarea optimă a metabolismului celular şi a proceselor fiziologice ce contribuie la repararea ţesuturilor, deschizând drumul a numeroase proceduri de regenerare, atât în domeniul medical cât şi  în cel cosmetic: de la tratamentul leziunilor pielii, până la anumite extracţii de cataractă (în anii 80’), injectări estetice şi cosmetice de înaltă clasă.

Corpul nostru este alcătuit în proporţie de peste 70% din apă, iar acidul hialuronic este “buretele” care atrage şi reţine umiditatea la nivelul ţesuturilor, regăsindu-se în concentraţii mari în cartilaje, în lichidul sinovial, în tendoane, în cordonul ombilical sau în pereţii aortei. Tehnicile moderne de sinteză au permis producerea a numeroase tipuri de acid hialuronic, cu aplicabilităţi şi destinaţii diferite.

În ceea ce priveşte cremele de îngrijire facială, greutatea moleculară a acidului hialuronic este un prim indicator al modalităţii de acţiune a produselor (la nivel superficial sau la nivel profund): o moleculă mare înseamnă că respectiva cremă are doar un rol hidratant protector, în timp ce o moleculă mică pătrunde în straturile epidermei şi are efect imediat asupra volumetriei feţei, liniilor fine sau a ridurilor profunde deja instalate. Este practic o regonflare din interior, vizibilă în oglindă şi cu rezultate pe termen lung.

Zepter Cosmetics a introdus în gamele sale cosmetice, molecule extrem de mici de acid hialuronic, obţinute cu ajutorul nano-tehnologiei de ultimă generaţie, care au rolul nu doar de a restabili buna comunicare celulară, reparând ţesuturile deteriorate şi accelerând cicatrizarea, ci şi de a stimula sinteza de colagen. Îţi recomandăm să încerci: SwissoLogical Hydro-Lifting Serum cu acid hialuronic pur, Masca de fructe cu dublă acţiune La Danza și Crema pentru îngrijirea ochilor La Danza Soft Touch Eye Care.

Produsele cosmetice Zepter sunt disponibile atât online pe www.shop.zepter.ro cât şi în showroom-ul situat pe Blv. Unirii nr.70.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *