Tot ce trebuie să știi despre deconservarea și utilizarea vaselor Zepter

Felicitări pentru alegerea facută! Acum te poți bucura de mâncare mai  sănătoasă și mai gustoasă.

Vasele Zepter sunt perfecte pentru orice preparat culinar. Amestecul unic al aliajului metalic, baza acuterm-compactată și design-ul specific garantează o hrană sănătos gătită la temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit.

Pentru a te bucura de vasele Zepter un timp îndelungat, am pregătitit pentru tine câteva sfaturi utile.

Înainte de prima utilizare:

  • Se aplică detergentul Zepter pe toată suprafața vasului, atât în interior cât și pe exterior  
  • Se freacă circular, cu un burete de vase folosind partea aspră în interior și pe bază, iar partea moale pe părțile lucioase
  • Se lasă să acționeze 15 minute
  • Se spală cu apă caldă și se șterge
  • Operațiunile de mai sus, se mai repetă de două ori.

Dacă nu se respectă aceste instrucțiuni, vasul poate căpăta nuanțe de galben la exterior.

Regula se aplică pentu orice produs Zepter (vase, combiboluri, tăvi de servit) ce ia contact direct cu căldura: aragaz, plită sau cuptor. Capacul vasului se spală cu detergent, de preferat să se deșurubeze termocontrolul înainte de spălare.

Vasul Zepter a fost creat pentru a respecta sfatul părintelui medicinii Hipocrate: “Hrana să îți fie remediul, iar remediul să îți fie hrană”. Pentru a face asta, este nevoie să gătiți la temperaturi reduse, pentru a se păstra valorile nutritive, precum și caracteristicile organoleptice ale alimentelor.

Cum trebuie să procedăm?

Instructiuni de utilizare:

Pe capacul vasului există un termocontrol care ne ajută să urmărim procesul de gătire.

Acesta este prevăzut cu un ac indicator și două cadrane. Un cadran “dry”, unde urmărim acul indicator când frigem și un cadran “moist” unde urmărim acul când gătim fără apă sau cu apă. Fiecare cadran are trei culori:

  • galben (vasul se pregătește de gătire)
  • verde (gătirea are loc la temperaturi optime; trebuie evitat să se ajungă la roșu, de aceea trebuie oprită sursa de caldură când acul este spre finalul zonei verzi; gătirea continuă datorită construcției vasului)
  • roșu (de evitat)

Gătirea fără apă:

  • Putem găti fără apă doar alimente ce conțin apă
  • Vasul se umple maxim până în dreptul mânerelor, astfel încât circuitul vaporilor în vas și gătirea alimentelor să fie optimă
  • Sursa de căldură trebuie să fie la minim.
  • Urmărim acul indicator pe cadranul “moist” și procedăm confom instrucțiunilor de mai sus

Dacă legumele sunt deshidratate, adăugați o lingură de apă.

Gătirea cu apă:

  • Vasul se umple maxim până în dreptul mânerelor
  • Sursa de căldură trebuie să fie medie
  • Urmărim acul indicator pe cadranul “moist” și procedăm conform instrucțiunilor de mai sus

Frigerea:

  • Vasul de frigere se pune gol pe sursa de căldură
  • Pornim sursa la mediu spre mare
  • Urmărim acul indicator pe cadranul “dry”. Când acesta intră în zona verde, vasul este pregătit pentru frigere. Pentru a verifica dacă este încins, se pun câteva picături de apă. Dacă picăturile se transformă în “perluțe”, este suficient. Dacă nu, mai trebuie lăsat.
  • Friptura se așază în vas, se presează ușor cu furculița, se pune capacul și se lasă 1-2 minute.  Se întoarce pe partea cealaltă și  se mai lasă 1-2 minute. Se oprește sursa de caldură și se lasă carnea în vas, 2-3 minute.

Sfat: dacă vasul este plin cu carne, este posibil ca acesata să își lase zeama în vas. Dacă nu doriți acest lucru, nu puneți capacul când întoarceți friptura și lăsați așa până când este gata.

Spor la gătit sănătos!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *