7 lucruri pe care să le faci acum, ca să trăiești mai sănătos în 2018

La final de an, ne facem mereu liste cu promisiuni grandioase: ce vom face, ce nu vom mai face, ce vom începe să facem pentru prima oară. Cele mai multe rămân doar pe hârtie: odată intrați în luna ianuarie, ne reluăm aceleași obiceiuri și metehne. Pentru o schimbare reală și măsurabilă, începe din decembrie cu câteva schimbări mici și esențiale, care vor avea impact pe termen lung asupra vieții tale. De data asta, trăiește-ți lista de decizii pentru 2018!

Toți ne-am făcut în această viață promisiuni mărețe de care nu ne-am mai ținut niciodată, din varii motive: lipsă de timp, de voință, de chef sau, în cele mai multe cazuri, dintr-o discrepanță prea mare dintre ideea de pe hârtie și tot ceea ce ar fi trebuit să facem ca s-o transformăm în realitate. În practică, multe lucruri pe care ni le imaginăm în teorie par complicate sau chiar imposibile, iar noi facem parte dintr-o generație ocupată și destul de nerăbdătoare.

În cei 30 de ani de Zepter, ne mândrim cu faptul că am reușit să simplificăm viețile oamenilor care folosesc produsele companiei. Acesta a fost firul roșu al filozofiei Zepter: simplitate, sănătate, o viață mai eficientă și mai lungă. În 90% dintre cazuri, asta ne dorim cu toții în fiecare an, pe fiecare listă de promisiuni pe care ne-o facem: să trăim mai sănătos, să avem mai mult timp pentru noi, să consumăm mai puțin, să economisim mai mult și tot așa.

Ceea ce urmează sunt 7 idei concrete, disponibile la distanță de un clic (pe shop-ul Zepter), pe care le poți aplica în viața ta pentru a o schimba radical. Dar, spre deosebire de toate celelalte decizii pe care le-ai scris cu creion roșu pe listele de final de an, ideile de mai jos nu implică să-ți răstorni viața cu susul în jos și nici să-ți dai obiceiurile peste cap. Sunt schimbări mici și eficiente, prin punctele esențiale ale vieții tale. Efort minim, efect maxim.

ÎN 2018…

  1. BEA APĂ PURIFICATĂ

Apa este lichidul vital al corpurilor noastre, de care depinde în mod direct starea de sănătate. Știința medicală a dovedit că nu celulele sunt cele care îmbătrânesc, ci lichidul în care acestea se află își pierde proprietățile, odată cu trecerea timpului.

De calitatea lichidului dintre celule depind în mod direct sănătatea, vigoarea și tinerețea noastră. Așadar, ar fi cazul să-i dăm organismului cel mai bun combustibil pe care-l putem găsi, astfel încât să avem un corp hidratat și tonic iar sănătatea să se vadă cu ochiul liber: de la organele interne și până la aspectul pielii și la energia de ansamblu.

Unul dintre marile paradoxuri ale vremurilor noastre este că trebuie să ne cumpărăm apa bună de băut, în loc să o avem disponibilă la robinet, oricând ne dorim. Ne-am obișnuit să cărăm baxuri de apă săptămânal și să ne gândim mereu care e cel mai bun brand pe care să-l alegem.

Nu mai e nevoie de toate astea când începi anul cu apă purificată, disponibilă oricând la robinetul de acasă, astfel încât să nu mai cari niciodată vreun bax și nici să te mai gândești dacă apa pe care o bei e cu adevărat bună pentru corpul tău.

Ai două variante de purificatoare de apă Zepter: Edel Wasser, cu rezervor de 3,9 litri, care poate fi suficient pentru o familie mică sau pentru cineva care locuiește single, sau AqueenaPro, cu rezervor integrat de 9,5 litri și o capacitate de 370 de litri de apă sănătoasă produşi în decursul a 24 de ore. Despre economiile pe care le poți face la bugetul tău citești AICI, iar despre numeroasele beneficii concrete pentru sănătate AICI.

  1. RESPIRĂ UN AER MAI CURAT

Aerul! Problema eternă a celor care locuiesc în marile orașe, și nu numai. E dovedit că de felul în care respirăm depinde în mod direct energia noastră (sau lipsa ei), iar de CEEA ce respirăm depind toate celelalte procese ale organismului. Dacă lăsăm geamul camerei deschis pentru 10 minute, putem vedea cu ochiul liber și simți pe vârful degetelor particulele de praf care se aștern pe pervaz. Aceleași particule intră și în plămânii noștri.

TherapyAir iOn are 5 filtre de purificare a aerului din casă, adică exact locul în care ne petrecem o bună parte din zi și mai ales nopțile, momentul în care corpul se detoxifică și se curăță, reînnoindu-și celulele și refăcând țesuturile deteriorate. Ca și apa, aerul este un combustibil esențial al proceselor celulare, iar cele 5 filtre elimină exact factorii care le pereclitează.

Filtrul antistatic elimină particulele mari de praf, mucegai sau păr. Filtrul antibacterian reține polenul și particulele microscopice care au scăpat de primul filtru. Filtrul Hepa elimină cele mai mici particule de praf, inclusiv fumul de țigară, bacilii, sporii de mucegai. Filtrul antialergic elimină bacteriile periculoase, iar filtrul de carbon activ neutralizează mirosurile urâte. Respirând un aer mai curat, 2018 ar putea fi un an fără alergii, răceli, viroze și alte neplăceri.

  1. REDU LISTA DE MEDICAMENTE

Suntem puțini cei care nu luăm măcar un medicament sau un supliment nutritiv pentru o problemă de sănătate cronică. Multe dintre afecțiunile noastre pot fi însă ameliorate sau chiar rezolvate printr-o tehnologie total neinvazivă, fără contraindicații și care nu ne pune nicio presiune de timp, fiind suficiente 5-10 minute pe zi.

Aceasta se numește lumină polarizată policromatică, adică lumina produsă în mod natural de soare, dar fără radiații UV, fără efect de încălzire și cu efect stimulator asupra celulelor. Pe această invenție premiată cu Nobel în 1903 se bazează dispozitivul Bioptron, ale cărui efecte măsurabile asupra corpului uman merg de la afecțiuni dermatologice, dureri musculare sau reumatice și sistem imunitar slăbit până la depresii sezoniere sau efecte anti-aging.

Da, chiar și anti-aging, adică stimularea naturală a producției de colagen și elastină – fără injecții, pastile sau operații complicate – lucru dovedit prin două trofee pentru ”Cel mai bun aparat pe bază de energie pentru prevenirea îmbătrânirii”, la Congresul de Medicină Anti-Aging de la Paris. Cu câteva minute de Bioptron zilnic, nu-ți dai viața peste cap cu proceduri complexe, dar o faci un pic mai bună pe zi ce trece.

  1. GĂTEȘTE MAI SIMPLU ȘI MAI NUTRITIV

Când vine vorba de schimbări radicale de dietă sau de obiceiuri alimentare, e foarte greu să spunem că ”DE MÂINE” ne vom revoluționa felul de a mânca și chiar să ne ținem de această decizie.

Obiceiurile – și plăcerile – consolidate în ani de zile sunt imposibil de schimbat de mâine/de luni/de la 1 ianuarie, oricât de mult ne-am dori asta. Și poate nici nu trebuie: e suficient să schimbăm MODUL de a prepara ceea ce mâncăm în prezent sau pur și simplu să începem să gătim mai mult acasă, controlând ingredientele și procesul de gătit.

Cu tehnologia patentată Zepter, un vas Masterpiece Cookware este cel mai scurt pas de la o hotărâre de tipul „De luni o să…” la o schimbare nutrițională reală. Consumând aceleași lucruri ca de obicei, dar gătite într-un vas Zepter, mâncarea va fi mai sănătoasă, mai ușoară și mai puțin calorică.

Nu e magie, ci știință: în vasele Zepter nu e nevoie să adaugi apă, sare, ulei, unt, condimente sau orice puneai până acum „pentru a da gust”. Alimentele sunt gătite la temperatură joasă, așa că nutrienții, aromele naturale și aspectul rămân intacte, iar gustul este savuros și fără nicio calorie în plus. Tu ce faci de luni încolo?

  1. RENUNȚĂ LA ZAHĂR… FĂRĂ NICIUN EFORT

E ușor de trecut pe listă „Din 2018 nu mai mănânc zahăr”, dar e greu de făcut fără un înlocuitor, mai ales în zilele stresante, în care simțim nevoia irezistibilă de ceva dulce. Nu ne referim însă la îndulcitori sintetici, nici la fructoză sau la miere. Îți propunem, în schimb, trei tipuri de dulciuri sănătoase: smoothie-uri din fructe, înghețată gustoasă fără zahăr sau sucuri naturale.

Pe toate trei le poți face cu MoreJuicePress, un aparat multifuncțional care extrage tot ce e mai bun din fruct: sucul, dar și pulpa uscată (pentru a o refolosi în smoothie-uri sau prăjituri vegane). În plus, cu funcția unică de „frozen” poți „strivi” fructele în loc să le storci, amestecându-le cu lapte de migdale, pudră de cacao raw și alte ingrediente sănătoase și obținând o înghețată naturală și gustoasă. Pune fără probleme pe listă renunțarea la zahăr în 2018, fiindcă de data asta îți va fi mult mai ușor s-o îndeplinești.

  1. FĂ-ȚI VIAȚA MAI UȘOARĂ ÎN BUCĂTĂRIE

Nu toți suntem mari talente la gătit – unii chiar dimpotrivă – de aceea preparatele foarte elaborate nu ne sunt întotdeauna la îndemână. Există însă aparate care pot simplifica chiar și viețile noastre, ale neinițiaților, cu funcții deștepte și metode simple de a prepara lucruri gustoase.

De la supe-creme, aluaturi și omlete până la orice preparat cu carne sau fără, MixSy are lama potrivită cu care să toci, să omogenizezi, să mixezi sau să râșnești. Este un companion de cursă lungă, care îți poate da elanul de a îndrăzni să gătești mai mult acasă: lucruri de bază, simple, fără mari artificii la început, dar care pot face diferența în stilul tău alimentar.

  1. CONSUMĂ MAI PUȚIN

Sună ciudat dacă îți spunem că 2-3 recipiente VacSy, cu tehnologia patentată de ambalare în vid, ți-ar putea schimba viața… și bugetul, în 2018? E purul adevăr. Toți facem risipă de alimente, aruncând la gunoi preparate care s-au alterat pentru că n-am apucat să le mâncăm la timp sau care și-au pierdut prospețimea stând în frigider.

Orice aliment care rezistă acum o singură zi, va rezista în vid minimum 5 zile, cu aceleași proprietăți: într-un recipient vidat Vacsy așezat în frigiderul tău, fără a depune vreun alt efort decât cel de a scoate aerul cu pompa specială. Imaginează-ți cât ai economisi păstrând alimentele proaspete și bune de mâncat pentru un interval de cinci ori mai lung decât în prezent.

Chiar dacă nu gătești foarte mult, iar în frigiderul tău se găsesc doar lucruri de bază, tot vei face economii consistente. Mâncăruri ușor alterabile precum brânza rezistă chiar și două luni în vid, cu aceleași proprietăți, alimentele uscate țin și 6 luni, iar borcanele cu preparate din comerț pot fi resigilate după fiecare folosire ca să dureze mai mult. Partea cu „Vreau să fiu mai cumpătat(ă) cu cheltuielile și cu risipa în 2018” e rezolvată deja.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *