7 obiceiuri dăunătoare ce determină îmbătrânirea prematură

 

Care sunt cauzele îmbătrânirii premature a pielii

Toate femeile știu că există anumiți factori externi și anumite activități zilnice care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului, cum ar fi poluarea, aplicarea  zilnică a machiajului, expunerea la razele solare, condițiile meteo – vântul, vremea rece, precum și stresul legat de locul de muncă și stilul nostru de viață. Toți acești factori pot duce la o îmbătrânire mai rapidă a pielii decât ne-am aștepta, determinând-o să-și piardă elasticitatea și fermitatea, ceea ce duce la apariția ridurilor și a liniilor fine. Nu putem face multe în privința poluării și a condițiilor meteo, însă putem schimba și controla anumite obiceiuri  pentru a încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Un ritual corect de îngrijire care să prevină îmbătrânirea pielii este întotdeauna o necesitate, însă a venit timpul să faceți o listă  cu “Obiceiuri proaste la care voi renunța” și să faceți anumite schimbări în rutina dumneavoastră zilnică. Efortul va merita din plin, credeți-ne pe cuvânt!

  1. Fumatul

Da, fumatul este inamicul numărul unu și nu vă va plăcea să auziți asta dacă sunteți fumătoare înrăite Trebuie  să știți, însă, că fumatul vă poate afecta pielea în doar câteva zile. Fumul de țigară consumă aportul de vitamina C din corpul vostru, determinând astfel uscarea pielii dvs. și provocând totodată și apariția ridurilor faciale.

  1. Consumul excesiv de alcool

Ei bine, toate viciile cunoscute ca fiind dăunătoare pentru corp sunt de asemenea nocive și pentru piele, așa că vestea nu ar trebui să vă surprindă. Alcoolul este un diuretic, care deshidratează efectiv organismul de substanțele nutritive și hidratante esențiale de care celulele pielii au nevoie pentru a se regenera și pentru a reîntineri fibrele deteriorate ale pielii.

  1. Lipsa somnului

Aveți nevoie de cel puțin șapte până la opt ore de somn odihnitor pentru a lăsa celulele pielii să se regenereze. Atunci când nu ne odihnim suficient, acest lucru se citește pe tenul nostru, făcându-l să fie tern și uscat. Privarea de somn provoacă, de asemenea, apariția cearcănelor negre care vă fac să arătați mai în vârstă. Tenul poate avea un aspect tern și lipsit de elasticitate din cauza producției  reduse de colagen, substanță pe care organismul o produce peste noapte, în timpul odihnei.

  1. Folosiți prea multe produse de machiaj

Știați că folosirea excesivă a produselor cosmetice poate accelera, de asemenea, procesul de îmbătrânire al pielii?  Dacă încărcăm tenul cu prea mult machiaj, mai ales dacă produsele conțin ulei, acestea blochează porii și cauzează apariția infecțiilor. Produsele care conțin parfum și alcool provoacă uscarea pielii ceea ce duce la apariția ridurilor. În plus, nu uitați să vă curățați tenul înainte de culcare. Mai mult de atât, trebuie să vă curățați și să vă demachiați tenul în mod corespunzător,

Aici îți putem veni în ajutor. Gama de  îngrijire La Danza îți pune la dispoziție produsele perfecte pentru curățarea corectă a tenului.

  1. Nu acordați atenție și nu îngrijiți pielea sensibilă din jurul ochilor

Adesea omitem să avem grijă de ochii noștri și lăsăm neprotejată această zonă sensibilă și delicată atunci când ne expunem la soare.

O altă problemă este zona delicată de sub ochi, unde pot apărea cearcăne negre. Factorii externi care provoacă acest lucru pot fi frecarea sau zgârierea ochilor, expunerea la soare fără protecție adecvată, absența luminii și oboseala. Ar trebui să-ți protejezi ochii și să începi să ai grijă din timp de pielea din jurul ochilor: Descoperă produsele La Danza care au grijă de pielea delicată și sensibilă a ochilor tăi

  1. Utilizarea permanentă a dispozitivelor electronice

Aceasta poate fi destul de greu de ignorat: experții ne avertizează asupra luminii vizibile de înaltă energie (HEV) emisă de ecrane sau de dispozitivele mobile. Această așa-numită lumină albastră poate dăuna pielii – și în cele din urmă determină îmbătrânirea prematură.

  1. Folosirea de produse care nu sunt adecvate tipului dumneavoastră de piele…

Produsele care conțin substanțe chimice dure vor deteriora în timp celulele pielii, deci este important să utilizați produse de îngrijire adecvate tipului dumneavoastră de ten, care conțin ingrediente naturale. Utilizarea produselor greșite va face ca pielea să pară iritată, predispusă la erupții și înroșire, ceea ce va duce la îmbătrânirea pielii. Din fericire pentru dvs., produsele din gama La Danza sunt complet sigure, conțin ingrediente de cea mai bună calitate și au la bază cele mai bune formule științifice.

 Ce ar trebui să faceți?

Soluția nu este simplă, dar nu le numim obiceiuri proaste degeaba. Ar trebui să vă puneți următoarea întrebare: doriți să arătați mai tânără și să amânați procesul de îmbătrânire? Dacă răspunsul dvs. este afirmativ, atunci ar trebui să faceți schimbări în comportamentul dvs., așa că încercați să puneți în aplicare următoarele schimbări pentru o stare generală de bine, care se va reflecta pe pielea și tenul dumneavoastră: mâncați sănătos, faceți cât mai multă mișcare, limitați utilizarea dispozitivelor electronice, reduceți consumul de alcool, renunțați la fumat, alegeți produse potrivite și naturale, hidratați-vă în mod corespunzător, priviți îngrijirea tenului dvs. ca pe o prioritate, utilizați protecție solară adecvată, nu uitați niciodată să protejați zona sensibilă din jurul ochilor

Dacă aveți orice alte sfaturi care întârzie îmbătrânirea, împărtășiți-ni-le în comentarii mai jos!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *