Vizită pe un iaht de 129.000 de euro pe săptămână

„JoyMe”, primul iaht construit de Philip Zepter, antreprenorul din spatele imperiului Zepter, concentrează toate elementele unui stil de viață sănătos, orientat spre wellness și fericire. Cu un ingredient decisiv: accente bine-alese de artă contemporană.

Prezență discretă, vizionarul Philips Zepter nu a ieșit aproape deloc la rampă în ultimii 30 de ani, deși de tot atâta vreme este responsabil de evoluția unui brand de lifestyle prezent în peste 100 de țări. Promovând un stil de viață sănătos, brandul Zepter este mai degrabă asociat cu vasele care revoluționează ideea de gătit sau cu tehnologia inovatoare Bioptron decât cu un personaj în carne și oase. Dincolo de mister însă, stilul de viață al lui Mr.Zepter este o inspirație în sine.

În 2011, antreprenorul stabilit la Monaco intra în lumea yachtingului, construind un vas cu trei punți care să concentreze în 50 de metri lungime stilul de viață pe care brandul Zepter îl promovează de trei decenii. Botezat „Joy Me”, este dovada că domnul Zepter a mizat toată viața pe ideea americană a lui „Walk Your Talk”: în fiecare aspect al vieții sale, filozofia Zepter și produsele pe care le-a inventat sunt omniprezente. Domnul Zepter își trăiește viața în stil Zepter, iar turul iahtului e o experiență în sine, disponibilă pentru modica sumă de… 129.000 de euro pe săptămână.

CUM A FOST CREAT

Conceput de designerul de iahturi Srdjan Djakovic, alături de designerul de interior Marijana Radovic, „Joy Me” are 6 cabine de lux și o capacitate de 12 oaspeți și 11 membri ai echipajului. Este gândit ca o oază de wellness echipată 100% de la Zepter, cu multă artă contemporană care îl face unic pe categoria lui.

UNDE SE AFLĂ

”JoyMe” este ancorat în portul adriatic Marina Frapa, la 30 de kilometri de aeroportul croat internațional Split și la 90 de kilometri de aeroportul Zadar. În prezent este cel mai mare iaht disponibil pe Marea Adriatică sub pavilion croat și este foarte popular pentru jet-setterii care vor să exploreze cu stil cele peste 1.000 de insule de pe coasta Croației și a Muntenegrului.

PUNTEA PRINCIPALĂ

Este inima vasului, iar interioarele sunt gândite sub forma unui lounge care se continuă cu cockpit-ul căpitanului.

DINING ROOM

Este localizată în partea din față a punții principale, culoarea și forma scaunelor fiind gândită ca parte a unui puzzle foarte precis. Practic, suprafețele din oțel inoxidabil reflectă lumina naturală, paharele și vesela Zepter având același efect spectaculos. Pe timp de noapte, corpurile de iluminat din tavan sunt gândite tot ca un joc de suprafețe din oțel, pentru a reflecta lumina în tandem cu accesoriile de pe masă.

DORMITORUL PRINCIPAL

Apartamentul lui Mr.Zepter însuși ocupă o bună parte din puntea superioară a vasului și constă în două cabine și o baie imensă, conectată la ele, plus un salon privat cu vedere incredibilă la mare.

DORMITOARELE DE OASPEȚI

Localizate pe puntea principală, sunt trei cabine diferite, organizate tematic, în funcție de stilul în care au fost amenajate și de arta contemporană integrată în atmosfera locului.

Cabina CHIC are ca temă catifeaua roșie, cu note de piele beige și detalii aurii discrete, precum ramele oglinzilor.

Cabina PRINT este o demonstrație de artă modernă într-un spațiu mic, fiind decorată cu printuri originale cu aspect de ziar și schițe alb-negru din reviste vintage. Singurul accent de culoare în tema alb-negru este pielea mov a patului și biroul ergonomic în aceeași nuanță.

Cabina MONDRIAN este denumită după celebrul artist modernist olandez Piet Mondrian, fiind inspirată direct de celebra sa „Compoziție în roșu, albastru și galben”, din 1930, care a inspirat de-a lungul vremii inclusiv rochii Yves Saint Laurent.

Cabina NATURE are un nume perfect pentru stilul relaxat, firesc și orientat către materiale și nuanțe naturale al celei de-a patra cabine. Totul este gândit pentru a induce o stare de liniște, pace interioară și seninătate, fără ca nicio culoare sau stridență să nu tulbure echilibrul estetic general.

SALA DE FITNESS

Decorată modernist cu printuri ce par desprinse din atlasurile despre viața acvatică, sala de forță se continuă cu o saună finlandeză și un Hammam.

ZONELE DE EXTERIOR

Sunt legate prin coridoare ample, fiind gândite ca spații ideale de petrecere a timpului, dar mai ales de distracție și party. Sundeck-ul este prevăzut cu o piscină luminată de 3,5 metri lungime, perfectă pentru serile călduroase de vară în largul Mării Adriatice.

Foto: philipzepteryachts.com

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *