Testul care îți spune în 5 minute dacă ai parodontoză și dacă organismul tău e în pericol

Produsul-vedetă al noii game lansate de Zepter este un test care detectează prezența în organism a unor enzime nocive. Pericolul lor? Degradează colagenul, cresc inflamația în corp și ne fac vulnerabili în fața unor boli grave. Cu doar 15 euro și 5 minute din timpul nostru, putem lua o decizie informată.

Lansat în România cu ocazia Conferinței Naționale Anti-Aging, care a avut loc la Hotel Pullman din București în weekend-ul 6-7 mai, Perio Safe a atras atenția tuturor celor care au trecut pe la standul Zepter pentru a vedea noutățile în materie de produse dermatocosmetice și a încerca Bioptronul.

Într-o cutie dreptunghiulară, un recipient din plastic asemănător ca principiu unui test de sarcină ne poate spune, doar bazându-se pe informațiile recoltate din saliva proprie, dacă în organismul nostru este prezentă enzima aMMP-8, responsabilă pentru degradarea progresivă a colagenului. Aceasta indică un grad ridicat de inflamație la nivelul organismului, trăgând un important semnal de alarmă.

Inflamația ridicată în organism se leagă de un întreg lanț de afecțiuni asimptomatice, care nu prezintă semne clare decât în momentul în care devin grave: de la boala parodontală până la maladia secolului, cancerul.

PerioSafe e mai simplu și ieftin decât o analiză clasică

Starea enzimelor din corp poate fi identificată prin analize complexe de sânge, dar care sunt mai invazive, costă mai mult și aflarea rezultatelor ia câteva zile. PerioSafe, în schimb, livrează rezultatul în doar 5 minute. Una dintre aplicările imediate este pentru cei suspecți de boală parodontală, cea numită în termeni populari „parodontoză”.

„Practic, PerioSafe poate identifica boala parodontală în stadiu incipient”, explică medicul Marija Rakonjac, cercetător și Director al Zepter Scientific & Medical Board. Identificată rapid, ea este reversibilă inclusiv prin mijloace total neinvazive precum Bioptron. „Dacă nu e ceva sever, în 10 zile boala parodontală tratată cu Bioptron se încetinește sau chiar se oprește total, e ceva dovedit clinic. Iar dacă nu e boală parodontală, prezența în salivă a acelor enzime este un semn că în organismul nostru se întâmplă ceva”, punctează medicul.

Și dacă ar putea fi ceva chiar mai grav?

Medicina contemporană indică tot mai mult spre o legătură indestructibilă între bolile secolului și așa-numitul „microbiom”: sistemul de microorganisme care trăiesc în stomac și în cavitatea bucală.

Microbiomul bucal este strâns legat de cel gastro-intestinal, iar un microbiom în echilibru înseamnă mâncare bună și lucruri mici, făcute zilnic, nu neapărat schimbări grandioase de alimentație sau stil de viață.

”Prin mâncare bună, eu mă refer la ceea e bun pentru nevoile tale, nu vorbesc în termeni absoluți. Nu cred în aceste absolutisme de tipul <Mărul e sănătos>. Da, asta era valabil acum câteva zeci de ani, dar între timp au apărut intoleranțe, sensibilități, o grămadă de lucruri. Eu cred în abordarea personalizată. A mânca bine înseamnă a mânca ceea ce e bun pentru organismul tău, pentru imunitatea ta, pntru ca bacteriile și celulele să se afle în echilibru”, explică Marija Rakonjac.

Marija Rakonjac are o carieră impresionantă, derulată în cele mai mari universități și centre de cercetare din lume, fiind la bază medic oncolog care a lucrat multă vreme cu pacienți bolnavi de cancer. ”Dacă ești diagnosticat cu o afecțiune oncologică, se poate face o previziune, un pronostic asupra evoluției bolii și o variantă de tratament doar pe baza analizei microbiomului”, explică ea.

”Am accentuat acest lucru fiindcă testul PerioSafe testează practic starea microbiomului din cavitatea bucală, vital pentru sănătatea organismului în ansamblu. Da, poți afla dacă suferi de o formă de boală parodontală și, chiar mai important decât asta, afli dacă e ceva în neregulă cu corpul tău și te duci să investighezi mai mult”.

Inflamația în exces este sursa multor boli autoimune

Când starea de inflamație a organismului este foarte mare, sistemul imunitar o ia razna și nu mai știe ce să atace, așa că atacă totul, inclusiv propriile celule. La femei în ultima vreme este o creștere pe boli tiroidiene, Hashimoto, tot felul de afecțiuni. Toate acestea se tratează pornind tot de la microbiom”, explică Marija. „În general, când se declanșează reacția auto-imună, ea țintește acea parte a organismului în care persoana are deja o sensibilitate. Poate fi tiroida, poate fi altceva, în general e vorba de veriga slabă a organismului”.

Studiile citate de Marija indică tot mai mult spre faptul că auto-imunitatea este reversibilă printr-o alimentație corectă și o preparare corespunzătoare a alimentelor. Acea alimentație potrivită problemelor noastre. Spre exemplu, pentru bolile-autoimune sunt contraindicate alimentele care conțin gluten, lactoză, dar și ciocolata sau, la persoanele care au afecțiuni tiroidiene, cruciferele precum broccoli sau conopidă. Totul personalizat, de la caz la caz. Nimic absolut.

Pentru că prima formă de aplicare a testului este pentru cei care suspectează că ar putea suferi de boală parodontală, gama mai cuprinde o apă de gură și o pastă de dinți, ambele bogate în MicroSilver, o substanță patentată, de origine naturală, care conține 99,9% argint pur. Sunt folosite atât pentru prevenție, cât și pentru tratament local în cazul celor care suferă de boală parodontală.

Contactează-ne direct pentru a afla mai multe despre PerioSafe și despre cum poți intra în posesia noii game de produse.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *