Zepter Power Bowl: quinoa, fasole mung și ou poșat

Salatele pe bază de semințe sau fibre au devenit un adevărat ”cârlig” pentru toți cei care se află în căutarea unei mese sățioase, pline de nutrienți, care să cuprindă toate elementele de bază: proteine, carbohidrați, vitamine și minerale.

Conceptul de ”power bowl” este destul de simplu: așezați semințele și grăunțele la bază, apoi adăugați deasupra orice ingrediente doriți sau aveți la îndemână și desăvârșiți totul cu un dressing savuros!

Pentru rețeta de astăzi am ales un power bowl vegetarian, pe care puteți oricând să-l transformați într-unul vegan eliminând ouăle poșate și folosind quinoa și boabele de fasole mung pe post de componente proteice. Ciupercile shiitake și ciupercile stridii conferă preparatului acea savoare ”cărnoasă”, în timp ce morcovii, broccoli și cepele, împreună cu explozia lor caracteristică de culori, aduc aportul necesar de vitamine și minerale.

La final, legați ingredientele cu un sos vinegretă pe bază de muștar și miere și… misiune îndeplinită! Un preparat gata să fie consumat pe loc sau pregătit din timp pentru o zi de lucru.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 150g quinoa diferite culori
  • 150g fasole mung
  • 300g roșii cherry multicolore
  • 250g ciuperci shiitake
  • 250g ciuperci stridii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 broccoli
  • 1 avocado
  • 4 ouă
  • microplante

Pentru dressing

  • 50ml ulei de măsline
  • zeama de la ½ lămâie
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță muștar
  • 1 vârf de praf de usturoi
  • sare Himalaya
  • piper

MOD DE PREPARARE

  • Puneți boabele de fasole într-un vas cu apă și lăsați-le la înmuiat peste noapte.
  • Pentru prepararea rețetei folosiți multisistemul Zepter Masterpiece Cookware pentru gătire la abur, urmând pașii de mai jos:
  • În vasul caserolă Zepter Z-2015 adăugați 300ml de apă și boabele de quinoa. Acoperiți vasul folosind setul de accesorii Zepter Z-3AC (răzătoare, spatulă și inel). Deasupra așezați floricelele de broccoli.
  • Acoperiți vasul și așezați-l pe sursa de căldură la foc potrivit (120° pentru plita cu inducție). Când acul termocontrolului arată că temperatura a fost atinsă, reduceți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție).
  • După 4-5 minute dați la o parte floricelele de broccoli și lăsați quinoa să se gătească pentru încă 15 minute.
  • Scurgeți boabele de fasole și așezați-le în vasul caserolă Zepter Z-2020. Acoperiți cu apă și gătiți la foc potrivit (120° pentru plita cu inducție) timp de 5 minute. Apoi reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți pentru încă 15 minute.
  • După finalizarea procesului de gătire, mutați vasul de pe sursa de căldură și lăsați preparatul să se odihnească vreme de 10 minute, fără să ridicați capacul.
  • Tocați ciupercile în dimensiuni potrivite și frigeți-le ușor în vasul Zepter Quadra Z-Q1918-SC , acoperit, la foc mic (90°C pentru plita cu inducție), timp de 10 minute.
  • Acum tocați ceapa și roșiile cherry, feliați avocadoul și răzuiți morcovul.
  • Într-un bol mic amestecați ingredientele pentru dressing.
  • Începeți să ”asamblați” bolul de salată, așezând quinoa pe fundul vasului și restul ingredientelor deasupra. Apoi adăugați ouăle poșate.
  • La final adăugați dressingul și decorați cu microplantele alese.

Pentru alte rețe cu vasele caserolă Z-2015 și Z-2020, încearcă și Orecchiette umplute cu vită și legume

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *