5 idei simple și fără efort pentru o vară mult mai sănătoasă

Chiar dacă pare lejeră și lipsită de griji, vara vine și ea cu bagajul ei de tentații și pericole: deserturi ispititoare, băuturi răcoritoare dulci, ore petrecute în bătaia soarelui și treceri rapide de la cald la frig. Avem câteva remedii punctuale și deosebit de eficiente care să-ți facă vara mai „cool”. La propriu și la figurat.

  1. Înghețată sănătoasă și cu puține calorii

Probabil știi deja că aparatul MoreJuicePress este multifuncțional și separă ca niciun alt dispozitiv sucul și pulpa uscată a fructelor, lăsându-te să folosești fibra fructului după bunul plac în smoothie-uri, deserturi sau chiar în scopuri mai neconvenționale, ca scrub sau mască de față. 

O funcție unică și extrem de folositoare vara este însă cea numită „Frozen”, prin care – în loc să storci fructele, le tai cubulețe, le lași la congelator și apoi le presezi lent, amestecându-le cu lapte de migdale, avocado sau orice alt ingredient îți trece prin minte. 

Uită de zahăr, de înghețata plină de calorii și de tot felul de deserturi care te lasă simțindu-te vinovat taman când ar trebui să te pregătești să fii în formă pentru zilele de plajă. În mai puțin de 5 minute, înghețata e gata și e absolut delicioasă și sănătoasă.

2. Cuburi de gheață din apă purificată

Nu e deloc o temă nesemnificativă, chiar dacă pare un detaliu mărunt. Ba chiar din contră, de calitatea cuburilor de gheață depinde în mod direct calitatea băuturilor pe care le consumi pentru a te răcori vara aceasta.

Întreabă orice barman sau mixologist și îți va spune că, oricât de bune ar fi ingredientele unui cocteil și oricât de pură ar fi o băutură, rezultatul final poate fi distrus de un lucru banal: gheața. În majoritatea cazurilor, gheața se face cu apă de la robinet, care ajunge să se topească în paharul cu licori fine și să strice tot gustul și „chimia” licorii. 

În cele mai bune localuri din lume, cocteilurile se fac cu gheață din apă de izvor, fiindcă niciun barman care își respectă meseria nu ar pune altceva în băuturile sale. Nu îți propunem varianta de la izvor, ci altceva la fel de bun, dar mult mai simplu de obținut. Apa de la robinet, purificată și alcalinizată.

Din cauza sistemului de distribuţie învechit (mai exact a conductelor subterane uzate), apa de la robinet în variantă primară poate conține nenumărați compuși chimici dăunători corpului. Acest lucru naște unul dintre marile paradoxuri ale vremurilor noastre: trebuie să ne cumpărăm apa bună de băut, în loc să o avem disponibilă la robinet, oricând ne dorim. 

Soluţiile de purificare a apei de la Zepter, Edel Wasser și AqueenaPro, folosesc un proces complex de filtrare în 5 etape, asigurând o eficienţă medie de reţinere a diverselor tipuri de substanţe din apă de 96-98%. Practic, ele nu rețin doar impurităţile de natură fizică din apă, ci şi pe cele de natură chimică, organică și microbiologică.

Și, apropo, pentru că, în perioada prohibiției, băuturile se distilau la lumina lunii, în alambice portabile, absența gheții era compensată prin pietre reci, luate direct din râu. Până și în ziua de azi, un ,,whisky on the rocks” autentic se servește într-o cană de metal, cu celebrele pietre de râu ținute la o temperatură de -15 grade Celsius. Noi îți sugerăm să faci același lucru cu apă purificată cu Edel Wasser sau AqueenaPro.

3. Un corp perfect pentru plajă

Aspectul de „coajă de portocală” al pielii este o realitate: nu intrăm aici în discuții despre cât de răspândit este, dacă ar trebui să luptăm împotriva lui sau să-l considerăm o normalitate și nici despre etică și feminism.

Conform celor mai recente rapoarte ale institutelor de cercetare din New York şi Virginia –  despre care poți citi mai multe AICI   98% dintre femei se confruntă cu celulită, iar aparatele, cremele şi tratamentele menite să o combată însumează aproape două sute de milioane de dolari. 

Așadar, e foarte posibil ca și tu să te numeri printre cele care își doresc să pășească pe plajă fără să stea cu gândul la coaja de portocală, așa că în această situație avem o variantă eficientă: tratamentul intensiv anticelulitic Swisso Logical, care accelerează ritmul metabolic, diminuează depozitele adipoase şi reactivează anumite funcţii latente ale organismului. 

Aspectul celulitei se va îmbunătăţi semnificativ și, spre deosebire de alte creme care acționează strict asupra aspectului pielii, tratamentul Swisso Logical creat în zeci de ani de studii acționează direct asupra cauzei: metabolismul lent și „lenevirea” anumitor funcții. 

Asta nu înseamnă că aspectul final al pielii nu este catifelat și neted: cafeina, carnitina şi isoflavonele de soia dizolvă depozitele de grăsime şi previn formarea de adipocite noi, iar extractul de cacao tonifiază pielea și favorizează drenajul.

4. Aer condiționat… și purificat

Ne mai putem imagina vara fără aer condiționat? Nu prea, în condițiile în care temperaturile mai mari de 30 de grade au devenit o normalitate a verilor noastre. Totuși, aerul condiționat nu este numai un aliat, ci și un posibil dușman pentru sănătatea și starea de bine a celor din casă: se vorbește mult despre bacteriile precum Legionella care pot ajunge în timp să colonizeze aparatele de aer condiționat.

Un purificator de aer care să treacă tot aerul din locuință prin cinci filtre, precum TherapyAir iOn, este cel mai simplu remediu pentru asemenea probleme, și modul de a te bucura în continuare de aer condiționat fără nicio strângere de inimă.

TherapyAir iOn este prevăzut cu cinci filtre care funcționează împreună, ca o unitate integrată: filtrul antistatic (elimină mucegaiul, părul și particulele mari de praf), filtrul antibacterian (care reține bacteriile mai mari de un micron, polenul și particulele de praf mai mici, care au scăpat de primul filtru), filtrul Hepa (elimină cele mai mici particule de praf, plus fumul de țigară, iar tiabenzadolul neutralizează bacilii, sporii de mucegai și germenii care generează infecții), filtrul antialergenic (care neutralizează inclusiv sus-amintitele bacterii Legionella, care colonizează de obicei aparatele de aer condiționat, și conține extract de Ginko Biloba) și filtrul de carbon activ, care elimină toate mirosurile neplăcute. 

Filtrele sunt ușor de curățat și se înlocuiesc o dată la câteva luni, iar elementul de noutate absolută este faptul că aparatul nu doar filtrează aerul, ci îl și ionizează negativ, conferindu-i aceleași proprietăți pe care le întâlnim la aerul de munte. Practic, vei avea acasă nu doar aer condiționat, ci aer curat și rece de munte, ceea ce punem pariu că este mai mult decât ai fi putut visa pentru o vară toridă în oraș.

5. O piele protejată de soare

Nu îți vom spune să nu stai la soare vara asta, fiindcă avem încredere că știi foarte bine cum să-ți protejezi pielea și să te ferești de eventualele pericole. Îți recomandăm însă o modalitate ușoară și fără contraindicații de a-ți proteja tenul în această perioadă în care, oricât ai vrea să te ferești, soarele pare să pârjolească totul în jur.

Înainte să te gândești la tratamente complicate, măști elaborate și soluții complexe, un tratament blând și neinvaziv folosit de secole cu succes este lumina. Mai precis, câteva minute cu Bioptron, în fiecare zi.

Bazat pe lumină polarizată policromatică, Bioptron a fost premiat în 2014 și 2015 la „Congresul de Medicină Anti-Aging de la Paris” pentru „Cel mai bun produs anti-îmbătrânire pe bază de energie”.

Motivul: stimulează producția de colagen și elastină, adică în doar câteva minute de utilizare pe zi contracarează exact efectele neplăcute de îmbătrânire a pielii de care, fie că ne place sau nu, se face vinovat soarele. 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *