Tagliatelle cu burrata și busuioc

Burrata creamoasă, roșii cherry dulci și tagliatelle învelite în busuioc proaspăt, acestea sunt ingredientele unei mese de prânz sau de seară delicios de ușoară, gata pentru a fi servită în mai puțin de 30 de minute!

Dacă nu v-ați mai întâlnit până acum cu burrata, atunci trebuie să vă spunem că este un tip de brânză de vacă extrem de moale și de proaspătă, care trebuie consumată imediat – ideal, în cel mult 24 de ore de când a fost preparată. Burrata conferă sosului o consistență cremoasă, în timp ce busuiocul proaspăt înnobilează farfuria cu un buchet de arome. Pentru amestecarea acestor 2 ingrediente am folosit robotul de bucătărie MixSy și puțin ulei de măsline, un ingredient somptuos, dar sănătos și dealtfel indispensabil pentru această rețetă.

Mulțumită vaselor Zepter Masterpiece Cookware putem preapara pastele proaspete fără a fi nevoie să adăugăm apă sau ulei. Astfel vom menține aportul maxim de nutrienți și arome din ingrediente. În plus, mulțumită aliajului metalic superior 316-L din care sunt fabricate vasele, putem să preparăm mâncarea la temperaturi joase, iar cu ajutorul tehnologiei URA nu riscăm ca mâncarea să se lipească sau să producem substanțe toxice în timpul procesului de gătire.

INGREDIENTE (4 porții)

  • 80 g busuioc proaspăt
  • 200 ml ulei de măsline
  • 400 g burrata
  • 200 g roșii cherry
  • 400 g tagliatelle proaspete
  • piper

MOD DE PREPARARE

  • Folosiți robotul de bucătărie MixSy pentru a amesteca burrata, busuiocul și uleiul de măsline
  • Adăugați roșiile cherry tocate mărunt și pastele proaspete în vasul de frigere Zepter Z-FP2420-SC, fără să adăugați apă sau ulei.
  • Asezonați cu piper
  • Gătiți la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție) timp de 5 minute, apoi reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) pentru încă 10 minute.
  • Adăugați ulei de măsline.
  • Amestecați pastele cu sosul de burrata cu busuioc.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți în farfuriile de porțelan Royal Gold.

Poftă bună!

Chef Petra Geric

 

 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *