Stridii și scoici la abur

Fie că îți trezesc amintiri din vacanțele petrecute la malul mării sau pentru că sunt atât de savuroase împreună cu un pahar de șampanie, fructele de mare reușesc să inspire exuberanță indiferent de ocazie. Stridiile și scoicile sunt cu adevărat speciale și pot deveni aperitivul perfect pentru următoarea ta vacanță sau, de ce nu, petrecere.

Preparatul nostru de astăzi va fi cu atât mai elegant și mai gustos și asta dintr-un simplu motiv: topping-urile savuroase de ciuperci, pesto, roșii și… gin! Tot ce trebuie să faci este să pui scoicile în vasele Zepter Masterpiece Cookware (nu uita, fără să adaugi ulei sau apă!), le acoperi, pornești sursa de căldură la temperatură joasă și – GATA!

Atunci când vine vorba despre cum să prepari fructele de mare, nu trebuie să respecți decât o singură regulă: cu cât sunt mai proaspete, cu atât mai bine! Așadar, sfatul nostru este să vorbești cu cea mai apropiată pescărie locală și să plasezi comanda în avans sau să te informezi din timp cu privire la durata livrării. Dacă nu ești 100% convins/ă de prospețimea lor, îți sugerăm un mic test olfactiv. Simți că au un miros prea puternic de ocean și de ”pește”? Atunci cel mai probabil nu sunt proaspete…

INGREDIENTE

MOD DE PREPARARE

  • Amesteci ceapa, ciupercile, parmezanul, uleiul de măsline și busuiocul proaspăt cu ajutorul robotului de bucătărie MixSy până obții o pastă omogenă.
  • Așezi scoicile în vasul caserolă Quadra Z-Q1918, rece, fără să adăugi apă sau ulei!
  • Începi să umpli scoicile cu diferite topping-uri: 1. ciuperci și pesto; 2. ceapă, roșii și pesto; 3. parmezan și pesto; 4. pesto și limetă.

  • Acoperi vasul și gătești la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 15 minute.
  • După ce s-au scurs cele 15 minute, muți vasul de pe sursa de căldură și lași preparatul să se odihnească.
  • Acum urmează stridiile, pe care le pui în vasul de frigere Z-FP2016-SC, rece, fără pic de ulei sau de apă și pe care le umpli: 1. ciuperci, pesto și un strop de gin; 2. limetă, pesto și încă un strop de gin.

  • Acoperi vasul și gătești la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 10 minute.
  • La final storci o limetă deasupra fructelor de mare și le stropești cu ulei de măsline extravirgin.

POFTĂ BUNĂ! 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *